“Antwerpen is in september de skatehoofdstad van de wereld”

  

HMD Global (Nokia Mobile) begeleidt Belgische skaters in race naar Olympische Spelen 2020

Op zaterdag 8 september, zondag 16 september en in het weekend van 22 en 23 september organiseert de Belgian Skateboard Association drie spectaculaire skate-events aan de Jordaenskaai in Antwerpen. HMD Global, the home of Nokia phones, is de sponsor van alle tornooien. Het Belgisch Kampioenschap Skateboarden, de finale van de King of Districts SkateTour en de Antwerp Skate Contest brengen lokale, nationale en internationale skatetoppers naar de Antwerpse binnenstad. De toegang voor deze evenementen is gratis.

Tijdens de maand september is de Jordaenskaai in Antwerpen dé hotspot voor iedereen die de beste skaters van het moment aan het werk wil zien. De Belgian Skateboard Association organiseert er samen met Sporting A drie skateboardwedstrijden. De skateboardmaand wordt afgetrapt met het Nokia Belgisch Kampioenschap street Skateboarden op zaterdag 8 september. Op het spel: de Belgische titel én een kans op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Daarnaast staat in september ook nog de finale van de King of Districts Skate Tour op het programma: een skatewedstrijd enkel voor amateurs en shop-sponsored riders. De winnaar ontvangt een wildcard voor de 12e editie van de Nokia Antwerp Skate Contest, waar hij/zij zich een week later zal meten met nationale en internationale professionele topskaters.

Match met Nokia

HMD Global, the home of Nokia phones, is sponsor van de Belgian Skateboard Association en hoopt de Belgische skaters zo mee tot op de Olympische Spelen in 2020 in Tokio te krijgen. “Skateboarden is een subcultuur die sinds lang bekend en vandaag misschien wel populairder is dan ooit. De levensstijl van deze subcultuur heeft een grote invloed gehad op jong en oud”, zegt Wout Martens, marketingverantwoordelijke HMD Global Benelux, the home of Nokia phones. “Ook Nokia, bekend bij zowel jong als oud, heeft een serieuze invloed gehad op de wereld van mobiele technologie en is sinds vorig jaar weer helemaal terug met nieuwe Android-smartphones voor deze en andere doelgroepen. HMD Global/Nokia zal daarom samen met de Belgian Skateboard Association aan een plan werken waarin we jongeren zullen stimuleren om sport, technologie en creativiteit met elkaar te verbinden.”

Praktische informatie

Nokia BK Skateboarden (street)

  • Zaterdag 8 september
  • De wedstrijden starten om 13.30u in 3 categoriën
  • Amateurs (-12, -15 en +16): 13.30 - 15.45u
  • Dames: 16.00 - 17.45u
  • Heren: 18.00 - 21.45u
  • https://www.nokiabkskateboarden.be

Finalewedstrijd King of Districts SkateTour

Nokia Antwerp Skate Contest

Adres skateparcours

Jordaenskaai, 2000 Antwerpen (rechts van het Steen)
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook