Grote Markt

Start maandelijkse brocantemarkt op Grote Markt

Op woensdag 26 april vindt de eerste brocantemarkt van het seizoen plaats op de Grote Markt. Aan de verschillende stands kunnen bezoekers tussen 8 en 18 uur snuisteren tussen meubels, accessoires en kleding. De toegang is gratis.
meer over:

De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in Antwerpen

De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in AntwerpenLees meer over Ronde van Vlaanderen in Antwerpen


Ronde van Vlaanderen in Antwerpen

De Ronde van Vlaanderen start voor de eerste keer in Antwerpen. Op zondag 2 april 2017 klinkt het startschot voor deze rasechte wielerklassieker aan Het Steen. De stad is ondertussen helemaal in een Ronde van Vlaanderen-kleedje gestoken en de praktische voorbereidende werken zijn volop aan de gang. De stad hoopt komende zondag enkele tienduizenden bezoekers te mogen ontvangen en stelt een aantal veiligheidsmaatregelen voorop om dat op een goede manier te kunnen doen.
 
Op zaterdag 1 april rijden de wielertoeristen hun koers.
De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in AntwerpenStad zoekt uitbater voor brocantemarkt op de Grote Markt

De stad Antwerpen zoekt een uitbater voor de organisatie en het toezicht van de ‘Woensdagse Brocantemarkt’ op de Grote Markt.
 
Antwerpen heeft een rijke traditie van markten. Naast de wekelijkse lokale markten in verschillende wijken zijn er ook thematische markten zoals bijvoorbeeld de biomarkt en de antiekmarkt.
 
Van maart tot en met oktober vindt de brocantemarkt elke laatste woensdag van de maand plaats op de Grote Markt.meer over:

wandelroutes-aankomst-sinterklaas

wandelroutes-aankomst-sinterklaasLees meer over Aankomst Sinterklaas 2016 Antwerpen


Sinterklaas.jpg

Sinterklaas.jpg


Aankomst Sinterklaas

Datum: 
12 november, 2016 - 13:30

Zie ginds komt de stoomboot want op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Antwerpen. Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever verwelkomen de Sint plechtig rond 13u45 aan de kade van het Steenplein. 

Waar moet je zijn?
Wil je de Sint zien aanmeren? Kom dan vóór 13u45 naar het Steenplein of de wandelbrug aan het Zuiderterras.
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€0
wandelroutes-aankomst-sinterklaas

Antwerps Gildejuweel op 7 augustus op Grote Markt

Zoals de traditie het wil, vindt ook deze zomer een nieuwe editie van het Antwerps Gildejuweel plaats. Op zondag 7 augustus kunnen kijklustigen terecht op de Grote Markt waar de schuttersgilden in traditionele klederdracht schietwedstrijden houden. Wie dat wil, kan onder begeleiding ook zelf schieten. Nieuw dit jaar is dat ook een schermersgilde deelneemt.
 
Het Antwerps Gildejuweel gaat op zondag 7 augustus 2016 om 10.30 uur van start met een kerkdienst in de Sint-Andrieskerk.meer over:

11 juliviering 2016

In Antwerpen wordt het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een muzikaal volksfeest met als spetterend begin de Ketnet Zomertour op de Groenplaats. Daarna volgt op de Grote Markt een dj-set van Dimitri d’Anvers en een live-opname van ‘Vlaanderen Feest!’ met optredens van Vlaamse artiesten. Peter Van de Veire brengt als gastheer de sfeer erin.meer over:

Polsstokspringen op de Grote Markt

Om de veertigste verjaardag van de Memorial Van Damme te vieren, doet de organisatie een promotoer langs verschillende Belgische steden. Komende zaterdag tovert Sporting A de Grote Markt om tot atletiekpiste tijdens deze Urban Memorial Series. Naast een topcompetitie in het polsstokspringen staan er ook een aantal leuke atletiekinitiaties voor kinderen op het programma.
 
De Memorial Van Damme is de grootste atletiekmeeting van ons land en het sluitstuk van de IAAF Diamond League, de grootste atletiekcompetitie ter wereld.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook