berchem

District Berchem krijgt een nieuwe zone 30

Het district Berchem krijgt er tegen april 2018 een laatste nieuwe zone 30 bij. De stad Antwerpen wil met het inrichten van zones 30 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van woonwijken vergroten. 

De stad Antwerpen doet momenteel een uitrol van zones 30 waarbij maandelijks minimaal 2 nieuwe zones 30 of uitbreidingen ervan in een van de districten worden opgestart. Stadsbreed komen er op die manier minstens 20 nieuwe zones per jaar bij. meer over:

MONA Film Festival krijgt tweede editie

Vrijdag 9 maart tot zondag 11 maart vindt het MONA Film Festival plaats in het cultureel centrum in Berchem. Het festival wordt georganiseerd door Al.Arte vzw. Dit jaar ligt de artistieke coördinatie in de handen van filmsociologe Btisam Akarkach.


meer over:

The Illustrated Paper stelt politieke correctheid aan de kaak

Normal 0 21 false false false NL JA X-


meer over:

Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.Wereld Autisme Dag: op bezoek bij het jarige Passwerk

Tien jaar geleden ontstond het idee voor Passwerk.

Video: 
0meer over:

Buurt zit samen rond invulling groenzone Saffierstraat

Zaterdagvoormiddag 18 maart 2017 zaten 78 buurtbewoners samen in school Het Hinkelpad in Berchem. Ze werkten gezamenlijk aan een nieuwe invulling voor de nieuwe groenzone in de Saffierstraat. Die wordt heringericht naar aanleiding van de aanleg van de fietsostrade F11. Het gaat om een strook van 17.346 m2 groen met een totale lengte van 1,25 kilometer. De buurtbewoners stelden onder meer voor bomen, fietsenstallingen en buurtmoestuinen in de zone te voorzien. Ontwerpers gaan nu met deze voorstellen aan de slag.meer over:

Terrein aan districtshuis, bibliotheek De Poort en Academie Berchem wordt plaats voor creativiteit, kunst en ontmoeting

Het terrein in Berchem tussen het districtshuis, bibliotheek De Poort en de Academie krijgt tegen eind 2017 een nieuwe invulling die in het teken staat van kunst, creativiteit, cultuur en ontmoeting. Het gaat om een tijdelijke invulling in afwachting van de definitieve heraanleg van de ruimte.
meer over:

No Limits Festival in Berchem

De stad Antwerpen steunt de organisatie van het No Limits Festival, een inclusief én divers muziekfestival op 10 en 11 september 2016 in Berchem.
 
No Limits is een festival voor en door mensen met en zonder beperking van welke origine ook. Het vindt plaats in het Brilschanspark in Berchem op zaterdag 10 en zondag 11 september.meer over:

Grote nieuwe zone 30 op grens Deurne, Berchem en Borgerhout

Op de grens van de districten Berchem, Borgerhout en Deurne komt een nieuwe grote zone 30, in de omgeving van de Berchemlei.

Het beheersen van snelheid is een belangrijk kernthema van het verkeersveiligheidsbeleid van de stad Antwerpen, waarin de ambitie is opgenomen om tegen 2018 een zone 30 in te voeren in alle woongebieden in de binnenstad en de districten. Daarom worden jaarlijks twintig nieuwe zones 30 geactiveerd.meer over:

Kasba te gast op FONQ in ccBe

Op zaterdag 2 april is de Nederlands-Marokkaanse band Kasba te gast in cultuurcentrum Berchem. Kasba trakteert het publiek op Maghrebijnse klanken en een mix van gnawa, raï, chaabi, reggada, Latin jazz, funk en rock. Tickets zijn nog te bestellen via www.ccbe.be.   
 
Kasba is een Nederlands-Marokkaanse muziekgroep die Noord-Afrikaanse muziekstijlen mixt met westerse stijlen.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook