borgerhout

Antwerpse jongeren houden eigen top

Zaterdag 19 november hebben Antwerpse jongeren tijdens de 'J100' antwoorden gekregen over thema's die hen bezig houden. Tijdens deze eerste bijeenkomst ging het over media, politie, samenleving en werk.

Video: 
0Week van de Smaak

Datum: 
10 november, 2016 (Gehele dag) - 20 november, 2016 (Gehele dag)
Van 10 tot 20 november staat heel Borgerhout in het teken van Week van de Smaak. 15 verschillende activiteiten vinden plaats op evenveel verschillende locaties. Heel wat lokale organisatoren steken de handen uit de mouwen om een gevarieerd en bovenal lekker programma aan te bieden.
Plaats: 
Borgehout

KrugerKross

Met de KrugerKross op zondag 18 september 2016 kunnen wielerliefhebbers van alle leeftijden zelf een veldrit rijden op een spectaculair parcours op het Borgerhoutse Krugerplein.
 
De KrugerKross ontstond in de wielermaand van ‘Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013’ (AESH2013) en miste zijn effect niet. Een groep enthousiaste buurtbewoners richtte de nieuwe vereniging ‘KrugerBuren vzw’ op en nam de organisatie over. De belangrijkste doelstelling van AESH2013, namelijk ‘verbuurten van de sport’ werd zo helemaal bereikt.meer over:

Reuzenstoet op 17 september 2016

De 304de Reuzenstoet trekt op zaterdag 17 september door Borgerhout met alle praalwagens die het district rijk is. Verschillende scholen werken mee om er een kleurrijk spektakel van te maken. De Reuskens dansen op hun gekende Reuzenwagen en ook het rollend erfgoed Zwaan, Walvis, Maagdenwagen en het Groot Schip rijden mee.
 
In mei werd in het Te Boelaarpark een nieuwe, gigantische reus ontdekt: Kapertein. Deze reus gaat terug op een legende over een Antwerpse jongen die een schip bouwde om de reuzenwereld te ontdekken.meer over:

Red de stoep in Borgerhout

Op donderdag 28 juli 2016 stellen het district Borgerhout en de vzw Mobiel 21 om 10 uur de actie ‘Red de stoep’ voor op het Moorkensplein. Districtsschepen Omar Al Jattari zal dan ook als eerste het inleefparcours afleggen en een verouderingspak uittesten.
 
Doel van de campagne is mensen erop wijzen dat een tochtje op het voetpad niet voor iedereen vanzelfsprekend is en inwoners oproepen er zelf aan mee te werken om dat eenvoudiger te maken. Met vier aandachtspunten kan immers heel wat hinder vermeden worden.meer over:

Borgerhout viert tienjarig bestaan van BorgerRio

De 10e editie van het buurtfestival BorgerRio in Borgerhout bracht afgelopen weekend de hele buurt samen. Activiteiten voor groot en klein, een grote parade met kleurrijke danseressen en fanfares ontbraken niet. De dag werd afgesloten met een disco op rolschaatsen in De Roma.

Video: 
0Reuzenloop door de straten van Borgerhout

In Borgerhout vond afgelopen weekend het Terlopleinfeest met de daarbij horende Reuzenloop plaats. Sportievelingen lopen een parcours van vijf of tien kilometer doorheen de straten van Borgerhout.

Video: 
0Reuzenloop in Borgerhout: over de Sinksenfoor, door Trix en Rataplan

Op zondag 8 mei vindt een nieuwe editie van De Reuzenloop plaats. Deze unieke stratenloop leidt deelnemers door het hart van Borgerhout, over de Sinksenfoor in opbouw, door muziekcentrum Trix en cultuurhuis Rataplan, met start en aankomst op het Terloplein. Daar is op dat moment een groot buurtfeest aan de gang, met muziek, kinderanimatie en lekker eten. De Reuzenloop biedt parcours van 5 en 10 kilometer en een gratis Kidsrun.Herinrichting districtshuis Borgerhout van start

Deze week is de herinrichting van het districtshuis van Borgerhout van start gegaan. Op de onderste verdieping van het historische gebouw zullen nieuwe districtsloketten komen. Zo neemt het oude gemeentehuis van Borgerhout opnieuw zijn originele functie in. ‘Borgerhout Bewaart’ zet in op culinair erfgoed

Op Erfgoeddag, zondag 24 april, stelt het district Borgerhout zijn nieuwe erfgoedcampagne ‘Borgerhout Bewaart’ voor. Deze campagne focust op culinair erfgoed. Daarnaast ging vandaag ook het project ‘changement de bokal’ van start: een doorgeefbokaal die rondreist binnen het district, waarin mensen telkens wat lekkers stoppen. Alle recepten worden gedeeld op www.borgerhoutbewaart.be.  meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook