parken

Stedelijke parken gesloten door storm

Stedelijke parken gesloten door stormLees meer over Stedelijke parken gesloten door storm


meer over:

Stedelijke parken gesloten door storm

Alle stedelijke parken worden in de loop van de middag wegens de voorspelde storm gesloten. Ze gaan in principe vrijdagochtend terug open.


De laatste weersvoorspellingen kondigen een storm aan. Het KMI geeft voor Antwerpen een code oranje vanaf 12 uur. Dat betekent hevige rukwinden en dus kans op ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en enkele begraafplaatsen in de loop van de middag tijdelijk te sluiten.

Stedelijke parken gesloten door stormmeer over:

Stedelijke parken en groendomeinen sluiten omwille van slechte weersomstandigheden

De stedelijke parken en groendomeinen worden in de loop van woensdagavond 17 januari preventief gesloten omwille van de voorspelde slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd is. 
 
Daarmee gaat een toegangsverbod van kracht voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders.Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.Parken gesloten omwille van sterke rukwinden

De stedelijke parken en groendomeinen worden in de loop van deze namiddag (maandag 8 februari 2016) preventief gesloten omwille van de voorspelde slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd kan worden.
 
In alle stedelijke parken en groendomeinen heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders.meer over:

Stedelijke parken vandaag gesloten door teveel wind

De stedelijke parken en groendomeinen worden vandaag, 31 maart 2015, preventief gesloten omwille van de slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd kan worden.
 
In alle stedelijke parken en groendomeinen heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Waar mogelijk worden aan hoofdingangen infoborden en hekwerken geplaatst.
 
Ook de begraafplaatsen zijn gesloten.meer over:

Buitenspeeldag in Parken Antwerpen op 31 maart 2010

Op woensdagmiddag 31 maart veranderen verschillende Antwerpse parken en pleinen in grote speelterreinen. Bovendien zendt Nickelodeon 'Fit met Nick'-programma's uit om kinderen aan het sporten te krijgen.
Vier Antwerpse parken krijgen barbecue

In april krijgen vier Antwerpse parken een barbecue die iedereen gratis kan gebruiken. Het gaat om een uitbreiding van een proefproject dat afgelopen zomer plaatsvond in het Berchemse Brilschanspark.meer over:

Met zomergroeten uit de bib

De bibliotheken nemen deze zomer de Antwerpse jeugd mee op wereldreis. Op 25 juni vertrekt het poppenduo WIM & WIL voor een lange tocht langs parken en pleinen in de stad. In alle bibliotheken loopt de actie Vakantiedagboek en in Permeke kunnen nieuwsgierigen een avontuurlijke tocht maken met een echte reisleider.

De hele zomervakantie lang kunnen kinderen in elke bibliotheek van de stad hun leukste of gekste vakantieherinneringen noteren in een Vakantiedagboek.


Fietsen in parken voortaan toegelaten

Tijdens de ‘Eerste Antwerpse Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid’ op 10 april 2008 engageerde de stad Antwerpen zich om voortaan toe te laten dat er in de parken mag gefietst worden.

Daarom wordt het artikel 212 §1 geschrapt uit de code van gemeentelijke politiereglementen: “Behalve op de aangeduide fietspaden is het verboden te fietsen in de ontspanningsgebieden. Enkel kinderen tot de leeftijd van 12 jaar mogen fietsen op de wandelwegen.” Het college besliste vandaag dit voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook