Economie

Is de Vlaming nu al in de stemming voor de eindejaarsfeesten?

De hype rond de feestdagen lijkt ieder jaar vroeger te beginnen. Nog voor het verdwijnen van de laatste zomerzon zijn de winkeletalages gevuld met halloween -en kerstversiering. Maar zorgen die feestelijk etalages ook al voor een feeststemming bij de kooplustigen? 

Video: 
0meer over:

Werken Nationalestraat verliepen niet vlekkeloos

ANTWERPEN – De werken in de Nationalestraat in Antwerpen zijn zo goed als voorbij. In eerste instantie rijden er weer trams door de straat waardoor klanten de weg naar de winkels terugvinden. Tot grote opluchting van de handelaars, want die zagen hun klantenaantal fors dalen.

In juni wordt er in de Nationalestraat een openingsfeest gehouden. (foto: StampMedia)In juni wordt er in de Nationalestraat een openingsfeest gehouden. (foto: StampMedia)

In juni wordt er in de Nationalestraat een openingsfeest gehouden. (foto: StampMedia)Lees meer over Werken Nationalestraat verliepen niet vlekkeloos


Creatief met leegstand

Leegstand van woningen en handelspanden is al jaren een probleem in Antwerpen, deels als gevolg van de hoge huurprijzen. Via een locatiemanager brengt de Stad probleemwijken in kaart, maar ook de lokale middenstand probeert met allerlei initiatieven een duit in het zakje te doen.

Een fototentoonstelling moet het commercieel potentieel van de buurt in de verf zetten. (foto: Luis Muñoz)Een fototentoonstelling moet het commercieel potentieel van de buurt in de verf zetten. (foto: Luis Muñoz)

Een fototentoonstelling moet het commercieel potentieel van de buurt in de verf zetten. (foto: Luis Muñoz)


Stad Antwerpen onderschat waarde Petroleum Zuid-site

Wat ooit de grootste petroleumhaven van Europa was, is nu niet meer dan een verlaten site. De oude gebouwen van de American Petroleum Company worden vervangen door bedrijventerreinen van Blue Gate. Uit onderzoek van de stad Antwerpen blijkt echter dat afbreken niet noodzakelijk is.

Petroleum Zuid-site (foto: flickr, -Mbe-)Petroleum Zuid-site (foto: flickr, -Mbe-)

Petroleum Zuid-site (foto: flickr, -Mbe-) Lees meer over Stad Antwerpen onderschat waarde Petroleum Zuid-site


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook