rivierenhof

Ridders vechten om Antwerpen in het Rivierenhof

De twintigste editie van de Quaye Werelt was weer een schot in de roos. Elk jaar wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne omgetoverd tot een middeleeuws decor met ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden die het leven anno 1477 verbeelden.


7000 lopers voor de vijfde editie van de Energizer Night Run

Op vrijdag 25 september 2015 vindt in het Rivierenhof de vijfde editie van de Energizer Night Run plaats. Die dag komen 7000 lopers met evenveel lichtjes op het hoofd aan de start om in een unieke sfeer door het park te lopen.
 
Zodra de zon onder is, wordt het startsein gegeven voor de 9 kilometer lange en pikdonkere loop in het Rivierenhof. Alle deelnemers zijn gewapend met een hoofdlampje om het looppad te verlichten. Het parcours van de Energizer Night Run bevat ook dit jaar enkele unieke onderdelen.YoYoGi Antwerp

Datum: 
5 juli, 2015 - 14:00 - 23 augustus, 2015 - 19:00

elke zondag :::: 5 juli tot 23 augustus :::: 14 tot 19u

Plaats: 
Park Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, Deurne
Bijkomende info: 
grasveld naast de vijver (aan Kasteel Rivierenhof)

Radio Oorwoud, gratis kinderconcert in OLT

Datum: 
30 augustus, 2013 - 14:00 - 16:00

Op vrijdag 30 augustus 2013 kunnen kinderen en hun ouders uit de bol gaan tijdens Radio Oorwoud. Dit knotsgekke radioprogramma waarin grappige dieren de hoofdrol spelen, klinkt dan door de boxen van Openluchttheater Rivierenhof. Om 14 uur verwelkomt ‘presentatorpinguin’ Dimitri Leue iedereen voor dit gratis spektakel.

Plaats: 
OLT, Rivierenhof Deurne
Gratis: 
Ja

Dagje Deurne met Kunstroute, Rozenfeest, optredens, ganzenfanfare en fiets- of wandeltocht


Op zondag 9 juni pakt Deurne uit met ‘Dagje Deurne’. Van 11 tot 17 uur bruist het in en rond het Rivierenhof. Op de Parkweg zijn er de Kunstroute, het Rozenfeest, dans- en muziekoptredens en een ganzenfanfare. Aan Kasteel Rivierenhof start een fiets- of wandelzoektocht op de Schanullekeroute en Volksmuseum Turninum zet zijn deuren open in het teken van de Heemdag.Sport in A

De openingsmaand van Sporting A is gepasseerd. Het was een succes met heel wat leuke dansevenementen, waar in totaal zo’n 30 000 mensen actief en passief aan deelnamen. In maart worden de zaalsporten in de kijker geplaatst. Op zondag 17 maart vindt bv. de zaalkorfbalfinale in de Lotto Arena plaats.  
De voorbereiding van de Antwerp 10 Miles wordt ingezet met de eerste editie van de loopwedstrijd Antwerp Urban Trail en het aanbod van de douchecabines op een aantal populaire looplocaties.Guided running tour

Datum: 
8 juli, 2012 - 15:00 - 16:00


Tijdens een route van 7,5 kilometer leer je al joggend het 'Hart van Deurne' kennen onder begeleiding van running guide Jean-Marie.
Jean-Marie loopt al van zijn 12 jaar in clubverband en liep 7 marathons.


Plaats: 
Koraalplaats

Ontpopt Festival

Datum: 
27 juni, 2012 - 13:00 - 22:00
Op woensdag 27 juni 2012 vindt het Ontpopt Festival plaats in het Openluchttheater Rivierenhof . Dit gratis festival is het resultaat van een samenwerking tussen de stad Antwerpen en het Openluchttheater. 

Plaats: 
Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
deuren: 13 uur | optredens van 14 uur tot 22 uur

meer over:

Energizer Night Run 2012

Datum: 
14 september, 2012 - 21:00

De Energizer Night Run zal in 2012 opnieuw doorgaan in het Rivierenhof in Deurne. In 2011 vond de eerste editie van deze unieke loopwedstrijd plaats en het was meteen een groot succes met maar liefst 3000 enthousiaste lopers.

De Night Run is een unieke loopwedstrijd in het donker. Het startshot word pas gegeven na zonsondergang en elke deelnemer ontvangt een zwart t-shirt en een headlight om zo het parcours te verlichten. Het parcours telt 9 km en loopt door het Rivierenhof.

Plaats: 
Rivierenhof - Ruggeveldlaan, 2100 Deurne
Prijs: 
€18

Zijvleugel districtshuis Deurne wordt horecazaak

De oostelijke zijvleugel van het Deurnse districtshuis is als gevolg van herschikkingen vrijgekomen. Het district wil op die plaats een horecazaak.

De oostelijke zijvleugel van het districtshuis van Deurne deed vroeger dienst als tentoonstellingsruimte en nadien als kantoor. Door herschikkingen binnen het districtshuis kwam de ruimte vrij. Het district Deurne wil er een horecazaak, in de eerste plaats gericht op dagactiviteiten.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook