deurne

Begraafplaats Ruggeveld krijgt nieuw urnenbos tijdens Nocturne

Vandaag huldigde de stad Antwerpen het derde urnenbos in op de begraafplaats Ruggeveld in Deurne. Voormalig stadsdichter Stijn Vranken maakte speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerk met gedicht. De inhuldiging van het urnenbos is onderdeel van de jaarlijkse Nocturne op de vooravond van de Week van de Begraafplaatsen.
 
Urnenbos Ruggeveld
Steeds meer Antwerpenaars kiezen bij het overlijden voor crematie. Daarom krijgt, na het Schoonselhof en de begraafplaats Berendrecht, ook de begraafplaats Ruggeveld een urnenbos.Na Borgerhout krijgt ook Deurne een WerkInfoPunt (WIP)
meer over:

Verschillende kruispunten aangepast voor vlottere verkeersdoorstroming

Verschillende kruispunten aangepast voor vlottere verkeersdoorstroming (SW B217 nr. 08751 - SW B218 nr. 08752 - SW B219 nr. 08753)

Op de kruispunten Ter Heydelaan/Frank Craeybeckxlaan en Ter Heydelaan/Alfons Schneiderlaan in Deurne en de kruispunten Brouwersvliet/Oudeleeuwenrui en Nationalestraat/Kammenstraat wordt de regeling van de lichten aangepast om de verkeersdoorstroming te verbeteren.Deurne lanceert 'verkeersmaatje'

Vandaag lanceerde Deurne de nieuwe verkeersveiligheidscampagne van het district en werd verkeersmaatje Victor Veilig (een 81,3 cm hoge fluorescerend groene pop) officieel overhandigd aan de directie van school Drakenhof, tijdens de zesde editie van ‘Deurne Koerst!’.
 
Het districtsbestuur van Deurne promoot veilig fietsen. Daarbij gaat extra aandacht naar de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen. Daarom besloot het districtscollege vorig jaar om de leerlingen van alle Deurnese scholen te voorzien van gele fluohesjes.meer over:

Arena Utopia: Arena, een buurt vol dromen

Arenawijk viert vijftigjarig bestaan met groot buurtfestival

De Arenabuurt in Deurne bestaat 50 jaar en viert dat met een uniek feest van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september 2016. Arena Utopia is een laagdrempelig, multidisciplinair, gratis buurtfestival waarop de wijk rond het Arenaplein het belang van dromen en fantasie in de verf zet. Met unieke wandelingen en voorstellingen, expo’s, muziek, een taartwedstrijd en nog veel meer. 
 
Vijfhonderd jaar geleden schreef Thomas More zijn klassieker ‘Utopia’.meer over:

Heraanleg Ruggeveldlaan start op 2 augustus

Het district Deurne legt de Ruggeveldlaan heraan. De werken starten op 2 augustus 2016 en duren in principe tot het voorjaar van 2017. Vanaf half augustus wordt een deel van de Ruggeveldlaan (tussen de August Van de Wielelei en de Boterlaarbaan) enkel richting.meer over:

Groene voegen verbinden kamers in Park Groot Schijn

De stad heeft een ontwerp klaar voor het eerste deel van de ‘groene voegen’ doorheen het Park Groot Schijn in Deurne. Het gaat om het noordelijke deel van het park waarin onder meer de sportkamer komt te liggen met paden en natuur er rondom. Dit ontwerp is meteen ook de blauwdruk voor de rest van het park.Grote nieuwe zone 30 op grens Deurne, Berchem en Borgerhout

Op de grens van de districten Berchem, Borgerhout en Deurne komt een nieuwe grote zone 30, in de omgeving van de Berchemlei.

Het beheersen van snelheid is een belangrijk kernthema van het verkeersveiligheidsbeleid van de stad Antwerpen, waarin de ambitie is opgenomen om tegen 2018 een zone 30 in te voeren in alle woongebieden in de binnenstad en de districten. Daarom worden jaarlijks twintig nieuwe zones 30 geactiveerd.meer over:

Antwerpse kinderen beleven pret tijdens Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 13 april is het Buitenspeeldag. Ook Antwerpse kindjes kunnen zich die dag uitleven op negentien speellocaties in hun stad. Van Reuzespelen tot experimenteren met airbrush-tattoos, het aanbod is enorm gevarieerd. Het volledige programma voor Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be.   Deurne krijgt Marleen De Backerplein als eerbetoon aan voormalig districtsschepen

Deurne krijgt een Marleen De Backerplein als eerbetoon aan de voormalige districtsschepen. Dat besliste het Antwerpse schepencollege vandaag, mede op vraag van de districtsraad van Deurne.  
 
Het nieuwe plein in Deurne komt te liggen tussen de Frank Craeybeckxlaan, Pieter De Ridderstraat en Louis Wanbecqstraat.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook