Mas

Derde Urban Memorial Van Damme

Datum: 
25 augustus, 2018 - 10:30 - 19:00

Polsstokcompetitie op het water met wereldrecordhouder Renaud Lavillenie

Het MAS en het Bonapartedok vormen op zaterdag 25 augustus het decor voor een topcompetitiewedstrijd polsstokspringen. Niemand minder dan de Franse wereldrecordhouder Renaud Lavillenie komt naar Antwerpen voor dit evenement. Daarnaast zijn er nog initiaties atletiek op deze derde editie van de AG Urban Memorial Van Damme.

Plaats: 
MAS, Bonapartedok
Gratis: 
Ja

Derde Urban Memorial Van Damme

Datum: 
25 augustus, 2018 - 12:00 - 19:00

Polsstokcompetitie op het water met wereldrecordhouder Renaud Lavillenie

Het MAS en het Bonapartedok vormen op zaterdag 25 augustus het decor voor een topcompetitiewedstrijd polsstokspringen. Niemand minder dan de Franse wereldrecordhouder Renaud Lavillenie komt naar Antwerpen voor dit evenement. Daarnaast zijn er nog initiaties atletiek op deze derde editie van de AG Urban Memorial Van Damme.

Plaats: 
MAS, Bonapartedok
Gratis: 
Ja

Port of Antwerp Triathlon Festival - Zwemmen aan het MAS

Op zondag 17 juni wordt de omgeving van het MAS het decor voor het eerste Port of Antwerp Triathlon Festival. De nieuwe stadstriatlon wil iedereen aanspreken en moet de grootste van
België worden. Zwemmen doen alle deelnemers in de dokken aan het MAS. Er is een triatlon voor recreatieve en onervaren sporters. Daarnaast zakt de wereldtop af naar Antwerpen voor een manche van de World Cup.
 
De nieuwe stadstriatlon wil het grote publiek bereiken door sport en beweging aan sfeer en beleving te koppelen.Stad Antwerpen wil Havenkraan 400KA aan de Rijnkaai beschermen

De stad wil Havenkraan 400KA aan de Rijnkaai beschermen als monument. De kraan dateert van begin 1960 en is een voornaam symbool voor de havenstad die Antwerpen is. Ze maakt ook deel uit van de unieke kranencollectie van het MAS.meer over:

Schaken Aan De Stroom

Op 27 en 28 augustus 2016 vindt in het MAS “Schaken Aan De Stroom” plaats, een uniek Belgisch schaakproject. Dat weekend vaardigen België en Nederland hun beste jeugdspelers af om het tegen elkaar op te nemen in een spannend toernooi. Daarnaast doen 30 spelers mee aan een snelschaaktoernooi.
 
Het toernooi wordt georganiseerd door Go for Grandmaster, een vzw die jonge schakers naar de top coacht, met financiële steun uit het bedrijfsleven. Ook vorig jaar vond in het MAS een schaaktoernooi voor jongeren plaats.meer over:

Red Star Run: lopen op hetzelfde parcours als bekende renners

Op woensdag 3 augustus 2016 kunnen sportievelingen lopen tussen duizenden toeschouwers tijdens de Red Star Run 5K op het Eilandje. De Red Star Run is een loopwedstrijd in de buurt van het MAS tussen de verschillende onderdelen van het Na-Tour Derny Criterium door. De lopers volgen hetzelfde parcours als deze wielerwedstrijd.

Tussen reeks twee en drie van het Na-Tour Derny Criterium kan iedereen op 3 augustus deelnemen aan de Red Star Run met start en aankomst op hetzelfde parcours als de Na-Tour Derny-vedetten.meer over:

Antwerpen verwelkomt grootste diamant ter wereld

De grootste ruwe diamant ter wereld, Lesedi La Rona, werd deze week in Antwerpen, de diamantstad bij uitstek, voorgesteld. Het gaat om een diamant van 1.109 karaat, de grootste diamant die in meer dan honderd jaar gevonden is. 
meer over:

Kleine rookontwikkeling opgelost in MAS

Tentoonstellingen en 5 jaar MAS gaan door

Vanochtend bluste de brandweer een kleine rookontwikkeling in het Museum aan de Stroom (MAS). Er is geen schade. Eén tentoonstellingsruimte van het MAS blijft vandaag gesloten. Alle tentoonstellingen en activiteiten in het kader van 5 jaar MAS gaan door zoals gepland.
 
Tijdens een veiligheidsronde in het MAS werd in de ochtend van maandag 16 mei lokale rookontwikkeling vastgesteld, afkomstig uit de vloer van een van de verdiepingen.Studenten blokken opnieuw samen op markante plekken in Antwerpen

De tijd dat de blokperiode gelijk stond aan weken van eenzame opsluiting op kot is voorbij. Samen studeren en pauzeren is ‘den blok 2.0’. De stad Antwerpen speelt in op deze trend. GATE15, het platform voor de Antwerpse student, richt onder de noemer STUDY360 voor de tweede keer een aantal markante locaties in, waar de Antwerpse universiteits- en hogeschoolstudenten samen kunnen blokken. Studenten kunnen in deze twaalf pop-upblokplekken terecht tussen 17 mei en 30 juni. Er zijn 500 blokplekjes beschikbaar.MAS uitgelicht in teken van solidariteit met slachtoffers Zaventem en Brussel

Naar aanleiding van de aanslagen in Zaventem en Brussel heeft de federale regering drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De stad Antwerpen wil namens het bestuur en alle inwoners zijn diepste medeleven betuigen. Uit solidariteit met de slachtoffers en hun familieleden zal de stad Antwerpen het MAS vanaf vanavond uitlichten in de Belgische driekleur. Ook morgen zal dat gebeuren. Morgenavond om 19.30 uur is er een rouwplechtigheid aan het museum.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook