sint-andries

4 concepten voor smart zone Sint-Andries

In de Sint-Andrieswijk hebben de stad Antwerpen en imec een smart zone ingericht in nauwe samenspraak met het district, de bewoners en de handelaars van de wijk. Technologiebedrijven zullen er nieuwe oplossingen testen met feedback van de gebruikers. Ondertussen werden vier concepten gekozen die in 2019 mogelijk leiden tot concrete projecten in de zone. Twee concepten focussen op slimme verlichting waarbij sensoren op verlichtingspalen worden aangebracht. Daardoor kan de verlichting in real time afgestemd worden op specifieke noden.meer over:

In- en uitrit parking Scheldekaaien verplaatst voor werken Sint-Andries en Zuid

De werken voor de heraanleg van het openbaar domein van de Scheldekaaien en de nieuwe waterkering in het deelgebied Sint-Andries en Zuid zijn afgelopen zomer gestart. Om de werken vlot te laten verlopen, wordt vanaf donderdag 7 december  de parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat, goed voor 1.000 parkeerplaatsen.
 
De eerste  fase van de werken aan de Scheldekaaien is afgerond.Jazzkroegentocht in de Sint-Andrieswijk

Op vrijdag 10 juni 2016 kunnen liefhebbers genieten van een jazzkroegentocht in de Antwerpse Sint-Andrieswijk.
 
Vijf locaties in Sint-Andries (Multatuli, Het Missverstand, coStA, Plein Publiek serre en Plein Publiek bar Congé) gooien deze vrijdag hun deuren open voor jazzmuzikanten van lokale bodem. Op het programma dit jaar: Les Blauw, índio LOURO, Score Man, A School Called Tribe en Jelle Van Giel Group.
 
Het programma is samengesteld door saxofonist Vincent Brijs, bekend van groepen zoals BRZZVLL, Namid en Score Man.meer over:

Infomoment definitieve ontwerpen Sint-Andries en Zuid en Droogdokkenpark

Op woensdag 23 maart is iedereen welkom in het Steen om kennis te maken met de definitieve ontwerpen voor Sint-Andries en Zuid en voor het Droogdokkenpark. De deelprojecten Sint-Andries en Zuid en het Droogdokkenpark kaderen in de heraanleg van de Scheldekaaien. Ook Waterwegen & Zeekanaal informeert op de infomarkt over de werken voor de kaaimuurstabilisatie.

Sint-Andries en Zuid

Een jaar geleden kon iedereen kennismaken met het voorontwerp Sint-Andries en Zuid.Kranenhoofd - Parochie van Miserie

Datum: 
24 oktober, 2015 - 13:00 - 20:00

Parochie van Miserie brengt verschillende groepen binnen de wijk samen in een uniek project. coStA, Betonne jeugd en Rooftoptiger bouwden samen een grote tredkraan met de hulp van de buurt.

Kom nu mee vieren! Viva! Onze kraan is klaar!

Volg op 24 oktober de parade van de parochie van Miserie en feest mee in de reflectie van het Kattendijkdok! 

Van en door de wijk Sint-Andries in samenwerking met coStA, Rooftoptiger, Betonne Jeugd en Clac vzw.

programma 24 oktober:

13 uur: Start event op de Sint-Andriesplaats

Plaats: 
2000 Antwerpen
Gratis: 
Ja
Parochie van Miserie affiche

Parochie van Miserie affiche

Parochie van Miserie afficheLees meer over Kranenhoofd - Parochie van Miserie


Sint-Andries: Das straf!

Op 10 mei 2014 wordt in de wijk Sint-Andries een interactieve wandeling gelanceerd, ‘Sint-Andries: Das straf!’. Nog tot eind dit jaar ontdekken deelnemers met behulp van een tablet en een kaart maar liefst vijfentwintig plaatsen met een verhaal in de vierde wijk. Alle info staat op www.cosintandries.be/dasstraf.  meer over:

Bewoners Sint-Andries kiezen hun favoriete idee

Datum: 
12 mei, 2012 - 10:00 - 13:00
Het districtsbestuur van Antwerpen ondersteunt bewoners die meewerken aan een leefbare buurt. Daarom riep het district de wijkbudgetten in het leven.

Bewoners die het samenleven of wonen in hun buurt willen verbeteren en daarvoor een leuk idee hebben, konden een voorstel indienen. Het districtsbestuur stelt 15 000 euro ter beschikking om een aantal van deze ideeën uit te voeren via wijkbudgetten. De inwoners van Sint-Andries beslissen welk idee het haalt voor hun wijk.

Plaats: 
CoSta, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen
Gratis: 
Ja

meer over:

Sint-Andriesrun 2012

Datum: 
3 juni, 2012 - 12:00 - 18:00

De Sint-Andriesrun gaat voor de 3de keer door op zondag 3 juni 2012. De Sint-Andriesrun loopt door de voormalige "parochie van de miserie". Naast verschillende loopwedstrijden is er ook een bakfietsenrace.

Plaats: 
Sint-Andriesplaats, 2000 Antwerpen
Prijs: 
€4

meer over:

habbekrats_550.jpg

habbekrats_550.jpg


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook