studenten

Studenten blokken opnieuw samen op bijzondere plekken in Antwerpen

GATE15, het studentenportaal in Antwerpen, organiseert voor het derde jaar op rij STUDY360. Vanaf 11 december kunnen studenten op 20 unieke en atypische pop-uplocaties van Antwerpse organisaties en bedrijven terecht om samen te studeren. De locaties hebben een bijzonder uitzicht over de stad of zijn studieplekjes die op een andere uitzonderlijke manier het studiewerk bevorderen.
 

Grootste STUDY360-editie ooit

Onder het motto ‘samen studeer je beter’ kunnen studenten ook dit jaar weer gaan studeren op iconische plekken in de stad.AYO: Antwerpse studentenvereniging richt zich op Afrikaanse diaspora

AYO is de eerste Antwerpse studentenkring die zich richt op studenten met Afrikaanse roots. AYO wil de doorstroom van die studenten naar het hoger onderwijs vergroten. “Veel Afrikaanse jongeren associëren zichzelf niet met hogere studies en het studentenleven. Wij willen hen tonen: jullie zitten hier wél op de juiste plek.”
meer over:

Studenten blokken opnieuw samen op bijzondere plekken in Antwerpen

GATE15, het studentenportaal in Antwerpen, organiseert ook dit jaar weer STUDY360. Vanaf 15 mei kunnen studenten opnieuw op 17 unieke en atypische pop-uplocaties terecht om samen te studeren.
meer over:

Antwerpse studenten drinken op Beiaardcantus voor goede doel

Meer dan 2500 studenten verzamelden zich donderdagavond op de Groenplaats voor de tweede Antwerpse Beiaardcantus. Zeven studentenclubs sloegen de handen in elkaar om ook van deze editie een groot succes te maken.

© Adiza Saliou© Adiza Saliou

© Adiza Saliou


Extra studiebegeleiding voor leerbedreigde studenten  

Studentenvereniging Mahara en de Universiteit Antwerpen slaan de handen in elkaar om studenten met leerbedreiging beter te begeleiden. 

Video: 
0Students on Stage trapt studentenjaar af

Unifac, de overkoepelende studentenvereniging van de UAntwerpen organiseert elk jaar een groots feest voor alle studenten. Vooral eerstejaarsstudenten maken er kennis met studentenverenigingen en ontmoeten er andere studenten.

Video: 
0meer over:

Studenten blokken opnieuw samen op markante plekken in Antwerpen

Vanaf deze week blokken opnieuw duizenden studenten samen in Antwerpen. GATE15, het platform voor de Antwerpse student, richt onder de noemer STUDY360 twaalf markante pop-upblokplekken in waar 500 Antwerpse studenten terechtkunnen. De groep stad Antwerpen neemt ook andere initiatieven om studenten in alle rust en stilte samen te laten blokken: zo openen de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen opnieuw de deuren voor 200 studenten.Studenten ontwikkelen online platform voor projecten burgerbegroting

Het district Antwerpen gaat weer een stapje verder met zijn burgerbegroting. Dankzij een nieuw platform kunnen inwoners van het district hun ideeën en projecten online ingeven en zien welke ideeën al zijn ingediend. Ze kunnen bovendien makkelijk filmpjes of foto’s toevoegen om hun ideeën kracht bij te zetten. Het platform werd ontwikkeld door studenten van de Karel de Grote Hogeschool.Studenten blokken opnieuw samen op markante plekken in Antwerpen

De tijd dat de blokperiode gelijk stond aan weken van eenzame opsluiting op kot is voorbij. Samen studeren en pauzeren is ‘den blok 2.0’. De stad Antwerpen speelt in op deze trend. GATE15, het platform voor de Antwerpse student, richt onder de noemer STUDY360 voor de tweede keer een aantal markante locaties in, waar de Antwerpse universiteits- en hogeschoolstudenten samen kunnen blokken. Studenten kunnen in deze twaalf pop-upblokplekken terecht tussen 17 mei en 30 juni. Er zijn 500 blokplekjes beschikbaar.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook