Stad moedigt Antwerpenaars aan om meer te bewegen

  
De stad Antwerpen rolt dit jaar opnieuw de campagne ’t stad beweegt uit. Daarmee moedigt ze Antwerpenaars aan om meer beweging in te bouwen in hun dagelijkse leven. Regelmatig bewegen is immers een belangrijke gewoonte om gezond door het leven te gaan. Bij de start van de campagne werden vanmorgen in het station Antwerpen-Centraal 1000 appels uitgedeeld aan pendelaars die de roltrap links lieten liggen.
 
Met de campagne ’t stad beweegt wil de stad Antwerpenaars aanzetten om meer te bewegen. Bewegen is niet hetzelfde als sporten: bewegen hoeft niet noodzakelijk intensief te zijn of veel moeite te kosten. Het gaat bijvoorbeeld om fietsen naar het werk of stappen naar de bakker, of de trap nemen in plaats van de roltrap of lift.
 

Dertig minuten bewegen voldoende

Regelmatig bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en een hoge cholesterol en zorgt voor meer uithoudingsvermogen en energie. Zestig procent van de volwassen Vlamingen beweegt te weinig. Bovendien brengt de gemiddelde Vlaming zes tot acht uur per dag zittend door. “Nochtans vraagt het geen grote aanpassingen om gezond en actief te zijn. Dagelijks licht tot matig intensief bewegen of 10.000 stappen zetten is al voldoende. Verder is het vooral belangrijk om het zitten om het half uur te onderbreken”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. 
 

1000 appels uitgedeeld aan pendelaars die de trap nemen in het station Antwerpen-Centraal

De Belgische Improvisatie Liga moedigde vanmorgen de reizigers in het station Antwerpen-Centraal op een ludieke manier aan om de roltrap links te laten liggen. Pendelaars die de trap namen, kregen daarvoor een appel als beloning.
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook