fietsen

Slim naar Antwerpen breidt aanbod voor KMO’s verder uit

Met zijn werkgeversaanpak begeleidt Slim naar Antwerpen werkgevers in de Antwerpse regio bij het uitwerken en realiseren van een sterk bedrijfsvervoersplan. Slim naar Antwerpen ondersteunt hierbij niet enkel grote bedrijven, maar ook KMO’s vanaf 20 werknemers. Dankzij de samenwerking tussen de stad en bedrijven worden ondertussen al meer dan 27.000 werknemers gemotiveerd om zich slim te verplaatsen in de stad.Proefproject fietsparkeren in fietsvakken

Dit voorjaar start de stad op vijf locaties met het uittesten van fietsparkeervakken. Dat zijn aangeduide zones op het openbaar domein waar fietsers hun fiets voor een korte periode los kunnen parkeren. De vijf plaatsen zijn speciaal uitgekozen: er zijn veel winkels of horecazaken en er passeren veel mensen. Op dat soort locaties is er nood aan plekken waarop fietsen kort geparkeerd kunnen worden. Dit proefproject is opgenomen in het fietsactieplan 2017.meer over:

Fietsactieplan blijft investeren

In 2016 registreerden de Antwerpse fietstelpalen meer dan 2.000.000 fietsers. Ongeveer de helft van de Antwerpenaars geeft aan zich in de stad regelmatig of altijd te verplaatsen met de fiets. Antwerpen verwacht dat het aantal fietsers in 2017 zal blijven stijgen. De stad moedigt bezoekers, bewoners en pendelaars aan om, zeker tijdens de grote wegenwerken in en rond de stad, ‘Slim naar Antwerpen’ te komen.meer over:

Toeristisch fietsactieplan 2016 - 2019

De stad maakte in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen een toeristisch fietsactieplan op. Dat wil bezoekers stimuleren om te fietsen en de stad internationaal op de kaart zetten als fietsvriendelijk. Het plan is ook een aanvulling op het fietsbeleidsplan van de stad Antwerpen. 

Antwerpen fietsstad

De positieve evolutie van het fietsen in de stad ging de voorbije jaren niet onopgemerkt voorbij. In 2012 werd Antwerpen erkend als Vlaamse Fietsstad. In 2013 dook de stad op in de Copenhagenize Index, waar ze ook in 2015 in de top 10 stond.meer over:

Antwerpen ondertekent charter "Sterk fietsbeleid"

Antwerpen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Om haar intenties te verankeren ondertekent de stad het charter ‘Sterk fietsbeleid’ van Fietsberaad Vlaanderen.meer over:

Antwerp Bike Tours

Antwerp Bike ToursLees meer over Antwerp Bike Tours


Antwerp Bike Tours

Rating: 5 op 5 (1 stem)
Gegidste fietstours voor jong en oud door de Antwerpse binnenstad.
Categorie: 
Vrije tijd
Soort vrije tijd: 
Toerisme
Type Toerisme: 
Sightseeing
Antwerp Bike Tours
Straatnaam & Huisnummer: 
Kaasstraat 2
2000 Antwerpen
Telefoon: 
0468230895
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
weekdagen 13u-17.30u weekend 9.30u-17.30u
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)
wijk: 
Historisch centrum
Adres

Kaasstraat 2
2000 Antwerpen

Contact

Tel: 0468230895
www.antwerpbiketours.eu

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoBikeworx Pathracer

Bikeworx PathracerLees meer over Bikeworx


Bikeworx

Nog geen stemmen
Bij Bikeworx kan je terecht voor nieuwe en tweedehands fietsen en alle reparaties. Als je fiets niet direct gerepareerd kan worden krijg je gratis een leenfiets mee. Ook worden er fietsen gebouwd, evt. helemaal naar jouw wens. 

Op de foto zie je een replica ven een pathracer uit 1920, de ultieme fiets om je in 't stad te verplaatsen!
Categorie: 
Shopping
Soort winkel: 
Fietsenwinkel
Bikeworx Pathracer
Straatnaam & Huisnummer: 
Klapdorp 60
2000 Antwerpen
Telefoon: 
032566140
Email: 
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Openingsuren: 
weekdagen 9.00-18.00 zaterdag 10.00-18.00
0
wijk: 
Schipperskwartier
Adres

Klapdorp 60
2000 Antwerpen

Contact

Tel: 032566140
Bikeworx

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoStem voor Antwerpen Fietsstad

Antwerpen is genomineerd in de verkiezing Fietsgemeente/Fietsstad 2015, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Vlaamse overheid. Naast een prijs die de professionele jury uitreikt is er ook een Publieksprijs. De stad Antwerpen dingt daarnaar mee in de categorie van grote Vlaamse steden. De Scheldestad neemt het op tegen Aalst, Brugge, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare en Sint-Niklaas. Iedereen kan zijn stem uitbrengen om Antwerpen een duwtje in de rug te geven.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook