MOBIT-gebruikers ontdekken de districten

  

Sinds de lancering van MOBIT in Antwerpen twee maanden terug, stelt de aanbieder van het fietsdeelsysteem vast dat gebruikers niet enkel in het centrum blijven, maar ook naar de districten fietsen. Om op deze trend in te spelen wordt de operationele zone van MOBIT vandaag uitgebreid naar verschillende districten. Daardoor wordt het gebruik van de deelfietsen in de districten goedkoper. In overleg met de districtsburgemeesters zullen heel binnenkort MOBIT-parkeerlocaties komen in de districten. Met de komst van MOBIT krijgt Ekeren bovendien zijn eerste deelfietsensysteem.

Vanaf vandaag breidt MOBIT haar operationele zones uit en kan MOBIT gebruikt worden in Antwerpen, Ekeren, Deurne, Merksem, Wilrijk, Hoboken en Berchem. In samenspraak met de districtsburgemeesters zullen weldra ook parkeerlocaties voorzien worden in deze districten. Dat is belangrijk omdat gebruikers geen extra kosten moeten betalen als ze een fiets stallen op een MOBIT-parkeerlocatie. Parkeren buiten een MOBIT-parkeerlocatie binnen de operationele zone kan ook altijd met een extra kost van 45 eurocent. Gebruikers die een fiets achterlaten buiten de operationele zone betalen een toeslag van 3 euro.

“De uitbreiding naar de districten is dus een groot voordeel voor de vele gebruikers die vandaag al naar de districten fietsen”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “We zijn er van overtuigd dat door deze verruiming nog meer mensen gebruik zullen maken van de MOBIT-fietsen. Waar Velo veelvuldig gebruikt wordt voor kortere afstanden, zijn deelfietsensystemen zoals MOBIT of Cloudbike ook geschikt voor het afleggen van langere afstanden.”

Nu ook deelfietsen in Ekeren

Primeur is dat ook district Ekeren sinds vandaag deelfietsen heeft. Ekeren en Brasschaat vormen een mooie toevoeging voor de MOBIT-gebruikers. Verschillende woonwijken, trekpleisters en groene recreatieve ruimte liggen nu binnen handbereik van de Ekerenaars en Antwerpenaars.

Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Onze inwoners zijn al lang vragende partij voor een fietsdeelsysteem. We zijn dan ook trots dat we  – na al onze inspanningen – nu ook deelfietsen kunnen aanbieden in ons district naast de deelwagens.  Naar het centrum van Antwerpen of naar Brasschaat fietsen kan nu zeer voordelig met de comfortabele groene MOBIT-fietsen.”

Medeoprichter Alexander De Bièvre van MOBIT zegt:  “MOBIT wil het fietsdeelsysteem worden in Vlaanderen dat een waardige aanvulling is op de eigen wagen en het openbaar vervoer. De schakel voor alle dagdagelijkse verplaatsingen of recreatieve verplaatsingen. De versnelde uitbreiding naar de districten is dus vanzelfsprekend. Onze gebruikers hadden reeds de weg daarheen gevonden. We volgen dus onze klanten.”

Marktplaats voor mobiliteit

Mobit is 1 van de 18 geselecteerde projecten binnen de projectoproep 2017 van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze oproep werd gelanceerd in september 2017. Er werden 18 projecten geselecteerd, waarvan 11 gericht op personenmobiliteit en 7 gericht op logistiek. Ze dragen bij aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Ze kunnen rekenen op de stad voor professionele expertise, financiële en communicatieve ondersteuning.

Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/mobiliteitsaanbieders.
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook