cultuur

Barok Schilder luidt Stadsfestival in

Rubens’ beroemde zelfportret is op 21 april terug thuis na een ingrijpende restauratie. De gastheer van het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018’ ziet er piekfijn uit en is helemaal klaar voor zijn feestjaar. Ontdek het topstuk tijdens een ontspannen feest met straattheater, lezingen, workshops, lichtspektakel en een uniek fotomoment met de meester himself, in en rond het Rubenshuis. 
meer over:

Van pop-up stores naar 3D-kleren: hoe mode en recht met elkaar verzoenen

Op 8 maart kwam een tiental juristen aan de Balie in Antwerpen samen om het over mode en recht te hebben. Ze bespraken hoe het vandaag de dag zit met het huurcontract van pop-up shops die in 2016 werden opgericht en hoe je omgaat met plagiaat in een wereld waarin je tegenwoordig zelfs schoenen kan printen met een 3D-printer.
meer over:

J100: de buurten door de lens van de jongeren zélf

Begin deze maand organiseerde de J100, een groep van Antwerpse jeugdorganisaties, samen met buurtjongeren een wijkwandeling door Antwerpen-Noord. Op zaterdag 10 maart volgt er één op het Kiel. “Het doel van J100 en de wandelingen is om verschillende mensen bij elkaar te brengen”, vertelt Nisrin Ouladali, jeugdmedewerker bij Kras Jeugdwerk.  
meer over:

YouTube-ster Markiplier geeft zaalshow in Antwerpen

Op 15 februari 2018 hield Youtube-ster Markiplier voor het eerst een show in België. De show in Antwerpen was zijn tweede show in Europa, na die in Tilburg de dag voordien. De tour heet “You’re Welcome” en doet in elf dagen zes verschillende Europese landen aan.
meer over:

Markiplier

Markiplier


meer over:

Patsergedrag op de première van Adil en Bilall

Met Patser hebben Adil El Arbi en Bilall

Video: 
0meer over:

Patsergedrag op de première van Adil en Bilall

Met Patser hebben Adil El Arbi en Bilall

Video: 
0meer over:

2017: het toerisme in Antwerpen neemt een hoge vlucht

Het toerisme floreert in Antwerpen. Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2017 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest. Met een 1,7% hogere bezettingsgraad en een gemiddelde kamerprijs die 4,2% hoger ligt, herstelt de hotelsector zich na een bewogen 2016. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend  verder  doortrekken in 2018 naar het voorbeeld van het recordjaar 2015. Toen lag de gemiddelde bezetting op 76,1%.ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017

MoMu - ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017! Een heel goed jaar voor het MoMu met de tentoonstelling rond Rik Wouters die afsloot in maart en de expo rond Margiela en Hermès die begin van de zomer afklokte op 60.351 bezoekers. Ook de huidige expo rond Olivier Theyskens loopt zeer goed en wordt verlengd to en met 15 april.
Momu_OlivierTheyskens.jpgMomu_OlivierTheyskens.jpg

Momu_OlivierTheyskens.jpgLees meer over ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook