koen kennis

Antwerpen in Lonely Planets top 10 van te bezoeken wereldsteden

Antwerpen is opgenomen in de top 10 ‘Best in Travel 2018’ van Lonely Planet. Het expertenpanel van de toonaangevende reisgids roept de stad uit tot een van de must visits voor reizigers en toeristen. Deze plaats in de top 10 zal heel wat aandacht voor Antwerpen opleveren en zal ongetwijfeld veel reizigers inspireren om een citytrip te plannen naar de stad.
 
Antwerpen is de nieuwe place to be volgens de experts van Lonely Planet. Die selecteerde Antwerpen als een van de 10 beste steden om het komende jaar te bezoeken.meer over:

Stad Antwerpen lanceert tweede projectoproep voor mobiliteit

Op 27 septembeer 2017 lanceerde Slim naar Antwerpen voor de tweede keer een projectoproep voor slimme mobiliteitsoplossingen. Met dit initiatief worden ondernemers geprikkeld om bij te dragen aan een vlotte mobiliteit in Antwerpen, ook tijdens de infrastructuurwerken. Geïnteresseerde mobiliteitsaanbieders kunnen een projectvoorstel indienen, dat een jury van experten daarna beoordeelt.meer over:

Werken Noorderlijn gaan door tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof gaan de werken aan de Noorderlijn door. Sinds de knip van de Leien is er al heel wat werk verzet op het toekomstige Operaplein en de Italiëlei. Op de hoek van de De Keyserlei en de Frankrijklei zijn ondertussen duidelijk de contouren van de lichtput, het toekomstige toegangspaviljoen van de premetro, te zien. Deze maand starten de echte graafwerken ter hoogte van het plein. Voor de Opera komt er een grote put.meer over:

Definitief ontwerp fietshelling Parkbrug zijde Eilandje

Het definitieve ontwerp van de fietshelling van de Parkbrug, zijde Eilandje, is goedgekeurd. De fietshelling komt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londonstraat en Entrepotkaai. Ze wordt 140 meter lang en krijgt een lusvormig ontwerp in een lichte staalstructuur. De fietshelling wordt een alternatief voor de lift en de trap met VeloComfort-systeem, die allebei behouden blijven.
Design van de fietshelling van de Parkbrug langs de kant van het Eilandjemeer over:

Design van de fietshelling van de Parkbrug langs de kant van het Eilandje

Design van de fietshelling van de Parkbrug langs de kant van het Eilandje

Lees meer over Definitief ontwerp fietshelling Parkbrug zijde Eilandje

(c) Ney & Partners
meer over:

Scooty Antwerpen

Scooty Antwerpen


meer over:

Scooty, de elektrische deelscooter in Antwerpen

Scooty, een deelsysteem met elektrische scooters die via een app kunnen worden gereserveerd, lanceert in de week van 19 juni 2017 zijn aanbod in Antwerpen.
 
Met Scooty kan iedereen via de app snel een elektrische scooter reserveren en starten. Met de scooter kan men zich gemakkelijk in de stad verplaatsen, zonder gehinderd te worden door files.
Scooty Antwerpenmeer over:

Derde editie ‘de Nieuwe Natie’ dit najaar in Stadsfeestzaal

Dit najaar landt het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’ in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir. Van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 31 maart 2018 krijgen 20 ondernemers die in Antwerpen een zaak willen opstarten, de kans om hun winkelconcept of producten uit te testen. Tijdens het project wisselen ze elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken. De stad roept zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een handelszaak op om zich kandidaat te stellen, en zorgt voor professionele begeleiding en coaching.De knip, een week later

Afgelopen maandag is de knip van de Leien ingezet. De impact die de knip heeft op het verkeer in en rond de stad was groot maar niet groter dan verwacht.D.A.T.E. Discover Antwerp Through Experience

Ook dit jaar organiseert This is Antwerp, het alternatieve reismagazine van Visit Antwerpen, D.A.T.E. (Discover Antwerp Through Experience). Van 28 mei tot en met 2 juni 2017 ontdekken 13 jonge Europese ondernemers wat Antwerpen te bieden heeft op het vlak van creativiteit en innovatief ondernemerschap.
 
Met D.A.T.E promoot Antwerpen zichzelf internationaal als creatieve en innovatieve stad.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook