singel

Definitief plan Slachthuislaan klaar

De stad Antwerpen zal de Slachthuislaan, tussen de Schijnpoortweg en de IJzerlaan, herinrichten met twee rijstroken in elke richting en een groene middenberm. Aan beide zijdes komen brede fietspaden die door een parkeerstrook of een groenstrook met bomen afgescheiden worden van de rijweg. Vandaag keurde het college het definitieve ontwerp voor de Slachthuislaan goed. De werken aan de Slachthuislaan starten in principe begin 2017.Nieuwe bomen langs de Singel

Vanaf maandag 16 februari 2015 laat de stad nieuwe bomen plaatsen langs de Singel. Tot eind april zal er een mobiele werf langs de Singel rijden om de bomen in de nieuwe groenvakken en middenbermen te planten.
 
In september 2013 startten de stad Antwerpen en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken aan het Singelfietspad. Alle fietspaden, voetpaden, parkeerstroken en middenbermen langs de Singel, van de Scheldekaaien tot aan de Stenenbrug, werden vernieuwd. De werf verliep dankzij het goede weer erg vlot.meer over:

Konijnenwei plan voor buurtpark met parking

Konijnenwei plan voor buurtpark met parkingLees meer over Wordt Konijnenwei buurtpark met parkeermogelijkheden?


meer over:

Wordt Konijnenwei buurtpark met parkeermogelijkheden?

Samen met de buurt wil de stad de Konijnenwei inrichten als tijdelijk buurtpark en een oplossing bieden voor het tekort aan parkeerplaatsen. Na een aantal bezoeken en observaties op het terrein heeft de stad een 'praatplan' uitgetekend. Het is een voorbeeld van hoe het park er met het beschikbare budget kan uitzien. De buurt rond de Konijnenwei krijgt in de loop van februari de kans om zelf een plan op te tekenen.

Praatplan

Wat vooral opviel tijdens de plaatsbezoeken was de geluidsoverlast en de wens om de Konijnenweide en de buurt dichter bij elkaar te brengen.
Konijnenwei plan voor buurtpark met parkingmeer over:

Leerlingen en district Berchem planten nieuw bos langs de Singel

Tientallen leerlingen van scholen uit de buurt plantten op woensdag 17 december jonge bosplanten aan op het stuk groen op de hoek van de Borsbeekbrug en de Singel, samen met de groendienst en Ann Bakelants, districtsschepen voor groen en parken.
 
Het district Berchem neemt het engagement op om de komende jaren actief extra bomen aan te planten op pleinen, in straten,...meer over:

Singel ter hoogte van Bolivarplaats afgesloten van zondagavond 17 augustus tot vrijdag 29 augustus

Deze maand worden er tramsporen gelegd tussen de keerlus van de Bolivarplaats en de nieuwe trambaan in de Brusselstraat. Daarvoor wordt de Singel (Brusselstraat) van zondagavond 17 augustus 20 uur tot en met vrijdag 29 augustus 22 uur in beide richtingen afgesloten van aan de afrit van de autosnelweg tot net voor de aansluiting met de Amerikalei.
 
Op 28 en 29 augustus brengt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan op het stuk Singel tussen het kruispunt met de Montignystraat en de afrit van de autosnelweg.meer over:

Meer groen in de stad

In de kernstad is openbaar groen maar beperkt aanwezig, buiten de Singel is meer openbaar groen en natuur beschikbaar. Hoe garanderen we dat de bestaande (weinige) groene plekken behouden blijven en versterkt of uitgebreid worden? Onder de slogan 'Van geveltuin tot stadsrandbos: groen in de stad van micro- tot macroniveau' organiseert de ADOMA (Adviesraad voor duurzame ontwikkeling en milieu Antwerpen) een open raad over de groene plekken van de stad.
meer over:

De Janssens Werken in De Singel

De Singel in Antwerpen heeft er weer een nieuwe en interessante tentoonstelling bij. Humor en architectuur is geen logische combinatie. Toch combineert onderzoekscollectief Bavo deze twee zaken.

Dit Brusselse duo wil mensen laten nadenken over de relatie die er is tussen architectuur en politiek. Daarvoor doen ze beroep op de Antwerpse city-marketing. Bavo bestaat uit Gedeon Boie en Matthias Pauwels. Ze studeerden allebei filosofie en architectuur.De drô(o)m(e)

Rating: 4.3 op 5 (3 stemmen)

De drôome is een Bed & Breakfast in het zuiden van Antwerpen. Deze bed & breakfast ligt dicht bij de Singel, Antwerp Expo , het Justitiepaleis, het Museum voor Schone Kunsten en de Kaaien.

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Bed and Breakfast
Prijs enkel: 
< €100
Prijzen dubbel: 
< €100
Faciliteiten: 
douche
minibar
WiFi/draadloos netwerk
Straatnaam & Huisnummer: 
Catharina Beersmansstraat 53
2000 Antwerpen
wijk: 
Brederode
4.333335
Rating: 4.3 op 5 (3 stemmen)
Adres

Catharina Beersmansstraat 53
2000 Antwerpen

Contact

WebsiteDe Singel

Rating: 2.3 op 5 (6 stemmen)
Rating: 2.3 op 5 (6 stemmen)
Rating: 2.3 op 5 (6 stemmen)

De Singel in Antwerpen is een grote kunstencampus. Zowel hedendaagse als internationale kunst wordt er gepresenteerd.

De kunstsoorten die aan bod komen zijn theater, toneel, dans, muziek en architectuur.

De Singel beschikt over een middelgrote concertzaal met 968 plaatsen, een grote zaal voor theater en dans en tot slot een kleine zaal voor lezingen.

 

Categorie: 
Uitgaan
Soort uitgaan: 
Theater
Straatnaam & Huisnummer: 
Jan van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
wijk: 
Brederode
2.333335
Rating: 2.3 op 5 (6 stemmen)
Adres

Jan van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

Contact

WebsiteInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook