hoboken

Ontwerpteam voor nieuwe Krugerbrug in Hoboken gekend

Ontwerpteam voor nieuwe Krugerbrug in Hoboken gekend


De stad Antwerpen heeft het ontwerpteam Ney & Partners BXL en Omgeving cvba gekozen voor de bouw van een nieuwe Krugerbrug voor fietsers en voetgangers in Hoboken. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Met deze nieuwe brug maakt de stad een comfortabele en veilige verbinding tussen twee belangrijke fietsroutes: de fietsostrade F13 tussen Antwerpen en Hemiksem/Boom en de Districtenroute. Het ontwerp bestaat uit 3 bruggen die telkens op een groene aanloophelling liggen.”meer over:

Hobokense dienstencentra en woonzorgcentrum van Zorgbedrijf Antwerpen stellen liefdesboek ‘Hoboken in love’ voor

Meer dan 100 oude of nieuwe liefdesbrieven en -gedichten ontvingen de Hobokense dienstencentra en het woonzorgcentrum na hun oproep aan alle Hobokenaren. Zaterdag stellen ze ‘Hoboken in love’ voor, het boekje waarin de 22 meest ontroerende, grappige of opvallende inzendingen zijn gebundeld.Hoboken zoekt uitbater pop-upzomerbar aan Oranjerie

Het district Hoboken zoekt gemotiveerde kandidaten om een zomerbar met groot terras uit te baten in het paviljoen van de Oranjerie in park Sorghvliedt (Marneflaan). ?Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.Krugerbrug preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De Krugerbrug in Hoboken wordt in de loop van vandaag preventief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 
De borstwering van de Krugerbrug bevindt zich in slechte staat. Door de trillingen van gemotoriseerd verkeer zou ze verder kunnen afbrokkelen. Dit houdt het risico in dat er brokstukken kunnen terechtkomen op de eronder gelegen spoorweg en fietspaden.meer over:

Recreatief sporten in Hoboken in juli 2016

Het district Hoboken organiseert één of meerdere gratis initiaties in verschillende sporten in juli. Hobokenaars kunnen op ‘Boot Camp’, naar een yogasessie, schaken of muurklimmen. Vooraf inschrijven is niet nodig.meer over:

Pop-upskateterrein op het Polderplein

Op het Polderplein in Hoboken opent zaterdag 2 juli 2016 een tijdelijk skateterrein dat heel de maand juli blijft staan.
Vorig jaar was er al tijdelijk skateplein in park Broydenborg. Dit jaar is het Polderplein aan de beurt. Er staan al vaste skate-toestellen maar er komen tijdens de eerste maand van de zomervakantie een vijftal extra toestellen bij. Jongeren kunnen zo nog beter werken aan hun skateboardtrucs.
Zaterdag 2 juli 2016 opent het terrein om 14 uur met een klein feestje. Er wordt een drankje aangeboden en een lesgever geeft tips & tricks.meer over:

TalentWerkt@Gravenhof - Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel focussen zich op hun talent en maken kennis met potentiële wer

Woensdag 18 mei nemen laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden tot 25 jaar deel aan TalentWerkt@Gravenhof. De leerlingen ontdekten deze voormiddag welke studiekeuze het beste aansluit bij hun interesses en hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden volgen deze namiddag nog workshops om zich beter te profileren tijdens het solliciteren.meer over:

Sporting A organiseert wandelvoetbal in Antwerpen

Senioren die graag een balletje trappen, maar die fysiek niet meer zo sterk zijn, kunnen voortaan in Antwerpen wandelvoetbal spelen. Ook voor ouderen is het immers belangrijk om in beweging te blijven. Inschrijven om gedurende acht weken wandelvoetbal te leren in Hoboken en Merksem, van april tot juni, kan via de website. Daarnaast is er ook een gratis proefsessie op 5 april in Deurne.meer over:

126 extra kindopvangplaatsen bij zelfstandige kinderopvang in Hoboken

De stad Antwerpen financiert met de infrastructuurtoelage 50% van een groot kindopvangproject in Hoboken. Het project voorziet in plaats voor 126 kinderen. Daardoor wordt een groot tekort ten opzichte van de Barcelonanorm weggewerkt in Hoboken.

Op het braakliggende terrein op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Krugerstraat in Hoboken komt in principe tegen eind 2016 een complete nieuwbouw. Het complex krijgt verschillende invullingen, waaronder een kinderdagverblijf, uitgebaat door de vzw Het Lieverdje.  meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook