wielrennen

Na-Tour Dernycriterium 2018

Op woensdag 8 augustus 2018 vindt het Na-Tour Dernycriterium plaats in Antwerpen. Voor de 20ste editie keert de wedstrijd terug naar het historische stadscentrum. De grootste namen aan de start op de Grote Markt zijn Primoz Roglic, winnaar van een bergetappe in de Tour de France én vierde in het eindklassement en Tour-Belgen Thomas de Gendt, Guillaume Van Keirsbulck en Timothy Dupont. Eerder maakte de organisatie al bekend dat niemand minder dan (rol)schaatser Bart Swings ook zal deelnemen aan de fietswedstrijd.meer over:

Antwerpen verwelkomt BinckBank Tour op 15 augustus

Op woensdag 15 augustus komt de derde rit van de wielerronde BinckBank Tour aan in Antwerpen. De renners rijden van Aalter naar de Scheldestad, waar twee plaatselijke ronden in de zuidrand van de stad wachten. De aankomst is voorzien aan de Desguinlei, ter hoogte van Pidpa. Vandaag trok Eddy Planckaert, de bekende ex-wielrenner en ambassadeur van de BinckBank Tour, samen met schepen voor sport Ludo Van Campenhout symbolisch de aankomststreep.
 Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Antwerpen

Belgisch Kampioenschap Wielrennen in AntwerpenLees meer over Belgisch Kampioenschap Wielrennen 2017


meer over:

Belgisch Kampioenschap Wielrennen 2017

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 is Antwerpen het epicentrum van de Belgische wielerwereld. Op 25 juni strijden de Belgische profs – mannen en vrouwen – voor de nationale driekleur op het BK, met start op de Grote Markt en aankomst op de Desguinlei. Daags voordien is het aan de wielertoeristen. Zij hebben aan het nieuwe Havenhuis rendez-vous met de Belgian Cycling Championship Happening. Zowel de profs als de wielertoeristen wacht een prachtig en verrassend pittig parcours.
 
Antwerpen zet zijn imago als echte wielerstad nog kracht bij.
Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Antwerpenmeer over:

De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in Antwerpen

De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in AntwerpenLees meer over Ronde van Vlaanderen in Antwerpen


Ronde van Vlaanderen in Antwerpen

De Ronde van Vlaanderen start voor de eerste keer in Antwerpen. Op zondag 2 april 2017 klinkt het startschot voor deze rasechte wielerklassieker aan Het Steen. De stad is ondertussen helemaal in een Ronde van Vlaanderen-kleedje gestoken en de praktische voorbereidende werken zijn volop aan de gang. De stad hoopt komende zondag enkele tienduizenden bezoekers te mogen ontvangen en stelt een aantal veiligheidsmaatregelen voorop om dat op een goede manier te kunnen doen.
 
Op zaterdag 1 april rijden de wielertoeristen hun koers.
De Ronde van Vlaanderen start op 2 april in AntwerpenKrugerKross

Met de KrugerKross op zondag 18 september 2016 kunnen wielerliefhebbers van alle leeftijden zelf een veldrit rijden op een spectaculair parcours op het Borgerhoutse Krugerplein.
 
De KrugerKross ontstond in de wielermaand van ‘Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013’ (AESH2013) en miste zijn effect niet. Een groep enthousiaste buurtbewoners richtte de nieuwe vereniging ‘KrugerBuren vzw’ op en nam de organisatie over. De belangrijkste doelstelling van AESH2013, namelijk ‘verbuurten van de sport’ werd zo helemaal bereikt.meer over:

De Damse Pijl – de hel van ‘t Noord

Op zaterdag 10 september 2016 beweegt de Antwerpse Damwijk. Die dag staan de Damse Feesten op het programma met o.a. een rommelmarkt, animatie en de wielerwedstrijd ‘De Damse Pijl’. Wie wil meedoen, kan zich nu al inschrijven voor de liefhebberskoers en de retrokoers. Voor de andere koersen is het niet nodig van tevoren in te schrijven.meer over:

Antwerpse Havenpijl

Op zondag 7 augustus 2016 komen wielerliefhebbers opnieuw aan hun trekken in 't stad. Dan trekt de Antwerpse Havenpijl door de noordelijke districten. Start en aankomst van deze wielerwedstrijd liggen in Merksem. 
 
Op zondag 7 augustus staan er renners van maar liefst 18 nationaliteiten aan de start van de 26ste editie van de Antwerpse Havenpijl. Wat in 1990 ooit begon als een wilde droom, groeide intussen uit tot een jaarlijkse wielerafspraak.meer over:

Scheldeprijs

Scheldeprijs

Lees meer over Scheldeprijs 2016

(c) Roxanne King
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook