rataplan

'Sacrale vertelsels uit de volksmond' door Jenne Decleir

Dit voorjaar loopt de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir, 'Sacrale vertelsels uit de volksmond', exclusief in de Antwerpse cultuurcentra en Rataplan. Daarna (seizoen 17 -18) doet de voorstelling de rest van Vlaanderen aan. De première vindt plaats op zaterdag 21 januari 2017 in coStA. Er zijn nog tickets beschikbaar.
 
‘Sacrale vertelsels uit de volksmond’ is de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir.meer over:

Reuzenloop in Borgerhout: over de Sinksenfoor, door Trix en Rataplan

Op zondag 8 mei vindt een nieuwe editie van De Reuzenloop plaats. Deze unieke stratenloop leidt deelnemers door het hart van Borgerhout, over de Sinksenfoor in opbouw, door muziekcentrum Trix en cultuurhuis Rataplan, met start en aankomst op het Terloplein. Daar is op dat moment een groot buurtfeest aan de gang, met muziek, kinderanimatie en lekker eten. De Reuzenloop biedt parcours van 5 en 10 kilometer en een gratis Kidsrun.Ik ben blij als het regent, want als ik niet blij ben regent het ook

Datum: 
20 november, 2015 - 20:00 - 22:00
De grootste vooroorlogse humorist die Duitsland ooit kende, was acteur en regisseur Karl Valentin. Samen met Liesl, zijn legendarische gezellin, maakte hij talloze hilarische sketches, die ontploffen van waanzin, taalspel en absurdisme. Gert Jochems & Vitalski blazen ze nieuw leven in.
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€10
Bijkomende info: 
VVK 8

Jazz met een flinke poprand, een vleugje western en een beetje rock

(StampMedia) De Brusselse saxofonist Toine Thys is nu al vijftien jaar professioneel muzikant. In die jaren speelde hij mee in talloze jazzformaties en richtte hij zelf drie bands op: Take the Duck, Toine Thys Organ Trio en Rackham. Met die laatste band speelt Thys 16 maart in Rataplan in Borgerhout.

Toine Thys (foto: Julia M. Free)Toine Thys (foto: Julia M. Free)

Toine Thys (foto: Julia M. Free) Lees meer over Jazz met een flinke poprand, een vleugje western en een beetje rock


Kortfilm Madam Fortuna in première

Op vrijdagavond 26 augustus ging de kortfilm Fortuna in première in Borgerhout. De film vertelt het verhaal van ondernemer Mark Janssens die het bedrijf Strop & Strik leidt. Een groep zangers en muzikanten begeleidde de film live.

fortuna_550.jpgfortuna_550.jpg

fortuna_550.jpg


Aanstormend talent in 'Rampenplan'

Je zou kunnen zeggen dat op regisseren geen leeftijd staat, maar wanneer een vijftienjarige het klaarspeelt, is het op zijn minst bewonderenswaardig. Louis Janssens maakte samen met zes jongeren de voorstelling ‘Rampenplan’. De première vond plaats in Rataplan op 15 april.

RampenplanRampenplan

Rampenplan Lees meer over Aanstormend talent in 'Rampenplan'


'pelote' spel - Rataplan

Datum: 
26 juni, 2008 - 14:30

Buurtcomité Optima en Bad van Marie introduceren het spel 'pelote' in Antwerpen. Pelote (kaatsbal) is van oorsprong een spel dat in Wallonië bedacht werd. Het buurtcomité Optima nodigt topclub AC Ransart uit voor een demonstratiewedstrijd.

Buurtcomité Optima organiseert een buurtfeest om de banden tussen Wallonië en Vlaanderen te versterken. 

De voorstelling begint om 20u30 met aansluitend barbecue (inschrijving verplicht) om 19u00. De juiste locatie wordt meegedeeld bij de reservering.

Plaats: 
Berchem, Wilrijk, Hoboken, Merksem, Deurne en Borgerhout
Prijs: 
€0

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook