ekeren

Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.carnavalklein_11.jpg

carnavalklein_11.jpgLees meer over Meer dan zestig verenigingen namen deel aan Ekerse carnavalstoet


meer over:

Meer dan zestig verenigingen namen deel aan Ekerse carnavalstoet

Afgelopen weekend reed de Ekerse carnavalstoet uit voor een tocht door het centrum van het Antwerpse district. Ook andere gemeenten zoals Mortsel en Hoevenen deden mee. Ondanks het bewolkte weer trok de stoet een heleboel kijklustigen.

carnavalklein_11.jpgmeer over:

Ekeren krijgt eerste nieuwe versie van zingende vuilnisbak
Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzicht

Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzicht

Lees meer over Bouw nieuwe sporthal Ekeren gestart

(c) Thomas Nollet en Hilde Huyghe architecten bvba
meer over:

Bouw nieuwe sporthal Ekeren gestart

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, wordt een gloednieuwe sporthal gebouwd. Momenteel voert de aannemer grondwerken uit en vanaf oktober gaat de bouw van start.
 
De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, een van de grootste gymclubs van de provincie.
Nieuwe sporthal Ekeren vooraanzichtmeer over:

Start aanleg tijdelijke parking Groot Hagelkruis

Tijdens de werken in de Kloosterstraat-Dorpstraat-Blarenstraat vallen er heel wat parkeerplaatsen weg in het centrum van Ekeren. Om dat op te vangen, legt het district Ekeren een tijdelijke parking aan, aan de rand van het Hagelkruispark. De aanleg van deze parking start aanstaande maandag (21 maart). De parking blijft beschikbaar tot het einde van de werken, vermoedelijk midden 2017.WinterWakker in Ekeren

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015 vindt in Ekeren WinterWakker plaats. Dit sfeervolle feestweekend, met onder meer livemuziek in de spiegeltent en een gezellige kerstmarkt (beide in de Veltwijcklaan), biedt de Ekerenaar een extra reden om buiten te komen in de eindejaarsperiode.
 
Op vrijdag 11 december opent WinterWakker om 13 uur de spiegeltent met een dansfeest waar senioren en liefhebbers van duodans zich kunnen uitleven.meer over:

Ekeren zoekt sportfiguur van het jaar

Op vrijdag 18 maart 2016 worden de Ekerse sportkampioenen van 2015 in de bloemetjes gezet tijdens de traditionele laureatenviering. Het districtsbestuur kent dan ook de prijs toe voor de Ekerse sportfiguur van het jaar.

Bewoners en sportliefhebbers die iemand willen nomineren voor de trofee van Ekerse sportfiguur, kunnen dat doen op de sportpagina’s van www.ekeren.be.meer over:

Kasteelfeesten XL in Ekeren

Het Veltwijckpark in Ekeren is zondag het decor voor het hoogtepunt van het feestjaar ‘450 jaar Veltwijck’. De XL-versie van de Kasteelfeesten belooft een echt middeleeuws volksfeest te worden met tal van workshops, ambachten, spelletjes en een steekspel met ridders op paarden. Een magisch vuurspektakel met het kasteel in de hoofdrol sluit de avond af.
 
Dé publiekstrekker van de Kasteelfeesten is dit jaar een steekspel met ridders te paard. Dit riddertornooi vindt plaats op het grasveld naast het kasteel.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook