skaten

Nieuw skatepark en centraal plein Park Groot Schijn geopend

Vanaf woensdag 3 oktober kunnen skateboarders, skeelers, steppers en BMX’ers zich helemaal uitleven in het nieuwe skatepark van Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Het skatepark is gelegen aan het centrale plein in Park Groot Schijn, het kloppende hart van het park waar alle grote wandel- en fietspaden op uitkomen. Na de realisatie van de volkstuinen, het speelbos en de sportkamer is dit het vierde onderdeel dat klaar is om zijn eerste gebruikers te ontvangen.
“Antwerpen is in september de skatehoofdstad van de wereld”

HMD Global (Nokia Mobile) begeleidt Belgische skaters in race naar Olympische Spelen 2020

Op zaterdag 8 september, zondag 16 september en in het weekend van 22 en 23 september organiseert de Belgian Skateboard Association drie spectaculaire skate-events aan de Jordaenskaai in Antwerpen. HMD Global, the home of Nokia phones, is de sponsor van alle tornooien. Het Belgisch Kampioenschap Skateboarden, de finale van de King of Districts SkateTour en de Antwerp Skate Contest brengen lokale, nationale en internationale skatetoppers naar de Antwerpse binnenstad.
Definitief ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta

In de wijk Regatta op Linkeroever komt er een speel- en sportterrein. Daarmee komt de stad tegemoet aan de vraag van de buurtbewoners. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp voor de aanleg goed. Het wordt een groen plein, met een speelzone en verschillende kleinere veldjes zodat verschillende sporten/spellen tegelijkertijd kunnen beoefend worden. Speciale aandacht gaat naar voorzieningen voor jonge kinderen en street sports, zoals freerunning en skaten.
ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpgontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpg

ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpgLees meer over Definitief ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta


Jong talent op Antwerp Skate Contest

Van 21 tot 23 augustus was het Theaterplein in Antwerpen de place to be als je van skateboarden houdt. Van gesponsorde skaters tot liefhebbers, trotse ouders en grote fans: iedereen kwam je tegen op de Antwerp Skate Contest.

Er waren ook enkele jonge leeuwen: Tobias (10) en Donald (12) Huycke, twee broers die al jaren skaten, en ook een meisje: Maité Steenhoudt (12). Zij vertellen waarom ze skaten.

Liefde voor skaten

Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.

Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.


Antwerpse skatewedstrijd verhuist naar Theaterplein

Van 23 tot 25 augustus zal het Theaterplein overladen zijn met skateboards. De Antwerp Skate Contest ging tot vorig jaar door in het skatepark van het Antwerpse Stadspark. Vanaf dit jaar vindt het evenement plaats tussen de pilaren van het Theaterplein.
Internationale skatewedstrijd in het Stadspark van Antwerpen

Afgelopen weekend kon u in het Stadspark van Antwerpen terecht voor een internationale competitie skaten. Zo’n 60 jongeren toonden hun kunsten aan een talrijk opgekomen publiek. Onder de skaters niet enkel Belgische maar ook Amerikaanse, Spaanse, Finse, Franse en Nederlandse toppers.

De skatewedstrijd werd opgedeeld in twee categorieën: gesponsorde topteams en niet-gesponsorde deelnemers.

Skatewedstrijd 2009meer over:

Skatewedstrijd 2009

Skatewedstrijd 2009


meer over:

Skaten in park Spoor Noord

Het skatepark aan park Spoor Noord is nog maar enkele maanden oud, maar reeds enorm populair. Niet alleen trekt de skatebowl buurtbewoners aan, het park is zelfs bekend tot in het buitenland.
StampMedia reporters stelden vast dat skaten een sociaal gebeuren is, maar vroegen zich af hoe het is gesteld met de veiligheid. En blijkbaar valt het allemaal wel mee.
Video: 
4
Rating: 4 op 5 (1 stem)Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook