LO by Wout BruRating: 5 op 5 (3 stemmen)
 
In navolging van zijn eerste pop-uprestaurant ‘117 by Wout Bru’, verlaat de topchef opnieuw tijdelijk zijn seizoenrestaurant Chez Bru in het Franse Eygalières. Op 27 november 2013 opent Wout Bru ‘LO’ op het idyllische Linkeroever in Antwerpen. LO, uitgesproken als l’eau en simpelweg de afkorting voor Linkeroever, belooft meer dan een fantastische culinaire ervaring.

Gedurende vijf maanden stelt Wout Bru een intrigerende menu voor bestaande uit 12 à 15 gerechten. Elk vormen ze een symbiose tussen Wout Brus kenmerkende keuken en Peruviaanse en Japanse invloeden, enkele inspiraties uit zijn laatste reizen. Het resultaat is een intrigerende smaakbeleving die puur en zonder al te veel poespas oogt. Het eten overheerst. “Het wordt een zinstreling voor de smaakpapillen waar het product zal primeren”, volgens Wout Bru.

In de ginbar boven het restaurant kunnen de bezoekers genieten van exclusieve gins, geselecteerd door The Belgian Gin Club. Het uitzicht op de Schelde en de dijk zal de bezoekers laten mijmeren naar de lang vervlogen grandeur van Plage Sint Anneke. Die plek is dan ook niet toevallig uitgekozen. Wout Bru, zelf Antwerpenaar, licht toe: “Ik vond het een prachtige locatie en een uitgelezen kans om hier iets op te zetten. Het is een prachtig stukje Antwerpen, dat een beetje vergeten is of zelf weinig mensen kennen. Met LO kunnen we het opnieuw op de kaart zetten.”

Begin vorige eeuw was Linkeroever met zijn Plage het toeristisch hart van Antwerpen. Het was een bruisende plek met een groot wit zandstrand, mosselrestaurants, paviljoenen en een heuse wandelboulevard. Hier brachten hele generaties en families hun weekends en vakanties door.

Het hedendaagse gebouw KAS, Kunst Aan de Stroom, ontworpen door IN[AR]CO damman-mertens architecten, is met zijn strakke architectuur een nieuw herkenningspunt op de Plage. De architecten werken samen met het KAS en Wout Bru aan ideeën om Sint Anneke in al zijn glorie te herstellen: met een vaste veerboot naar Antwerpen stad, een veilig ponton om aan te meren, een beachbar en een hotel. 
In het KAS geeft Wout Bru met zijn pop-uprestaurant LO, een nieuwe toekomst en uitstraling aan Sint Anneke Plage. In het teken van de iconische locatie biedt Lo een zicht op de promenade aan de Schelde. Het pand van de hand van architect Frank Damman (Inarco) en het interieur, samengesteld door Exid, vormen een synergie met de omgeving en overbruggen modernisme met natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. In het restaurant kunnen zo’n 70-tal mensen tafelen. Een aparte feestzaal laat een groep van 16 tot 20 toe, en de bar bovenaan geeft plaats aan een extra 40.

Verder vullen culinaire en beeldende kunstwerken elkaar aan. Een selectie van nationale en internationale hedendaagse kunstenaars krijgt er een plek, waarvan hun kunstwerken er ook te koop zijn. Vertegenwoordigd zullen zijn: Ed Templeton, Rinus Van de Velde, Sergio De Beuckelaer, Ed Lipski, Andy Wauman, Hell'o Monsters en anderen. Zowel origineel werk als edities van Case Studyo vinden hun weg in het pand. 

Reservaties enkel mogelijk via de website http://www.lobywoutbru.be
Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
gastronomisch
Openingsdagen: 
Maandag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Dagelijks van 12u00 tot 15u00 en 19u00-23u00, behalve op dinsdag & woensdag.
wijk: 
Adres

Kastanjedreef
2050 Antwerpen

Contact

Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZo
meer over:Restaurants in de buurt

Javascript is required to view this map.

Schrijf een review over LO by Wout Bru

 
 

Foto's van LO by Wout Bru

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Top 5 restaurants in Antwerpen

5
Kastanjedreef
5
Anneessenstraat 10
5
Guido Gezellestraat 35
5
Vleminckveld 68
5
Lange Slachterijstraat 3-5

Volg ons op Facebook