velo

Velo breidt uit op populaire locaties

Het publiek deelfietssysteem Velo is sinds de start in 2011 een enorm succes. Door de steeds toenemende vraag geraken sommige stations sneller vol of leeg. Daarom installeert Velo op 7 locaties in totaal 159 extra plaatsen of ‘locks’ om een Velo te stallen.meer over:

400 extra Velo-fietsen met ketting

Velo breidt deze week van 3800 naar 4200 deelfietsen uit. De nieuwe fietsen hebben een ketting in plaats van een ‘cardan-as’ waardoor ze gebruiksvriendelijker zijn.

De 400 extra Velo-fietsen verbeteren de beschikbaarheid voor gebruikers, voornamelijk in drukke periodes. In 2018 reed elke Velo-deelfiets gemiddeld 4,7 ritten per dag. 400 extra fietsen zijn dus goed voor gemiddeld 1880 fietsritten per dag.meer over:

Deelfietsensysteem Velo blijft groeien in Antwerpen

Eind 2016 werd het eerste Velo-station buiten de Singel geopend. Daarmee werd het startschot gegeven voor een tweede verdubbeling van het Velo-netwerk na een eerdere verdubbeling in 2013. In 2018 blijft het aantal ritten en abonnementen voor Velo toenemen.

Velo-2.jpgVelo-2.jpg

Velo-2.jpg


Meer dan helft van verplaatsingen in Antwerpen duurzaam

Meer dan de helft van de inwoners van de stad Antwerpen liet in 2017 de auto staan voor verplaatsingen naar school, werk, winkel en vrijetijdsbestedingen. De helft van de bezoekers vindt zijn weg naar de Scheldestad met het openbaar vervoer of op een andere manier dan met de wagen. Bovendien kiezen pendelaars die in Antwerpen werken vaker voor een ander vervoersmiddel. Al een kwart doet die verplaatsing met de fiets tegenover zo’n 40 % met de wagen. Sinds half 2017 rijden er dan ook minder wagens door de Antwerpse binnenstad. Verder blijven de autoreistijden in de binnenstad dalen.
Geen Velo's op zaterdag 26 augustus

Tussen vrijdag 25 augustus om 23 uur en zaterdag 26 augustus 2017 om 23 uur staat er een update gepland van de Velo-klantensoftware die heel wat voordelen biedt voor de gebruikers. Tijdens de update kunnen er gedurende 24 uur geen Velo’s uitgeleend worden.

Vernieuwing software

Tijdens deze 24 uur gaan Velo-technici de baan op om alle Velo-stations te voorzien van nieuwe technologie. Achter de schermen is een team aan de slag om alle aanpassingen vlot te laten verlopen en ook de servers te updaten.meer over:

Fietsactieplan blijft investeren

In 2016 registreerden de Antwerpse fietstelpalen meer dan 2.000.000 fietsers. Ongeveer de helft van de Antwerpenaars geeft aan zich in de stad regelmatig of altijd te verplaatsen met de fiets. Antwerpen verwacht dat het aantal fietsers in 2017 zal blijven stijgen. De stad moedigt bezoekers, bewoners en pendelaars aan om, zeker tijdens de grote wegenwerken in en rond de stad, ‘Slim naar Antwerpen’ te komen.meer over:

Velo verdubbelt

Velo vierde vandaag de feestelijke opening van het eerste Velo-station buiten de Singel. Dat is het startschot van de uitbreiding van het populaire Antwerpse deelfietssysteem met 112 stations in een eerste fase, goed voor 1350 extra fietsen verspreid over 7 districten tegen februari 2017. Daarna komen er in een tweede fase nog 40 Velo-stations in de districten. Met meer fietsen en meer stations komt er in de eerste fase ruimte voor 25.000 nieuwe jaarkaarten, waardoor de huidige wachtlijst van 16.000 aanvragen kan weggewerkt worden.meer over:

Lijst van alle nieuwe Velostations

Hieronder vind je een lijst van alle nieuwe Velostations die tegen begin 2017 allemaal worden gerealiseerd.
meer over:

Uitbreiding voor Velo

Het stadsbestuur zoekt een partner voor het deelfietsensysteem Velo. In ruil voor een jaarlijkse vergoeding wil de stad één partner zichtbaarheid geven binnen het deelfietsensysteem. Daarom is er een Europese onderhandelingsprocedure gelanceerd. Kandidaat-partners kunnen tot 8 december 2015, 14 uur inschrijven.
 
Vandaag telt Velo Antwerpen meer dan 33 000 jaarabonnees en worden er bovendien, naast weekkaarten, ook nog jaarlijks 35 000 dagpassen verkocht.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook