Ronde van Vlaanderen in Antwerpen

  
De Ronde van Vlaanderen start voor de eerste keer in Antwerpen. Op zondag 2 april 2017 klinkt het startschot voor deze rasechte wielerklassieker aan Het Steen. De stad is ondertussen helemaal in een Ronde van Vlaanderen-kleedje gestoken en de praktische voorbereidende werken zijn volop aan de gang. De stad hoopt komende zondag enkele tienduizenden bezoekers te mogen ontvangen en stelt een aantal veiligheidsmaatregelen voorop om dat op een goede manier te kunnen doen.
 
Op zaterdag 1 april rijden de wielertoeristen hun koers. Op zondag is het dan de hoogmis voor wielerfans met de ‘echte’ Ronde van Vlaanderen voor de profrenners. In aanloop naar de koers is de stad helemaal in een Ronde van Vlaanderen-kleedje gestoken. Zo wordt de hele startsite rond Grote Markt, Steenplein en Scheldekaaien aangekleed in de stijl van de communicatiecampagne. Ook de voorbereidende werken voor de opbouw van de verschillende sites zijn gestart, zodat de Scheldestad op tijd klaar is om het WorldTour-peloton zondag op de best mogelijke manier te verwelkomen.

Slim en op tijd naar de Ronde-start

De start van een internationale topwedstrijd als de Ronde van Vlaanderen brengt heel wat verkeer met zich mee. De wielrenners komen met bussen naar de startplaats, volgwagens moeten kunnen parkeren, de Waaslandtunnel wordt tijdelijk afgesloten en tal van supporters komen naar het centrum van de stad om hun favorieten aan te moedigen. Zowel op zaterdag 1 als op zondag 2 april zal het verkeer in de stad op verschillende plaatsen hinder ondervinden. Bovendien is het zondag ook winkelzondag, wat het nog drukker maakt.
 
Bezoekers komen dus het best op tijd en met de juiste transportmiddelen. Slim naar de stad komen, gebeurt het best met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. De park-and-rides blijven bereikbaar en de capaciteit op de tramlijnen, die naar de startzone leiden, wordt verhoogd. Voor buurtbewoners en bestemmingsverkeer werkte de stad maatregelen uit om de hinder zo veel mogelijk te beperken.
 
Alle mobiliteitsinfo voor bezoekers is terug te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. Online kunnen bezoekers dankzij de ‘Slimme routeplanner’ afhankelijk van hun startlocatie hun persoonlijke slimste en snelste route tot aan de evenementensite laten berekenen. Hierbij worden zowel fiets-, auto- als openbaar vervoerroutes voorgesteld.
 
Alle mobiliteitsinfo voor bewoners langs het parcours is terug te vinden op dezelfde website.

Veilig genieten van de koers

Ook de veiligheidsdiensten zijn helemaal klaar om zondag een massa bezoekers te ontvangen. Net zoals bij andere grote evenementen zullen zij op en rond de evenementensite zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn. Op bepaalde, strategische punten zullen zij extra toezicht houden. Politie en stad raden bezoekers voor de veiligheid wel aan om rugzakken en grote tassen thuis te laten. Wie toch een rugzak of een grote tas bij heeft, kan altijd aan een controle onderworpen worden. Het voornaamste is dat bezoekers volledig kunnen genieten van de koers.

zaterdag 1 april 2017

We Ride Flanders (Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen) - Info over mobiliteit voor bewoners langs het parcours is te vinden op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/kom-slim-naar-de-ronde-van-vlaandere...

Zondag 2 april 2017

Ronde van Vlaanderen voor profs

 • 08.00 uur: opening fandorp op de Groenplaats (doorlopend open tot 18 uur met o.a. de Ronde op groot scherm, animaties en catering)
 • 08.00 uur: aankomst rennersbussen aan de Scheldekaaien
 • 08.30 uur: voorstelling renners op de Grote Markt
 • 10.30 uur: start van de renners ter hoogte van Het Steen
 • 10.45 uur tot 14.30 uur: optredens van:
  dj Linde Merckpoel ft. Johnny DC
  Level Six
  Regi
De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in AntwerpenGeef jouw mening

 

Foto's van Ronde van Vlaanderen in Antwerpen

Deals

Volg ons op Facebook