sporten

Stad moedigt Antwerpenaars aan om meer te bewegen

De stad Antwerpen rolt dit jaar opnieuw de campagne ’t stad beweegt uit. Daarmee moedigt ze Antwerpenaars aan om meer beweging in te bouwen in hun dagelijkse leven. Regelmatig bewegen is immers een belangrijke gewoonte om gezond door het leven te gaan. Bij de start van de campagne werden vanmorgen in het station Antwerpen-Centraal 1000 appels uitgedeeld aan pendelaars die de roltrap links lieten liggen.
 
Met de campagne ’t stad beweegt wil de stad Antwerpenaars aanzetten om meer te bewegen.Port of Antwerp Triathlon Festival - Zwemmen aan het MAS

Op zondag 17 juni wordt de omgeving van het MAS het decor voor het eerste Port of Antwerp Triathlon Festival. De nieuwe stadstriatlon wil iedereen aanspreken en moet de grootste van
België worden. Zwemmen doen alle deelnemers in de dokken aan het MAS. Er is een triatlon voor recreatieve en onervaren sporters. Daarnaast zakt de wereldtop af naar Antwerpen voor een manche van de World Cup.
 
De nieuwe stadstriatlon wil het grote publiek bereiken door sport en beweging aan sfeer en beleving te koppelen.Spoor Oost opent de deuren

Morgen, zaterdag 26 maart, opent Spoor Oost de deuren. Iedereen is welkom om de vernieuwde site en haar vele mogelijkheden te leren kennen. Spoor Oost wordt een nieuwe plek om te spelen, sporten of ontspannen, om evenementen bij te wonen of zelf te organiseren. Vanaf het najaar kan een deel van de site gebruikt worden als parkeerruimte bij grote evenementen in het Sportpaleis, de Lotto Arena of Trix.
't Stad beweegt

De stad Antwerpen start het nieuwe jaar, traditioneel hét moment voor goede voornemens, opnieuw met de campagne ’t stad beweegt. Zo wil ze Antwerpenaars aanmoedigen meer beweging in te bouwen in hun dagelijkse leven met simpele ingrepen. Regelmatig bewegen is immers een belangrijke gewoonte om gezond door het leven te gaan.
 
Met de campagne ’t stad beweegt wil de stad Antwerpenaars aanzetten om meer beweging in te bouwen in hun dagelijkse leven. Bewegen is niet hetzelfde als sporten: bewegen is bv.Wilrijkse 55-plussers maken kennis met vijf sporten

In mei en juni zetten vijf Wilrijkse sportclubs hun deuren open voor Wilrijkse 55-plussers. Onder het motto ‘Start to… 55+’ kunnen zij kennismaken met een aantal nieuwe sporten.
 
Vijf Wilrijkse sportclubs bieden aangepaste initiaties aan op maat van de 55-plusser. Die betaalt per les slechts drie euro. De volgende activiteiten staan op het programma:
·         duiken bij het Moby Dick Diving Teammeer over:

Sporting A sportarena's 2013


Sporting A strijkt in 2013 neer op 24 pleinen in de stad. De pleinen worden zes weken lang omgetoverd tot sportarena’s. Iedereen uit de buurt kan er gratis komen sporten of supporteren op de tribune. Wijkbewoners krijgen ook de kans om de arena zelf tot leven te brengen en er sportlessen, een buurtfeest, een wedstrijd tussen bewoners… te organiseren. Van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 17 augustus zijn de sportarena’s terug te vinden op deze pleintjes:Sport in A

De openingsmaand van Sporting A is gepasseerd. Het was een succes met heel wat leuke dansevenementen, waar in totaal zo’n 30 000 mensen actief en passief aan deelnamen. In maart worden de zaalsporten in de kijker geplaatst. Op zondag 17 maart vindt bv. de zaalkorfbalfinale in de Lotto Arena plaats.  
De voorbereiding van de Antwerp 10 Miles wordt ingezet met de eerste editie van de loopwedstrijd Antwerp Urban Trail en het aanbod van de douchecabines op een aantal populaire looplocaties.Tennisstage

Datum: 
25 juli, 2011 - 08:30 - 29 juli, 2011 - 18:00

Aan de hand van verschillende spel- en oefenvormen worden de juiste houding, techniek, basisslagen en het betere benenspel aangeleerd. We verbeteren dagelijks onze backhand- en forehandtechniek en passen alle dingen toe in een spannend tornooi.

Kim of Justine achterna? Onze monitoren leren je alvast een goede basis aan! Af en toe wisselen we onze tennisracket in voor andere sportgerief.

Plaats: 
Peerdsbos Brasschaat
Prijs: 
€152
Bijkomende info: 
6 - 9 jaar

Jump for joy

Datum: 
11 juli, 2011 - 08:30 - 15 juli, 2011 - 18:00
Spring de wereld van de eeuwige springers in! Iedereen kan het wel, springen, maar je kan zoveel meer doen dan gewoon even omhoog springen: maak een reuzesprong op een trampoline, stuiter op en neer met een springbal, toon je kunsten met een springtouw, doe het met een reuzegroot touw met z'n allen... Je hoort het, elke spring-in-'tveld zal zich hier volop kunnen uitleven! Jump for joy!
Plaats: 
Peerdsbos Brasschaat
Prijs: 
€137
Bijkomende info: 
8 - 12 jaar

Sport en spel

Datum: 
11 juli, 2011 - 08:30 - 15 juli, 2011 - 18:00
Een balletje hier, een sprongetje daar, hopsakee…sporten is fijn! Als echte atleten gaan we lopen, met de bal spelen, springen en dansen. En als we een beetje moe zijn, dan halen we onze verfborstel boven. Je hoort het, dit wordt een zeer fijne week!
Plaats: 
Peerdsbos Brasschaat
Prijs: 
€137
Bijkomende info: 
4 - 6 jaar

meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook