milieu

Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.“Jongeren moeten nadenken over welke toekomst ze willen”

Sluiting van de kernreactoren in Doel, honderd procent hernieuwbare energie én duurzame jobs voor de werknemers van Doel. Dat waren de krachtige eisen van de 11-maartbeweging tijdens de betoging tegen kernenergie op 12 maart in Antwerpen.
meer over:

Antwerpen neemt nieuwe sociale en duurzaamheidscriteria op in overheidsopdrachten

De stad heeft in haar bestekken en overheidsopdrachten al langer aandacht voor sociale en duurzaamheidscriteria. Het college besliste nu om de meest recente Europese richtlijn met betrekking tot kinderarbeid en mensenhandel op te nemen in die overheidsopdrachten. Bij zo veel mogelijk aankopen die gebeuren in het kader van de stedelijke werking zullen ecologische en ethische criteria in overweging genomen worden.meer over:

Zero Waste Shop

Zero Waste ShopLees meer over Winkelen zonder verpakking


meer over:

Zero Waste Shop

Zero Waste ShopLees meer over Winkelen zonder verpakking


meer over:

Winkelen zonder verpakking

Zondag ging in Antwerpen een supermarkt open waar geen enkele verpakking wordt gebruikt. ‘Robuust: The Zero Waste Shop’ is de eerste in zijn soort in België. Op de allereerste dag was de winkel alvast te klein voor alle nieuwsgierigen. “Ik erger me dood aan de hoeveelheid verpakkingen in de andere supermarkten.”
Zero Waste Shopmeer over:

“Niets is honderd percent duurzaam”

Duurzaam is een buzzword. Geen wonder met de klimaatsverandering en globale opwarming, die steeds duidelijker hun gevolgen laten zien. Maar hoe begin je aan duurzaam leven? Savina Istas uit Antwerpen heeft daar een simpel antwoord op: “Vermijd verpakkingen zo veel mogelijk.”

Savina Istasmeer over:

Savina Istas

Savina IstasLees meer over “Niets is honderd percent duurzaam”


meer over:

Katrien Pieters

Katrien Pieters Lees meer over 23.000 Antwerpse gezinnen schakelen over naar voordelige stroom


oplaadpalen elektrische wagens

Oplaadpalen voor elektrische wagens op de parkings van APCOA zullen ervoor zorgen dat de elektrische wagens in de stad Antwerpen kunnen worden opgeladen tijdens het parkeren.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook