costa

Jazz Kroegentocht Sint-Andries & Schipperskwartier

Datum: 
15 juni, 2018 - 20:00 - 22:00

De jazzkroegentocht breidt uit! Naast de Sint-Andrieswijk, gooien nu ook café's in het Schipperskwartier hun deuren open voor top jazz muzikanten van lokale bodem. De kroegentocht vindt op vrijdag 15 juni plaats.

Een niet te missen jazz ervaring!.

Plaats: 
coStA, Sint-Andrieswijk & Schipperskwartier
Gratis: 
Ja

'Sacrale vertelsels uit de volksmond' door Jenne Decleir

Dit voorjaar loopt de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir, 'Sacrale vertelsels uit de volksmond', exclusief in de Antwerpse cultuurcentra en Rataplan. Daarna (seizoen 17 -18) doet de voorstelling de rest van Vlaanderen aan. De première vindt plaats op zaterdag 21 januari 2017 in coStA. Er zijn nog tickets beschikbaar.
 
‘Sacrale vertelsels uit de volksmond’ is de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir.meer over:

CoStA verzamelt verhalen over Fierensblokken

Op donderdag 14 januari 2016 kan iedereen die zich daartoe geroepen voelt zijn verhaal vertellen over de Fierensblokken. In de serre van Plein Publiek (Van Craesbeeckstraat) staat vanaf 18.30 uur de Fierensbabbelbox om vertelsels van alle soorten te registreren. De beste anekdotes worden bewaard en dienen als inspiratie voor een monoloog van schrijfster Maud Vanhauwaert.
 
Cultureel ontmoetingscentrum coStA wil de verhalen over de Fierensblokken in de Van Craesbeeckstraat weer tot leven wekken.Kranenhoofd - Parochie van Miserie

Datum: 
24 oktober, 2015 - 13:00 - 20:00

Parochie van Miserie brengt verschillende groepen binnen de wijk samen in een uniek project. coStA, Betonne jeugd en Rooftoptiger bouwden samen een grote tredkraan met de hulp van de buurt.

Kom nu mee vieren! Viva! Onze kraan is klaar!

Volg op 24 oktober de parade van de parochie van Miserie en feest mee in de reflectie van het Kattendijkdok! 

Van en door de wijk Sint-Andries in samenwerking met coStA, Rooftoptiger, Betonne Jeugd en Clac vzw.

programma 24 oktober:

13 uur: Start event op de Sint-Andriesplaats

Plaats: 
2000 Antwerpen
Gratis: 
Ja
Parochie van Miserie affiche

Parochie van Miserie affiche

Parochie van Miserie afficheLees meer over Kranenhoofd - Parochie van Miserie


The Heavy Machinery, Tigers of the West & Tubelight in Bar coStA

Datum: 
27 maart, 2015 - 20:30 - 23:59
Deze Bar Costa is de editie van de IHAT gerelateerde bands! Fré Evrard (Strange Feathered Friends, IHAT) zit achter de drums bij Tigers of the West en Stof Janssens (TMGS, IHAT) speelt bas bij The Heavy Machinery! Tubelight is dan weer gewoon dé upcoming band die je gezien moet hebben!
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€5

Jokke Schreurs en Abdelkader Zahnoun

Datum: 
6 oktober, 2013 - 15:00 - 17:00
Een muzikale vertelling door Jokke Schreurs (gitaar) en Abdelkader Zahnoun (oed & zang), waarbij de muziek het bindmiddel vormt over de grenzen heen.

Abdelkader Zahnoun speelde o.a. bij El Khouloud, met Wannes Van De Velde, Vera Coomans en Luc De Vos. 
Jokke Schreurs speelde o.a. met Warre Borgmans, Orquesta Tanguedia, Guido Belcanto en Miel Cools.

Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€10
Bijkomende info: 
VVK 8

Camping coStA

Datum: 
28 augustus, 2011 - 11:00 - 18:00
Zondag 28 augustus start het nieuwe cultuurseizoen tijdens de zestiende editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen in de Antwerpse binnenstad. Op de Sint-Andriesplaats verrijst camping coStA. Daar vinden bezoekers een overzicht van wat de Antwerpse cultuurcentra, bibliotheken, cultuurantenne, Arenberg, Liefhebber en Vila Cabral het komende jaar in petto hebben. Maar dat is niet alles. Er zijn ook tal van optredens, animatie van karaoke tot een kinderboerderij en een barbecuedemonstratie met Axel Daeseleire.


Goa festival - Sint-Andriesplaats

Datum: 
27 september, 2008 - 07:00 - 16:00
In het kader van de reeks ‘Stedelijke subculturen’ organiseert coStA (cultureel ontmoetingscentrum Sint-Andries) een tentoonstelling en pleinfeest rond de Goa-cultuur, ‘Goa: van tantra tot trance’.

Goa is een muziekstijl die eind jaren tachtig en begin jaren negentig is ontstaan in de Indiase staat Goa.  Uit de muziekstijl is een volledige subcultuur gegroeid. Deze subcultuur staat op 27 september centraal op de Sint-Andriesplaats.
Plaats: 
Sint-Andriesplaats
Gratis: 
Ja
Prijs: 
€0

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook