berchem

Wereld Autisme Dag: op bezoek bij het jarige Passwerk

Tien jaar geleden ontstond het idee voor Passwerk.

Video: 
0meer over:

Buurt zit samen rond invulling groenzone Saffierstraat

Zaterdagvoormiddag 18 maart 2017 zaten 78 buurtbewoners samen in school Het Hinkelpad in Berchem. Ze werkten gezamenlijk aan een nieuwe invulling voor de nieuwe groenzone in de Saffierstraat. Die wordt heringericht naar aanleiding van de aanleg van de fietsostrade F11. Het gaat om een strook van 17.346 m2 groen met een totale lengte van 1,25 kilometer. De buurtbewoners stelden onder meer voor bomen, fietsenstallingen en buurtmoestuinen in de zone te voorzien. Ontwerpers gaan nu met deze voorstellen aan de slag.meer over:

Terrein aan districtshuis, bibliotheek De Poort en Academie Berchem wordt plaats voor creativiteit, kunst en ontmoeting

Het terrein in Berchem tussen het districtshuis, bibliotheek De Poort en de Academie krijgt tegen eind 2017 een nieuwe invulling die in het teken staat van kunst, creativiteit, cultuur en ontmoeting. Het gaat om een tijdelijke invulling in afwachting van de definitieve heraanleg van de ruimte.
meer over:

Praten over je kroeshaar

Problemen met kroeshaar bespreekbaar maken, dat is wat Kilalo, een vereniging voor jongeren met Afrikaanse roots, doet.
Video: 
0Participatie-ontbijt voor Berchemse Tuinstraten
No Limits Festival in Berchem

De stad Antwerpen steunt de organisatie van het No Limits Festival, een inclusief én divers muziekfestival op 10 en 11 september 2016 in Berchem.
 
No Limits is een festival voor en door mensen met en zonder beperking van welke origine ook. Het vindt plaats in het Brilschanspark in Berchem op zaterdag 10 en zondag 11 september.meer over:

Cultuurcentrum Berchem viert 35e verjaardag

Het cultuurcentrum in Berchem geeft op zaterdag 14 mei een feest ter gelegenheid van zijn 35e verjaardag. Bezoekers kunnen vanaf 20.30 uur genieten van livemuziek van verschillende muziekbands en dj’s.Mvslim Connects: “Maak van de V wat je wil"

Mvslim Connects: “Maak van de V wat je wil"


Dit weekend vond in Berchem het eerste netwerkevent van Mvslim plaats. 'Mvslim Connects’ verenigde de online community van Mvslim, een website met nieuwsberichten door moslims, voor iedereen. De aanwezigen konden zich laten inspireren en motiveren door vijf beloftevolle sprekers die vertellen over hoe zij de wereld willen veroveren.

Video: 
0meer over:

Grote nieuwe zone 30 op grens Deurne, Berchem en Borgerhout

Op de grens van de districten Berchem, Borgerhout en Deurne komt een nieuwe grote zone 30, in de omgeving van de Berchemlei.

Het beheersen van snelheid is een belangrijk kernthema van het verkeersveiligheidsbeleid van de stad Antwerpen, waarin de ambitie is opgenomen om tegen 2018 een zone 30 in te voeren in alle woongebieden in de binnenstad en de districten. Daarom worden jaarlijks twintig nieuwe zones 30 geactiveerd.meer over:

Kasba te gast op FONQ in ccBe

Op zaterdag 2 april is de Nederlands-Marokkaanse band Kasba te gast in cultuurcentrum Berchem. Kasba trakteert het publiek op Maghrebijnse klanken en een mix van gnawa, raï, chaabi, reggada, Latin jazz, funk en rock. Tickets zijn nog te bestellen via www.ccbe.be.   
 
Kasba is een Nederlands-Marokkaanse muziekgroep die Noord-Afrikaanse muziekstijlen mixt met westerse stijlen.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook