deurne

Creativiteit boven op zomerse zondagen van Yoyogi

Vorige zondag vond de derde editie van YoYoGi plaats. In Rivierenhof in Deurne kon genieten van heel wat pop-up performances, mini-concerten en workshops. Dans, muziek, sport: alles kwam aan bod. Heb je voorbije zondag niet kunnen gaan? Geen zorgen! Want ook de komende drie zondagen van augustus is er een kans om nog meer van YoYoGi te komen zien en beleven in het park.

Bekijk hier de foto's.meer over:

Rivierenhof baadt voor één dag in middeleeuwse sfeer

Elk jaar in juni hult het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne zich in een magische middeleeuwse sfeer. Ook dit jaar konden bezoekers ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden aan het werk zien. Aan het kasteel Sterckshof werd een heus een middeleeuws kampement opgericht met als hoogtepunt een re-enactment van een historische veldslag.

© Anthony Casanovameer over:

© Anthony Casanova

© Anthony CasanovaLees meer over Rivierenhof baadt voor één dag in middeleeuwse sfeer


meer over:

Begraafplaats Ruggeveld krijgt nieuw urnenbos tijdens Nocturne

Vandaag huldigde de stad Antwerpen het derde urnenbos in op de begraafplaats Ruggeveld in Deurne. Voormalig stadsdichter Stijn Vranken maakte speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerk met gedicht. De inhuldiging van het urnenbos is onderdeel van de jaarlijkse Nocturne op de vooravond van de Week van de Begraafplaatsen.
 
Urnenbos Ruggeveld
Steeds meer Antwerpenaars kiezen bij het overlijden voor crematie. Daarom krijgt, na het Schoonselhof en de begraafplaats Berendrecht, ook de begraafplaats Ruggeveld een urnenbos.Na Borgerhout krijgt ook Deurne een WerkInfoPunt (WIP)
meer over:

Verschillende kruispunten aangepast voor vlottere verkeersdoorstroming

Verschillende kruispunten aangepast voor vlottere verkeersdoorstroming (SW B217 nr. 08751 - SW B218 nr. 08752 - SW B219 nr. 08753)

Op de kruispunten Ter Heydelaan/Frank Craeybeckxlaan en Ter Heydelaan/Alfons Schneiderlaan in Deurne en de kruispunten Brouwersvliet/Oudeleeuwenrui en Nationalestraat/Kammenstraat wordt de regeling van de lichten aangepast om de verkeersdoorstroming te verbeteren.Deurne lanceert 'verkeersmaatje'

Vandaag lanceerde Deurne de nieuwe verkeersveiligheidscampagne van het district en werd verkeersmaatje Victor Veilig (een 81,3 cm hoge fluorescerend groene pop) officieel overhandigd aan de directie van school Drakenhof, tijdens de zesde editie van ‘Deurne Koerst!’.
 
Het districtsbestuur van Deurne promoot veilig fietsen. Daarbij gaat extra aandacht naar de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen. Daarom besloot het districtscollege vorig jaar om de leerlingen van alle Deurnese scholen te voorzien van gele fluohesjes.meer over:

Arena Utopia: Arena, een buurt vol dromen

Arenawijk viert vijftigjarig bestaan met groot buurtfestival

De Arenabuurt in Deurne bestaat 50 jaar en viert dat met een uniek feest van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september 2016. Arena Utopia is een laagdrempelig, multidisciplinair, gratis buurtfestival waarop de wijk rond het Arenaplein het belang van dromen en fantasie in de verf zet. Met unieke wandelingen en voorstellingen, expo’s, muziek, een taartwedstrijd en nog veel meer. 
 
Vijfhonderd jaar geleden schreef Thomas More zijn klassieker ‘Utopia’.meer over:

Heraanleg Ruggeveldlaan start op 2 augustus

Het district Deurne legt de Ruggeveldlaan heraan. De werken starten op 2 augustus 2016 en duren in principe tot het voorjaar van 2017. Vanaf half augustus wordt een deel van de Ruggeveldlaan (tussen de August Van de Wielelei en de Boterlaarbaan) enkel richting.meer over:

Groene voegen verbinden kamers in Park Groot Schijn

De stad heeft een ontwerp klaar voor het eerste deel van de ‘groene voegen’ doorheen het Park Groot Schijn in Deurne. Het gaat om het noordelijke deel van het park waarin onder meer de sportkamer komt te liggen met paden en natuur er rondom. Dit ontwerp is meteen ook de blauwdruk voor de rest van het park.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook