cultuur

Eten en zweten op Studay

StuDay, het grote kick-off evenement waarmee het nieuwe academiejaar 
v


meer over:

BYTE: weekend vol influencers en animatie

Op zaterdag acht en zondag negen september konden fans een aantal van hun favoriete youtubers ontmoeten in de Expo te Antwerpen. BYTE, kort voor Belgian Youtube Event, organiseerde twee dagen vol games, attracties en animatie. De foto's van het evenement vind je hier.
meer over:

Open Monumentendag viert dertigste editie

Zondag 9 september vond de 30ste editie van Open Monumentendag plaats. Het bezoekersaantal liep voor deze verjaardagseditie op tot wel 400 000 bezoekers.
meer over:

Kinderen baas bij educatieve experimenteerplek STORMKOP

HETSTEEN, het educatieve ‘vragenhuis’ voor kinderen, verhuist van het oudste gebouw in Antwerpen naar een verlaten scheepswerf op het Eilandje. Op die nieuwe plek nemen ze de naam ‘STORMKOP’ aan en willen ze met een heleboel nieuwe ideeën op de proppen komen.meer over:

Urban Talent Showcase zet Borgerhouts talent in de kijker

Elk jaar brengt 'Lokale Helden' artiesten van eigen bodem op het podium. In maar liefst 200 gemeenten worden optredens gegeven. In muziekcentrum Trix in Borgerhout vindt vrijdag een Urban Talent Showcase plaats.

Video: 
0meer over:

Barok Schilder luidt Stadsfestival in

Rubens’ beroemde zelfportret is op 21 april terug thuis na een ingrijpende restauratie. De gastheer van het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018’ ziet er piekfijn uit en is helemaal klaar voor zijn feestjaar. Ontdek het topstuk tijdens een ontspannen feest met straattheater, lezingen, workshops, lichtspektakel en een uniek fotomoment met de meester himself, in en rond het Rubenshuis. 
meer over:

Van pop-up stores naar 3D-kleren: hoe mode en recht met elkaar verzoenen

Op 8 maart kwam een tiental juristen aan de Balie in Antwerpen samen om het over mode en recht te hebben. Ze bespraken hoe het vandaag de dag zit met het huurcontract van pop-up shops die in 2016 werden opgericht en hoe je omgaat met plagiaat in een wereld waarin je tegenwoordig zelfs schoenen kan printen met een 3D-printer.
meer over:

YouTube-ster Markiplier geeft zaalshow in Antwerpen

Op 15 februari 2018 hield Youtube-ster Markiplier voor het eerst een show in België. De show in Antwerpen was zijn tweede show in Europa, na die in Tilburg de dag voordien. De tour heet “You’re Welcome” en doet in elf dagen zes verschillende Europese landen aan.
meer over:

Markiplier

Markiplier


meer over:

2017: het toerisme in Antwerpen neemt een hoge vlucht

Het toerisme floreert in Antwerpen. Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2017 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest. Met een 1,7% hogere bezettingsgraad en een gemiddelde kamerprijs die 4,2% hoger ligt, herstelt de hotelsector zich na een bewogen 2016. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend  verder  doortrekken in 2018 naar het voorbeeld van het recordjaar 2015. Toen lag de gemiddelde bezetting op 76,1%.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook