skaten

Nieuw skatepark en centraal plein Park Groot Schijn geopend

Vanaf woensdag 3 oktober kunnen skateboarders, skeelers, steppers en BMX’ers zich helemaal uitleven in het nieuwe skatepark van Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Het skatepark is gelegen aan het centrale plein in Park Groot Schijn, het kloppende hart van het park waar alle grote wandel- en fietspaden op uitkomen. Na de realisatie van de volkstuinen, het speelbos en de sportkamer is dit het vierde onderdeel dat klaar is om zijn eerste gebruikers te ontvangen.
“Antwerpen is in september de skatehoofdstad van de wereld”

HMD Global (Nokia Mobile) begeleidt Belgische skaters in race naar Olympische Spelen 2020

Op zaterdag 8 september, zondag 16 september en in het weekend van 22 en 23 september organiseert de Belgian Skateboard Association drie spectaculaire skate-events aan de Jordaenskaai in Antwerpen. HMD Global, the home of Nokia phones, is de sponsor van alle tornooien. Het Belgisch Kampioenschap Skateboarden, de finale van de King of Districts SkateTour en de Antwerp Skate Contest brengen lokale, nationale en internationale skatetoppers naar de Antwerpse binnenstad.
Definitief ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta

In de wijk Regatta op Linkeroever komt er een speel- en sportterrein. Daarmee komt de stad tegemoet aan de vraag van de buurtbewoners. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp voor de aanleg goed. Het wordt een groen plein, met een speelzone en verschillende kleinere veldjes zodat verschillende sporten/spellen tegelijkertijd kunnen beoefend worden. Speciale aandacht gaat naar voorzieningen voor jonge kinderen en street sports, zoals freerunning en skaten.
ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpgontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpg

ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta.jpgLees meer over Definitief ontwerp voor speel- en sportterrein Regatta


Skate kids skate in designcenter Winkelhaak

Datum: 
28 februari, 2014 - 19:00 - 9 maart, 2014 - 18:00
Deze krokusvakantie (van 28 februari tot 9 maart 2014) kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar in designcenter de Winkelhaak naar hartenlust skaten.SKATE KIDS SKATE is een tiendaags evenement met een indoor skateparcours. Het parcours wordt gebouwd met straatmeubilair en twee skateramps. Het district Antwerpen ondersteunt dit initiatief.
Plaats: 
Designcenter Winkelhaak
Prijs: 
€5

Jong talent op Antwerp Skate Contest

Van 21 tot 23 augustus was het Theaterplein in Antwerpen de place to be als je van skateboarden houdt. Van gesponsorde skaters tot liefhebbers, trotse ouders en grote fans: iedereen kwam je tegen op de Antwerp Skate Contest.

Er waren ook enkele jonge leeuwen: Tobias (10) en Donald (12) Huycke, twee broers die al jaren skaten, en ook een meisje: Maité Steenhoudt (12). Zij vertellen waarom ze skaten.

Liefde voor skaten

Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.

Maité Steenhoudt is een van de weinige meisjes die deelnemen aan Antwerp Skate Contest.


Antwerpse skatewedstrijd verhuist naar Theaterplein

Van 23 tot 25 augustus zal het Theaterplein overladen zijn met skateboards. De Antwerp Skate Contest ging tot vorig jaar door in het skatepark van het Antwerpse Stadspark. Vanaf dit jaar vindt het evenement plaats tussen de pilaren van het Theaterplein.

TheaterpleinTheaterplein

Theaterplein


Festiviteiten kondigen komst nieuw jeugdcentrum in Park Spoor Noord aan

In maart 2011 opent een nieuw jeugdcentrum in Park Spoor Noord. Om dit te vieren staan de komende maanden allerlei activiteiten op stapel, in samenwerking met Jeugdcentrum Bouckenborgh. Een skatedemonstratie en hiphop optredens vormden de eerste aanzet. Jongeren mogen zelf andere festiviteiten voorstellen.

KollektiefInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook