mobiliteit

Deelfietsensysteem Velo blijft groeien in Antwerpen

Eind 2016 werd het eerste Velo-station buiten de Singel geopend. Daarmee werd het startschot gegeven voor een tweede verdubbeling van het Velo-netwerk na een eerdere verdubbeling in 2013. In 2018 blijft het aantal ritten en abonnementen voor Velo toenemen.

Velo-2.jpgVelo-2.jpg

Velo-2.jpg


MOBIT-gebruikers ontdekken de districten

Sinds de lancering van MOBIT in Antwerpen twee maanden terug, stelt de aanbieder van het fietsdeelsysteem vast dat gebruikers niet enkel in het centrum blijven, maar ook naar de districten fietsen. Om op deze trend in te spelen wordt de operationele zone van MOBIT vandaag uitgebreid naar verschillende districten. Daardoor wordt het gebruik van de deelfietsen in de districten goedkoper. In overleg met de districtsburgemeesters zullen heel binnenkort MOBIT-parkeerlocaties komen in de districten. Met de komst van MOBIT krijgt Ekeren bovendien zijn eerste deelfietsensysteem.
Stadsbestuur: “Het verkeer in Antwerpen is niet zo’n eenvoudig verhaal”

Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Artikel 9 foto rechtenvrij.jpgmeer over:

Artikel 9 foto rechtenvrij.jpg

Artikel 9 foto rechtenvrij.jpg


meer over:

Buurtsport Antwerpen leert volwassenen fietsen

Normal 0 21 false false false NL JA X-
Fietsschoolmeer over:

Fietsschool

Fietsschool


meer over:

Jongeren reageren op Antwerpse mobiliteitsplannen

Waar maken Antwerpse jongeren zich zorgen over in het verkeer? Wat mag er volgens hen veranderen? Wij zochten de opvallendste voorstellen van de politieke partijen en gingen daarmee de straat op. Een eigen tram- en busmaatschappij voor Antwerpen? Een fietsersbrug over de Schelde?meer over:

Nieuw reglement voor deelmobiliteit goedgekeurd

De stad Antwerpen blijft inzetten op het mobiliteitsaanbod en kijkt daarbij naar nieuwe ontwikkelingen. De mobiliteitsoplossing die de laatste jaren het meest aan succes heeft gewonnen is deelmobiliteit. De nieuwste ontwikkeling op dat vlak zijn deelsystemen zonder vaste stations of zogenaamde free-floatingsystemen. Voor de exploitatie van dergelijke systemen liet de stad alvast een nieuw reglement opstellen.Samenwerking tussen Slim naar Antwerpen en kmo’s breidt verder uit

Om het woon-werkverkeer in en naar Antwerpen te optimaliseren, werkt stad Antwerpen samen met heel wat Antwerpse werkgevers. Al 62 Antwerpse werkgevers stapten mee in het verhaal van Slim naar Antwerpen. Vandaag keurde het college de toetreding van nog eens 9 bedrijven goed. In totaal worden zo circa 36.000 werknemers bereikt.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook