deelmobiliteit

Deelmobiliteit in Antwerpen breidt uit met elektrische deelstep

Binnenkort is het mogelijk om met een elektrische deelstep door Antwerpen te sjezen. De elektrische step is als vijfde categorie van deelvoertuigen toegevoegd aan het reglement voor de exploitatie van deelsystemen zonder vaste stations. Bedrijven kunnen dus een aanvraag doen om hun vloot aan te bieden in Antwerpen.
MOBIT-gebruikers ontdekken de districten

Sinds de lancering van MOBIT in Antwerpen twee maanden terug, stelt de aanbieder van het fietsdeelsysteem vast dat gebruikers niet enkel in het centrum blijven, maar ook naar de districten fietsen. Om op deze trend in te spelen wordt de operationele zone van MOBIT vandaag uitgebreid naar verschillende districten. Daardoor wordt het gebruik van de deelfietsen in de districten goedkoper. In overleg met de districtsburgemeesters zullen heel binnenkort MOBIT-parkeerlocaties komen in de districten. Met de komst van MOBIT krijgt Ekeren bovendien zijn eerste deelfietsensysteem.
Nieuw reglement voor deelmobiliteit goedgekeurd

De stad Antwerpen blijft inzetten op het mobiliteitsaanbod en kijkt daarbij naar nieuwe ontwikkelingen. De mobiliteitsoplossing die de laatste jaren het meest aan succes heeft gewonnen is deelmobiliteit. De nieuwste ontwikkeling op dat vlak zijn deelsystemen zonder vaste stations of zogenaamde free-floatingsystemen. Voor de exploitatie van dergelijke systemen liet de stad alvast een nieuw reglement opstellen.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook