koen kennis

Stad deelt autos

De stad Antwerpen start met een proefproject voor het delen van haar stedelijke wagenpark met burgers.

In het kader van haar duurzame mobiliteitsbeleid investeert de stad in autodelen. Ze wil zo de parkeerdruk verminderen en de omschakeling naar alternatieve transportmiddelen stimuleren.
 
“Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto”, aldus schepen voor patrimonium Caroline Bastiaens.meer over:

Nieuwe buurtfietsenstallingen in Boudewijnstraat en de Keistraat

Begin februari 2017 openden twee nieuwe buurtfietsenstallingen. Voor 5,35 euro per maand kunnen buurtbewoners hun fiets voortaan veilig stallen in de Boudewijnsstraat 22 of de Keistraat 22. Voorheen werden de locaties gebruikt als kantoorruimte. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Met buurfietsenstallingen halen we heel wat fietsen van het openbaar domein. Bovendien kunnen buurtbewoners hun fietsen makkelijk, goedkoop en veilig inpandig stallen.”
 
In de buurtfietsenstalling in de Boudewijnsstraat zijn er 52 plaatsen waarvan al 36 verhuurd zijn.Antwerpse werknemers die de auto laten staan, krijgen korting voor fiets

Werknemers die op fietsafstand van het werk wonen, maar toch met de auto door het Antwerpse werfgebied gaan, kunnen vanaf 1 februari een korting aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een fiets of e-fiets. De korting bedraagt minimaal 75 en maximaal 400 euro. Daar bovenop krijgt wie 2 evaluaties invult nog maximum 50 euro extra. Zo wil de stad werknemers aanmoedigen om minstens 2 werkdagen per week de fiets te nemen.meer over:

Minder winkels in Antwerpen, meer buurtwinkels op het Noord en het Kiel

Driejaarlijkse meting van Antwerpse winkelstraten: grote dynamiek en opvallende transformaties

Vandaag maakte de stad Antwerpen de resultaten van de driejaarlijkse meting van haar winkelstraten bekend.Antwerp Convention Bureau

Antwerpen richt zijn eigen conventiebureau op, naar het voorbeeld van andere Belgische en buitenlandse steden. Antwerp Convention Bureau (ACB) zal de stad mee op de kaart zetten als congresstad.Antwerpse Smaakmeesters laten in de potten kijken op geslaagd culinair openingsweekend

In het kader van Smaakmeesters lieten heel wat Antwerpenaars, bezoekers en toeristen zich dit weekend verrassen door het lekkers van meer dan 65 horecaondernemers. Ter hoogte van hun zaak kwamen de deelnemers in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid op straat met proevertjes. Ook de randanimatie met onder meer culinaire demonstraties en workshops op verschillende podia viel dit weekend in de smaak.meer over:

Dag van de Klant op zaterdag 24 september 2016

Morgen, zaterdag 24 september, organiseert UNIZO voor de 29ste keer de Dag van de Klant, met als thema ‘Op je wenken bediend’. In Antwerpen verwennen honderden handelaars hun klanten met een fijne attentie en deelt de organisatie voor zelfstandige ondernemers bloemetjes uit aan shoppers. De stad Antwerpen verleent UNIZO hiervoor een toelage van 2.500 euro. In een aantal stedelijke districten zijn er ook extra acties.Extra autodeelplaatsen in district Antwerpen

In het district Antwerpen komen extra autodeelplaatsen in verschillende straten. Gebruikers zullen er in de loop van augustus terecht kunnen.
 
Half mei opende de eerste cambio-standplaats in Ekeren en sindsdien is cambio in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig. Nu komen er in het district Antwerpen nog eens extra autodeelplaatsen van cambio bij in verschillende straten. Op het Frans Halsplein en het Van Schoonbekeplein en in de Kronenburgstraat worden de bestaande standplaatsen uitgebreid.meer over:

Autodelen nu in acht districten

Vandaag opende de eerste cambio-standplaats in Ekeren in aanwezigheid van Koen Kennis, schepen voor mobiliteit; Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren; Tamara Heynen, districtsschepen voor mobiliteit, en Geert Gisquière, verantwoordelijke cambio Vlaanderen. Cambio is nu in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig.meer over:

Nieuwe fase voor werken Noorderlijn

De werken voor de Noorderlijn zitten op schema. Tijdens het weekend van 22 tot 25 april 2016 is de aannemer op de Frankrijklei overgeschakeld naar de tweede fase. Het verkeer is verlegd naar de kant van de Teniersplaats. Vanaf 3 mei starten ook werken op het Eilandje. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis gaf vandaag meer uitleg over deze nieuwe fase en de impact er van. 

Nieuwe fase Frankrijklei

In de nieuwe fase rijdt het verkeer vanaf maandag 25 april aan de westelijke zijde, kant Teniersplaats.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook