In- en uitrit parking Scheldekaaien verplaatst voor werken Sint-Andries en Zuid

  
De werken voor de heraanleg van het openbaar domein van de Scheldekaaien en de nieuwe waterkering in het deelgebied Sint-Andries en Zuid zijn afgelopen zomer gestart. Om de werken vlot te laten verlopen, wordt vanaf donderdag 7 december  de parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat, goed voor 1.000 parkeerplaatsen.
 
De eerste  fase van de werken aan de Scheldekaaien is afgerond. Intussen zijn hangar 13 op de Ledeganckkaai en hangar 15 op de Cockerillkaai afgebroken. Hangar 19 op de Plantinkaai werd ontmanteld en wordt gerecupereerd voor Spoor Oost en de Gedempte Zuiderdokken. De kaaizone tussen de Goedehoopstraat en de Namenstraat is voortaan volledig afgesloten als werfzone. De rijweg blijft gewoon open.
 
De parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met inrit ter hoogte van de Scheldestraat werd verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat. De parking tussen de Goedehoopstraat en de Kromme-Elleboogstraat is uitgebreid met extra parkeerplaatsen zodat er vanaf 7 december zo’n 1.000 parkeerplaatsen ter beschikking zijn.
Om de in- en uitrit van de parking te bereiken, worden verkeerslichten geplaatst zodat het op- en afrijden aan de parking vlot kan verlopen.
 
In de tweede fase volgt de aanleg van een park met een dijk, een speeltuin en een was- en overslagplaats voor veegwagens ter hoogte van de Namenstraat. Er komt een stedelijk plein ter hoogte van de Zuidersluis en een hondenloopzone. Ook  het havenhekwerk tussen de Goedehoopstraat en de Namenstraat wordt gerestaureerd.
 
Momenteel zijn ook de stabilisatiewerken van de historische kaaimuur volop bezig. In september 2018 zijn deze werken vermoedelijk afgerond.
 
Een timelapsefilmpje over de ontmanteling van hangar 19 vindt u hier: https://youtu.be/NSDAevQLgh8Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook