autodelen

Stad deelt autos

De stad Antwerpen start met een proefproject voor het delen van haar stedelijke wagenpark met burgers.

In het kader van haar duurzame mobiliteitsbeleid investeert de stad in autodelen. Ze wil zo de parkeerdruk verminderen en de omschakeling naar alternatieve transportmiddelen stimuleren.
 
“Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto”, aldus schepen voor patrimonium Caroline Bastiaens.meer over:

Extra autodeelplaatsen in district Antwerpen

In het district Antwerpen komen extra autodeelplaatsen in verschillende straten. Gebruikers zullen er in de loop van augustus terecht kunnen.
 
Half mei opende de eerste cambio-standplaats in Ekeren en sindsdien is cambio in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig. Nu komen er in het district Antwerpen nog eens extra autodeelplaatsen van cambio bij in verschillende straten. Op het Frans Halsplein en het Van Schoonbekeplein en in de Kronenburgstraat worden de bestaande standplaatsen uitgebreid.meer over:

Autodelen als alternatief voor lage-emissiezone

Vanaf 1 februari 2017 worden de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende auto’s mogen deze stadsdelen dan niet meer in rijden. Vandaag stelden de stad Antwerpen en de autodeelorganisaties autodelen voor als valabel alternatief.meer over:

Autodelen nu in acht districten

Vandaag opende de eerste cambio-standplaats in Ekeren in aanwezigheid van Koen Kennis, schepen voor mobiliteit; Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren; Tamara Heynen, districtsschepen voor mobiliteit, en Geert Gisquière, verantwoordelijke cambio Vlaanderen. Cambio is nu in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig.meer over:

Bolides autodelen nu ook op het Zuid

Bolides autodelen nu ook op het ZuidLees meer over Bolides op het Zuid


meer over:

Bolides op het Zuid

Premium autodeelservice Bolides heeft vandaag de nieuwe gebruikersgemeenschap in de wijk Antwerpen Zuid feestelijk op de rit gezet in aanwezigheid van de Antwerpse schepen van mobiliteit Koen Kennis. Na de succesvolle start van de Plant-je-Vlag campagne komt Bolides daarmee zijn belofte van januari jl. na om versneld uit te breiden in 2014. De buurten Zurenborg, Haringrode, Anselmo en Kievit werden reeds opgestart en vandaag sluit het hippe Zuid zich daar bij aan.
Bolides autodelen nu ook op het Zuidmeer over:

Antwerpen maakt autodelen nog aantrekkelijker

Antwerpen wil het autodelen stimuleren. Eén deelauto ‘vervangt’ immers al snel vier tot twaalf ‘eigen wagens’ waardoor de nodige parkeerruimte vrijkomt. Daarom maakt de stad zowel het particulier als het georganiseerd autodelen aantrekkelijker. Zo krijgen groepen van bijvoorbeeld vier of meer buren of vrienden voortaan een vergunning waarmee zij hun deelauto in heel Antwerpen gratis kunnen parkeren. Verder kunnen leden van autodeelorganisatie cambio vanaf januari ook terecht in Deurne.meer over:

Cambio elektrische wagen goedgekeurd door de bomma's

Deze bomma's beleven alvast veel plezier in de hippe elektrische wagen van autodeelorganisatie Cambio. De elektrisch auto waar de bomma's hun plezier in beleven is een Mitsubishi i-MiEV. 
Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)meer over:

Stad deelt haar elektrische wagensDe stad doet aan autodelen. Ze stelt één van haar drie elektrische wagens in het weekend in proeffase ter beschikking aan cambio-leden. Uit de evaluatie van de proefperiode wordt duidelijk of de stad meer van haar elektrische wagens ter beschikking zal stellen.

Autodelen Cambio aan Den Bell

De stad onderzoekt of het systeem van autodelen ook mogelijk is voor verplaatsingen van stadsmedewerkers die in Den Bell werken en mensen uit de buurt.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook