beiaard

Antwerpse studenten drinken op Beiaardcantus voor goede doel

Meer dan 2500 studenten verzamelden zich donderdagavond op de Groenplaats voor de tweede Antwerpse Beiaardcantus. Zeven studentenclubs sloegen de handen in elkaar om ook van deze editie een groot succes te maken.
Beiaardtrommel en historische aandrijving uurwerk van kathedraal worden gerestaureerd

De stad laat de speeltrommel van de beiaard in de toren van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal restaureren. Dit betekent dat het geautomatiseerde beiaardspel tijdelijk stopt tussen 25 april en september 2016. De concerten op maandag, woensdag en vrijdag tussen 12 en 13 uur worden manueel gespeeld en gaan gewoon door. Ook het tandwielsysteem van het historische uurwerk wordt gerestaureerd. Omdat dit niet meer wordt gebruikt voor de aandrijving van de wijzerplaten, heeft dit geen impact op de werking van de klok aan de buitenkant van de kathedraaltoren. Slongs Dievanongs op Antwerpse beiaard

Op maandag 20 juli kroop Antwerpse rapster Slongs Dievanongs, samen met beiaardier Liesbeth Janssens,in de toren van de kathedraal voor een beiaardconcert. Songs als 'Lacht nor mij' en 'Goeiemorgen, goeie dag' werden voor een keer in een klassiek jasje gestoken.

Video: 
0Den Beiaard, herneming van een traditie op maandagavond

Den Beiaard was in the 80'ties en de 90'ties een begrip in Antwerpen. Elke maandagavond stroomde tijdens de zomermaanden de Antwerpse oude binnenstad vol. Voor sommigen muziekliefhebbers was het een vast moment om te genieten van de beiaard van de kathedraal in de Vlaaikensgang. Voor mijzelf en vele anderen was het een extra wekelijkse uitgangsavond. Vanavond 5 juli 2010 probeert Tanguy Ottomer, bekende stadgids en personal shopper, deze traditie nieuw leven in te blazen. Wij gaan alvast een kijkje nemen en een bolleke drinken op de Grote Markt.


Leer beiaard spelen in Borgerhout

Vanaf september kan u aan de Academie voor Muziek en Woordkunst in Borgerhout beiaard leren spelen. Een unieke cursus in de Antwerpse regio. De academie mocht deze cursus voor Antwerpen organiseren omdat ze in het districtshuis over een echte beiaard kan beschikken. Deze zal worden ingeschakeld voor de optredens van de leerlingen.

 
meer over:

Beiaardconcerten

Datum: 
22 juli, 2007 - 08:00 - 09:00
Stadsbeiaardier Geert d'Hollander
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Plaats: 
Handschoenmarkt
Gratis: 
Ja
Prijs: 
€0

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook