Mas - Museum aan de StroomRating: 4.4 op 5 (8 stemmen)
  Het MAS [Museum aan de Stroom] opende haar deuren op dinsdag 17 mei 2011. Dit nieuwe museum bevindt zich pal in de oude haven – op het zogenaamde ‘Eilandje’ – een bruisend stadsdeel in volle ontwikkeling en the place to be.

Het MAS vormt de nieuwe scharnierplek tussen stad en haven. Met zijn 60 meter hoge toren is het museum ook een nieuw oriëntatiepunt in de stad.

Alleen al de architectuur van het MAS is de trip meer dan waard. De museumverdiepingen zijn zo op elkaar gestapeld dat er een spiraaltoren ontstaat. Reusachtige roltrappen brengen u naar de top van de MAS-toren. Ondertussen krijgt u op deze ‘verticale’ wandelboulevard door de reuzenramen een steeds grootser panorama op stad, Schelde en haven. Het MAS is ook de enige toren in Antwerpen die (gratis) tot op de top toegankelijk is. Zelfs na de openingsuren van de museumzalen!

Toegang

Toegangsprijs €5, kortingstarief €1/ 12-26j €1/ met A-kaart gratis

Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Museumzalen Vaste collectie, het kijkdepot en de tijdelijke tentoonstelling: van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur MAS-boulevard en panorama Van dinsdag tot zondag van 9.30 tot 24 uur (onder voorbehoud van wijzigingen). Sluitingsdagen Gesloten op maandag (behalve op Paasmaandag en Pinkstermaandag), 1 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 november en 25 december.
wijk: 
Adres

Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32 3 338 44 34
Fax: +32 3 338 44 44
Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoJavascript is required to view this map.
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Schrijf een review over Mas - Museum aan de Stroom

 
Tom
afbeelding van Tom
5
Een nieuwe landmark in Antwerpen. Een prachtig gebouw dat je op elke verdieping een ander perspectief geeft over alle aspecten van de stad Antwerpen. En dan heb ik het alleen nog maar over het naar buiten kijken. Wacht tot we de collectie bekeken hebben:-)!
Bezoeker
niks te zien,afschuwelijke indeling,...donker,slechte opstellingen, slechte belichting, geen informatie,geen inhoud,waar is de collectie keramiek van het vleeshuis? Waar is al de rest van overal? Nooit meer... enzovoort maw: geldverspillingLees verder "" Ik mis het (onder andere) het mooie oude en prachtige scheepvaartmuseum én vooral zijn inhoud. Mede daardoor was ons bezoek aan MAS was in alle vormen een afknapper. NO MORE MAS for us. Deze op een hoop gesmeten dingen en etages kunnen ons niet boeien. Als dit een "museum" moet voorstellen.. Arm Antwerpen, het enige mooie aan dit gebouw is de architectuur, de inhoud.. wel... we zullen dan ook maar buitenaf van de omgeving genieten!

Foto's van Mas - Museum aan de Stroom

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook