kinderopvang

Stad Antwerpen gaat voor groenere kinderopvang

De stad Antwerpen start met een proefproject om de buitenruimte voor kinderopvanginitiatieven van 0 tot 3 jaar te vergroenen. Zo wil ze de allerkleinsten meer in contact laten komen met de natuur.

Het EcoHuis van de stad Antwerpen begeleidt al 7 jaar scholen die hun speelplaats willen vergroenen. Zij krijgen procesbegeleiding, subsidies en materialen. Ondertussen zijn er al zo’n 35 groene schoolspeelplaatsen in de stad.
Kandidaat gezocht voor nieuwe occasionele kinderopvang OKiDO in Antwerpen

Het stadsbestuur van Antwerpen doet een oproep naar geïnteresseerden die een OKiDO willen openen en uitbaten. Een OKiDO biedt toegankelijke, betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang aan ouders uit de buurt. De opvang is tijdelijk en in afwachting van een plek in de reguliere kinderopvang. Op dit moment zijn er al 12 OKiDO kinderdagverblijven in stad Antwerpen. 
meer over:

Kinderdagverblijf Vlindertuintje in Ekeren

Vrijdag 9 september 2016 opende kinderdagverblijf het Vlindertuintje in Ekeren zijn deuren. Dankzij een samenwerking met de parochie van Sint-Mariaburg, de Vrije Basisschool Sint-Mariaburg en de stad Antwerpen, zullen zij van start gaan met de opvang van 25 kindjes tussen de
0 en 3 jaar in de oude pastoorswoning, Frans Standaertlei 52 te Ekeren-Mariaburg.
 
Met kinderdagverblijf het Vlindertuintje komt de stad Antwerpen alweer een stapje dichter bij het behalen van de Barcelonanorm.Nieuwbouwlocatie voor kinderopvang Neuze Neuze

Vandaag huldigde schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud de nieuwe locatie van stedelijke kinderopvang ‘Neuze Neuze’ op de Antwerpsebaan 150 te Berendrecht officieel in. Het is een moderne, duurzame voorziening met ruimte voor 56 kinderen. Ze vervangt de oude locatie van Neuze Neuze om zo ingebed te worden in ‘campus Berendrecht’.  
 
De nieuwe locatie van ‘Neuze Neuze’ opende twee weken geleden de deuren en werd nu officieel ingehuldigd. De kinderopvang wordt ingebed in de eveneens nieuwe ‘campus Berendrecht’.Stad Antwerpen zoekt zelfstandige uitbaters kinderopvang voor vier panden

De stad Antwerpen zet tijdens deze beleidsperiode sterk in op een groei van plaatsen in de kinderopvang. De stad wil per jaar 300 plaatsen extra creëren, onder meer door startende kinderdagverblijven intensief te ondersteunen. Vandaag doet ze een oproep naar kandidaat-exploitanten voor vier panden die worden klaargestoomd voor zelfstandige kinderopvang.  400 extra plaatsen in kinderopvang

De stad Antwerpen kampt met een tekort aan kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar. De vraag is vooral groot naar meer opvang waar ouders een tarief betalen dat is aangepast aan hun inkomenssituatie. Kind en Gezin zorgt voor 166 extra plaatsen in de inkomensgerelateerde kinderopvang. Met die 166 plaatsen wordt het tekort nog niet weggewerkt.meer over:

126 extra kindopvangplaatsen bij zelfstandige kinderopvang in Hoboken

De stad Antwerpen financiert met de infrastructuurtoelage 50% van een groot kindopvangproject in Hoboken. Het project voorziet in plaats voor 126 kinderen. Daardoor wordt een groot tekort ten opzichte van de Barcelonanorm weggewerkt in Hoboken.

Op het braakliggende terrein op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Krugerstraat in Hoboken komt in principe tegen eind 2016 een complete nieuwbouw. Het complex krijgt verschillende invullingen, waaronder een kinderdagverblijf, uitgebaat door de vzw Het Lieverdje.  meer over:

Stedelijke kinderopvang zet voorlezen aan jonge kinderen in de kijker

Vandaag, middenin de Voorleesweek 2015, las schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud voor aan een groep peuters in stedelijke kinderopvang Brabbel. Ouders kregen een geschenkpakket met voorleesmateriaal. De stad Antwerpen hecht veel belang aan taalstimulering vanaf zeer jonge leeftijd. Door regelmatig voor te lezen vanaf babyleeftijd, draagt de stedelijke kinderopvang hieraan bij.meer over:

Damwijk krijgt vestiging voor occasionele kinderopvang

Het college koos vandaag Het Lieverdje vzw als private partner om een nieuw OKiDO kinderdagverblijf op te zetten. Het nieuwe kinderdagverblijf met 36 kindplaatsen komt in de wijk Dam. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2017.meer over:

Kinderopvang Bobijn in 't Groen Kwartier

Vandaag opende schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud ‘Bobijn’ in de Van Luppenstraat 50 in 2018 Antwerpen. Deze nieuwe stedelijke locatie voor kinderopvang is een moderne, duurzame voorziening met ruimte voor 85 kinderen van 0 tot 3 jaar. Groepsopvang Bobijn komt in de plaats van vier kleinere opvanglocaties in de buurt.
 
Bobijn maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject ‘t Groen Kwartier in Berchem. Dat is een nieuwe wijk met een 400-tal woningen en een publieke ruimte, op de vroegere site van het Militair Hospitaal.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook