ekeren

Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.carnavalklein_11.jpg

carnavalklein_11.jpgLees meer over Meer dan zestig verenigingen namen deel aan Ekerse carnavalstoet


meer over:

Meer dan zestig verenigingen namen deel aan Ekerse carnavalstoet

Afgelopen weekend reed de Ekerse carnavalstoet uit voor een tocht door het centrum van het Antwerpse district. Ook andere gemeenten zoals Mortsel en Hoevenen deden mee. Ondanks het bewolkte weer trok de stoet een heleboel kijklustigen.

carnavalklein_11.jpgmeer over:

Hoe zal Ekeren er in de toekomst uitzien?

Stad keurt visie goed voor toekomst van Ekeren-Centrum 

De stad en het district Ekeren willen het centrum van het district nieuw leven inblazen. Het centrum moet groener en aangenamer worden en vlotter bereikbaar voor de zwakke weggebruiker, en zwaar verkeer wordt geweerd. meer over:

Ekeren krijgt eerste nieuwe versie van zingende vuilnisbak
Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzicht

Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzicht

Lees meer over Bouw nieuwe sporthal Ekeren gestart

(c) Thomas Nollet en Hilde Huyghe architecten bvba
meer over:

Bouw nieuwe sporthal Ekeren gestart

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, wordt een gloednieuwe sporthal gebouwd. Momenteel voert de aannemer grondwerken uit en vanaf oktober gaat de bouw van start.
 
De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, een van de grootste gymclubs van de provincie.
Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzichtmeer over:

Autodelen nu in acht districten

Vandaag opende de eerste cambio-standplaats in Ekeren in aanwezigheid van Koen Kennis, schepen voor mobiliteit; Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren; Tamara Heynen, districtsschepen voor mobiliteit, en Geert Gisquière, verantwoordelijke cambio Vlaanderen. Cambio is nu in acht van de negen Antwerpse districten aanwezig.meer over:

Start aanleg tijdelijke parking Groot Hagelkruis

Tijdens de werken in de Kloosterstraat-Dorpstraat-Blarenstraat vallen er heel wat parkeerplaatsen weg in het centrum van Ekeren. Om dat op te vangen, legt het district Ekeren een tijdelijke parking aan, aan de rand van het Hagelkruispark. De aanleg van deze parking start aanstaande maandag (21 maart). De parking blijft beschikbaar tot het einde van de werken, vermoedelijk midden 2017.Ekers districtsbestuur zoekt sportadviseurs

Na sportcoördinatoren is het Ekerse districtsbestuur op zoek naar sportadviseurs. Elke Ekerenaar met een mening of visie over sport kan zich kandidaat stellen.
 
Het district Ekeren wil alle sportinitiatieven samenbrengen om zijn inwoners meer te laten bewegen. Daarvoor is het nog op zoek naar sportadviseurs.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook