KrugerKross

  
Met de KrugerKross op zondag 18 september 2016 kunnen wielerliefhebbers van alle leeftijden zelf een veldrit rijden op een spectaculair parcours op het Borgerhoutse Krugerplein.
 
De KrugerKross ontstond in de wielermaand van ‘Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013’ (AESH2013) en miste zijn effect niet. Een groep enthousiaste buurtbewoners richtte de nieuwe vereniging ‘KrugerBuren vzw’ op en nam de organisatie over. De belangrijkste doelstelling van AESH2013, namelijk ‘verbuurten van de sport’ werd zo helemaal bereikt. Voor de randanimatie wordt Kras Jeugdwerk ingeschakeld. Op 18 september vindt de vierde editie van de Krugercross plaats.
 
Districtsschepen Luc Moerkerke is trots: "Weeral feest in Borgerhout, ik ben trots op het zoveelste initiatief van bewoners. Sport en een heus volksfeest."
 
Voor de kleinsten is er de KleuterKross voor loopfietsjes en de KinderKross over een eenvoudig parcours. Ketnetheld Dempsey schreeuwt de deelnemers samen met vele mama’s en papa’s naar de finish. Kinderen die geen fiets ter beschikking hebben, kunnen ter plaatse (gratis) een fiets en/of fietshelm ontlenen.
 
Daarna geven de oudere deelnemers het beste van zichzelf. Op het parcours overwinnen ze de balkjes, stellingbrug en zandbak. Bij materiaalpech kan men even halt houden in de materiaalzone, zoals bij een professionele veldrit. Kijklustigen kunnen komen supporteren en genieten van de sfeer met Discobaar A Moeder. Het Borgerhoutse dj-duo moedigt op hun eigen wijze de deelnemers aan en brengt de supporters aan het dansen.

Praktisch

  • zondag 18 september 2016
  • Om 13 uur start de eerste cross.
  • Krugerplein, Borgerhout
  • Inschrijven kan vooraf of ter plaatse. Er is wel een maximum aantal deelnemers, dus vooraf inschrijven wordt aangeraden.
  • Alle info staat op www.borgerhout.be en op www.KrugerKross.be

·         De toegang voor het evenement is gratis. Deelnemen kost 1 tot 3 euro.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook