koen kennis

Scooty Antwerpen

Scooty Antwerpen


meer over:

Scooty, de elektrische deelscooter in Antwerpen

Scooty, een deelsysteem met elektrische scooters die via een app kunnen worden gereserveerd, lanceert in de week van 19 juni 2017 zijn aanbod in Antwerpen.
 
Met Scooty kan iedereen via de app snel een elektrische scooter reserveren en starten. Met de scooter kan men zich gemakkelijk in de stad verplaatsen, zonder gehinderd te worden door files.
Scooty Antwerpenmeer over:

Derde editie ‘de Nieuwe Natie’ dit najaar in Stadsfeestzaal

Dit najaar landt het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’ in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir. Van zaterdag 28 oktober 2017 tot en met zaterdag 31 maart 2018 krijgen 20 ondernemers die in Antwerpen een zaak willen opstarten, de kans om hun winkelconcept of producten uit te testen. Tijdens het project wisselen ze elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken. De stad roept zowel (startende) ondernemers als mensen met een goed idee voor een handelszaak op om zich kandidaat te stellen, en zorgt voor professionele begeleiding en coaching.De knip, een week later

Afgelopen maandag is de knip van de Leien ingezet. De impact die de knip heeft op het verkeer in en rond de stad was groot maar niet groter dan verwacht.D.A.T.E. Discover Antwerp Through Experience

Ook dit jaar organiseert This is Antwerp, het alternatieve reismagazine van Visit Antwerpen, D.A.T.E. (Discover Antwerp Through Experience). Van 28 mei tot en met 2 juni 2017 ontdekken 13 jonge Europese ondernemers wat Antwerpen te bieden heeft op het vlak van creativiteit en innovatief ondernemerschap.
 
Met D.A.T.E promoot Antwerpen zichzelf internationaal als creatieve en innovatieve stad.Afscheidsbord zone 30

Afscheidsbord zone 30Lees meer over Opvallende welkomstborden voor zones 30


meer over:

Welkomsbord zone 30

Welkomsbord zone 30Lees meer over Opvallende welkomstborden voor zones 30


meer over:

Opvallende welkomstborden voor zones 30

Vorig jaar startte de stad Antwerpen met het inrichten van zones 30 om de verkeersveiligheid en leefbaarheid van woonwijken te vergroten. Het college keurde al 21 uitbreidingen goed, vrijdag volgen er nog eens 3 in de districten Antwerpen en Borgerhout. Vandaag werd op de hoek van de Van den Nestlei met de De Boeystraat het eerste welkomstbord aan de toegangspoort naar een zone ingehuldigd.
 
Zones 30 zijn een belangrijk deel van het stedelijk mobiliteits- en verkeersveiligheidsplan.
Welkomsbord zone 30meer over:

Stad deelt autos

De stad Antwerpen start met een proefproject voor het delen van haar stedelijke wagenpark met burgers.

In het kader van haar duurzame mobiliteitsbeleid investeert de stad in autodelen. Ze wil zo de parkeerdruk verminderen en de omschakeling naar alternatieve transportmiddelen stimuleren.
 
“Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto”, aldus schepen voor patrimonium Caroline Bastiaens.meer over:

Nieuwe buurtfietsenstallingen in Boudewijnstraat en de Keistraat

Begin februari 2017 openden twee nieuwe buurtfietsenstallingen. Voor 5,35 euro per maand kunnen buurtbewoners hun fiets voortaan veilig stallen in de Boudewijnsstraat 22 of de Keistraat 22. Voorheen werden de locaties gebruikt als kantoorruimte. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Met buurfietsenstallingen halen we heel wat fietsen van het openbaar domein. Bovendien kunnen buurtbewoners hun fietsen makkelijk, goedkoop en veilig inpandig stallen.”
 
In de buurtfietsenstalling in de Boudewijnsstraat zijn er 52 plaatsen waarvan al 36 verhuurd zijn.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook