cultuur

Patsergedrag op de première van Adil en Bilall

Met Patser hebben Adil El Arbi en Bilall

Video: 
0meer over:

Patsergedrag op de première van Adil en Bilall

Met Patser hebben Adil El Arbi en Bilall

Video: 
0meer over:

2017: het toerisme in Antwerpen neemt een hoge vlucht

Het toerisme floreert in Antwerpen. Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2017 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest. Met een 1,7% hogere bezettingsgraad en een gemiddelde kamerprijs die 4,2% hoger ligt, herstelt de hotelsector zich na een bewogen 2016. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend  verder  doortrekken in 2018 naar het voorbeeld van het recordjaar 2015. Toen lag de gemiddelde bezetting op 76,1%.ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017

MoMu - ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017! Een heel goed jaar voor het MoMu met de tentoonstelling rond Rik Wouters die afsloot in maart en de expo rond Margiela en Hermès die begin van de zomer afklokte op 60.351 bezoekers. Ook de huidige expo rond Olivier Theyskens loopt zeer goed en wordt verlengd to en met 15 april.
Momu_OlivierTheyskens.jpgMomu_OlivierTheyskens.jpg

Momu_OlivierTheyskens.jpgLees meer over ModeMuseum Antwerpen kijkt terug op een succesvol jaar met in totaal 104.911 bezoekers in 2017


Provinciale culturele instellingen binnen de stad Antwerpen

De stad Antwerpen en de provincie Antwerpen zijn het eens over de overheveling van de provinciale culturele instellingen,  MoMU, FOMU, DIVA en de Arenbergschouwburg naar de stad Antwerpen. Beide overheden zijn overtuigd van het grote belang van en de nood aan continuïteit voor deze instellingen.Was het nu 2007 of 2017?

Heeft u ook al mama’s in K3-jurkjes gezien of papa’s met een Samson & Gert T-shirt? Of heeft u misschien iemand zien rondlopen met een Nokia 3310 of Gameboy in de hand. Nee, u was toen niet aan het dromen. Die nostalgische dingen zijn weer in de mode.meer over:

Street Art Antwerp City Drops Tour

Tijdens het urban festival City Drops in Antwerpen konden bezoekers deelnemen aan een Street Art tour. De tocht bracht deelnemers tijdens een twee uur durende wandeling langs graffitimuren op verschillende pleinen, van het Mechelseplein tot jongerencentrum Kavka. Onze reporter Khanali Asad trok mee en maakte een overzicht van de verschillende graffiti walls.

Bekijk hier de interactive kaart.

© Stampmedia / Samim Shafayi© Stampmedia / Samim Shafayi

© Stampmedia / Samim ShafayiLees meer over Street Art Antwerp City Drops Tour


Antwerpen herdenkt de bevrijding

Op 1, 2 en 3 september herdacht Antwerpen de bevrijding van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met onder meer een parade werd de Antwerpenaar opnieuw in de sfeer van weleer ondergedompeld.

De foto's kan je hier bekijken: http://bit.ly/2wAwyXm
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook