wilrijk

Opening vernieuwd speelterrein in Steytelinckpark

De stad heeft het speelterrein in het Steytelinckpark in Wilrijk vernieuwd. Daarbij ging extra aandacht naar de toegankelijkheid van de toestellen, de paden en het meubilair voor mensen met een beperking. Het speelterrein werd naast de bosrand geplaatst, om spelen in de natuur aan te moedigen.
 



Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.



Kerstmarkt en Wintervonk in Wilrijk

Het weekend van 9, 10 en 11 december 2016 staat voor Wilrijk in het teken van de kerstmarkt. Maar er valt tijdens de laatste maand van het jaar nog veel meer te beleven in het ‘geitendorp’. De brochure Winters Wilrijk geeft een duidelijk overzicht.

Kerstmarktweekend maakt van Bist winterdorp

De kerstmarkt is een vaste traditie op de Bist. Lokale verenigingen bemannen een weekend lang ruim vijftig kraampjes waar bezoekers terechtkunnen voor geschenken, een hapje of een drankje.



meer over:

Wintervonk

Datum: 
28 december, 2016 (Gehele dag) - 31 december, 2016 (Gehele dag)
Wilrijk sluit 2016 af met een gloednieuw festival voor jong en oud. ‘Wintervonk’ staat garant voor vier dagen film, muziek, theater en animatie.
 
Wintervonk vindt plaats van woensdag 28 tot en met zaterdag 31 december 2016. Het epicentrum van het festival bevindt zich op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concerttent wordt opgetrokken.
Plaats: 
de Bist, Wilrijk
Prijs: 
€5

Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen

Datum: 
19 oktober, 2016 - 08:54
Geitencorrida loopt op zaterdag 26 november door centrum Wilrijk
Plaats: 
Wilrijk
Bijkomende info: 
€4 VVK, €6 dag zelf

Wilrijk beleeft zijn 125e jaarmarkt op maandag 8 augustus

Wilrijk beleeft zijn 125e jaarmarkt op maandag 8 augustus 2016. Het centrum van het ‘Geitendorp’ bruist dan van de activiteit met onder meer veemarkten, een wielerwedstrijd en heel wat optredens. Ook tijdens het voorafgaande weekend valt er heel wat te beleven op en rond de Bist.
 
De jaarmarkt is het traditionele hoogtepunt op de Wilrijkse feestkalender.



meer over:

Veertig straten van Valaarwijk vieren Rommelmarktfeest

Op zondag 29 mei vindt in Wilrijk de tweede editie plaats van het Rommelmarktfeest. In veertig straten van de Valaarwijk kunnen koopjesjagers hun slag slaan bij straatbewoners in een feestelijke sfeer.



TalentWerkt@Gravenhof - Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel focussen zich op hun talent en maken kennis met potentiële wer

Woensdag 18 mei nemen laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden tot 25 jaar deel aan TalentWerkt@Gravenhof. De leerlingen ontdekten deze voormiddag welke studiekeuze het beste aansluit bij hun interesses en hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden volgen deze namiddag nog workshops om zich beter te profileren tijdens het solliciteren.



meer over:

Wilrijkse Wandelrally toont mooiste plekjes van ‘Geitendorp’

Met de ‘Wilrijkse Wandelrally’, een leuke wandelzoektocht voor 55-plussers en hun familie, kunnen deelnemers de groenste plekken en de mooiste gebouwen van het centrum van Wilrijk ontdekken.

De vijf kilometer lange wandelrally werd uitgestippeld door de Wilrijkse seniorenverenigingen. Wandelaars passeren onder meer de Sint-Bavokerk, het Steytelinckpark, de Eenheidswijk en Fort 6. Onderweg kunnen de stappers even uitblazen in dienstencentrum Oversnes en er hun dorst lessen met de twee drankbonnen die in de wandelkaart zitten.



Wintervuur Wilrijk

Op zaterdag 26 december 2015 gaat Wintervuur feestelijk van start in Wilrijk. Vanaf 17 uur worden op de Bist de vuren aangestoken waarna bezoekers genieten van de kunsten van Ell Circo d’ell Fuego, gratis muziek en de eerste theatervoorstellingen. De Wintervuur-karavaan blijft tot 2 januari in Wilrijk en brengt onder meer circus, muziek, theater en film.



meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook