cultuur

Kinderen baas bij educatieve experimenteerplek STORMKOP

HETSTEEN, het educatieve ‘vragenhuis’ voor kinderen, verhuist van het oudste gebouw in Antwerpen naar een verlaten scheepswerf op het Eilandje. Op die nieuwe plek nemen ze de naam ‘STORMKOP’ aan en willen ze met een heleboel nieuwe ideeën op de proppen komen.meer over:

TheColorGrey: “Ik wil mijzelf niet limiteren als artiest, want zo limiteer ik ook mijn publiek”

TheColorGrey is het alias van de 23-jarige Antwerpenaar Will Michiels. Hij verovert met zijn Engelstalige rap de harten van duizenden hiphopliefhebbers. Met nummers als ‘Silence Speaks’ en ‘Need To Know’ tourde hij de afgelopen maand door België en Nederland.
Video: 
0meer over:

Urban Talent Showcase zet Borgerhouts talent in de kijker

Elk jaar brengt 'Lokale Helden' artiesten van eigen bodem op het podium. In maar liefst 200 gemeenten worden optredens gegeven. In muziekcentrum Trix in Borgerhout vindt vrijdag een Urban Talent Showcase plaats.

Video: 
0meer over:

Barok Schilder luidt Stadsfestival in

Rubens’ beroemde zelfportret is op 21 april terug thuis na een ingrijpende restauratie. De gastheer van het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018’ ziet er piekfijn uit en is helemaal klaar voor zijn feestjaar. Ontdek het topstuk tijdens een ontspannen feest met straattheater, lezingen, workshops, lichtspektakel en een uniek fotomoment met de meester himself, in en rond het Rubenshuis. 

© Stefan Lambrechtsmeer over:

© Stefan Lambrechts

© Stefan Lambrechts


meer over:

Van pop-up stores naar 3D-kleren: hoe mode en recht met elkaar verzoenen

Op 8 maart kwam een tiental juristen aan de Balie in Antwerpen samen om het over mode en recht te hebben. Ze bespraken hoe het vandaag de dag zit met het huurcontract van pop-up shops die in 2016 werden opgericht en hoe je omgaat met plagiaat in een wereld waarin je tegenwoordig zelfs schoenen kan printen met een 3D-printer.

© Ornella Schreursmeer over:

© Ornella Schreurs

© Ornella Schreurs


meer over:

© Joseph Morris

© Joseph Morris


meer over:

J100: de buurten door de lens van de jongeren zélf

Begin deze maand organiseerde de J100, een groep van Antwerpse jeugdorganisaties, samen met buurtjongeren een wijkwandeling door Antwerpen-Noord. Op zaterdag 10 maart volgt er één op het Kiel. “Het doel van J100 en de wandelingen is om verschillende mensen bij elkaar te brengen”, vertelt Nisrin Ouladali, jeugdmedewerker bij Kras Jeugdwerk.  

J100meer over:

J100

J100Lees meer over J100: de buurten door de lens van de jongeren zélf


meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook