bijen

Antwerpse districten winnen vijf prijzen en bijen- en bloemensymbolen op de Groene Lente 2017

?De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2017. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De Antwerpse districten vielen dit jaar 5 keer in de prijzen.Bijenkorven op het Stadhuis

Binnenkort zoemen er honingbijen boven het stadhuis. Dit voorjaar stelt de stad Antwerpen immers vijf (nieuwe) stadsdaken ter beschikking van imkers om hun honingbijen een plekje te geven. Eentje daarvan is het dak van het stadhuis. Met dit initiatief wil de stad meer kansen geven aan de bijen. meer over:

Koninginnendag in Berchem

Op zaterdag 7 juni 2014 viert Berchem ‘Koninginnendag’. Geïnteresseerden kunnen dan kennismaken met het Berchemse bijenproject en ontdekken wat ze zelf kunnen doen voor bijen en insecten.
 
Sinds midden april staan er twee bijenkasten op het dak van het districtshuis, goed voor zo’n 140 000 bijen. Op die manier wil het district deze nuttige diertjes een steuntje in de rug geven.meer over:

Bijenkasten op dak districtshuis Berchem

Het district Berchem heeft er sinds donderdag 17 april 140 000 nieuwe inwoners bij. Imker Micha De Herdt plaatste immers twee bijenkasten op het dak van het districtshuis. Op die manier wil het district deze nuttige insecten een steuntje in de rug geven.meer over:

20000 bijen wonen op kraan in Bonapartedok

De kraan aan het Bonapartedok met de tuin van Time Circusmeer over:

Bijen vinden nieuwe thuis op kraan aan het Bonapartedok

Bijen vinden nieuwe thuis op kraan aan het Bonapartedok


meer over:

De kraan aan het Bonapartedok met de tuin van Time Circus

De kraan aan het Bonapartedok met de tuin van Time Circus


meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook