parkeren

In- en uitrit parking Scheldekaaien verplaatst voor werken Sint-Andries en Zuid

De werken voor de heraanleg van het openbaar domein van de Scheldekaaien en de nieuwe waterkering in het deelgebied Sint-Andries en Zuid zijn afgelopen zomer gestart. Om de werken vlot te laten verlopen, wordt vanaf donderdag 7 december  de parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat, goed voor 1.000 parkeerplaatsen.
 
De eerste  fase van de werken aan de Scheldekaaien is afgerond.Stad plaatst laadpalen voor elektrische voertuigen op vraag

Wie woont of werkt in de stad Antwerpen en een elektrisch voertuig heeft, kan een aanvraag indienen voor een elektrisch oplaadpunt in de buurt. Wie aan alle voorwaarden voldoet, krijgt een laadpaal in de buurt van zijn woning of werkplek, in een openbare parkeergarage of een nabijgelegen buurtparking.
 
Om elektrisch rijden te ondersteunen, wil de stad Antwerpen in meer laadpunten voorzien.Twee nieuwe buurtparkings verlichten parkeerdruk

Vanaf 1 maart krijgt de stad er twee nieuwe buurtparkings bij. Albert Heijn aan de Karel Oomsstraat stelt 40 voltijdse en 25 deeltijdse abonnementen ter beschikking en het Huis van de Sport van de provincie Antwerpen in de Boomgaardstraat stelt 5 deeltijdse abonnementen ter beschikking.Parking Breidel

Parking BreidelLees meer over Parking Breidel


Nieuw reglement voor parkeren op openbare weg vanaf 1 januari 2016

Het retributiereglement voor parkeren op de openbare weg krijgt een update. Aan de prijzen verandert er niets maar één en ander wordt aangepast aan de huidige parkeermogelijkheden in de stad. Zo wordt het gebruik van gratis tickets teruggebracht naar twee tickets per dag, plaatst de stad automaatvervangende borden (voor betalingen via app) en is het niet meer toegestaan om een niet-elektrische wagen te parkeren op plekken die zijn voorbehouden voor elektrische wagens.meer over:

4411 nieuwe app screenshot voor Android

4411 nieuwe app screenshot voor AndroidLees meer over Nieuwe technologie en apps om te parkeren in Antwerpen


meer over:

Nieuwe technologie en apps om te parkeren in Antwerpen

Vanaf vandaag wordt de Antwerpse binnenstad uitgerust met parkeerautomaten met grotere, gebruiksvriendelijke aanraakschermen die volledig op zonne-energie werken. Een innovatie waarmee de stad Antwerpen een wereldprimeur te pakken heeft. Bovendien pakt Antwerpen ook uit met nieuwe apps om betalend te parkeren. Dankzij deze investeringen krijgt elke bestuurder bij het parkeren een ruim gamma aan betalingsmogelijkheden.
 
Parkeerautomaten met aanraakscherm en nummerplaat-ingave
De voorgeschiedenis van dit project startte in mei 2014.
4411 nieuwe app screenshot voor Androidmeer over:

Parkeerbegeleiding in het nieuw van maart 2015

Begin maart activeert de stad Antwerpen het nieuwe parkeergeleidingssysteem. Dit moet ervoor zorgen dat bezoekers voortaan vlot via door de stad uitgestippelde P-routes kunnen rijden naar een van de 12 170 parkeerplaatsen in de 34 parkings die langs deze routes liggen.
 
Het nieuwe parkeergeleidingssysteem vangt het autoverkeer vanuit alle windrichtingen meteen op vanaf de Antwerpse Ring.meer over:

Konijnenwei plan voor buurtpark met parking

Konijnenwei plan voor buurtpark met parkingLees meer over Wordt Konijnenwei buurtpark met parkeermogelijkheden?


meer over:

Wordt Konijnenwei buurtpark met parkeermogelijkheden?

Samen met de buurt wil de stad de Konijnenwei inrichten als tijdelijk buurtpark en een oplossing bieden voor het tekort aan parkeerplaatsen. Na een aantal bezoeken en observaties op het terrein heeft de stad een 'praatplan' uitgetekend. Het is een voorbeeld van hoe het park er met het beschikbare budget kan uitzien. De buurt rond de Konijnenwei krijgt in de loop van februari de kans om zelf een plan op te tekenen.

Praatplan

Wat vooral opviel tijdens de plaatsbezoeken was de geluidsoverlast en de wens om de Konijnenweide en de buurt dichter bij elkaar te brengen.
Konijnenwei plan voor buurtpark met parkingmeer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook