waterkering

In- en uitrit parking Scheldekaaien verplaatst voor werken Sint-Andries en Zuid

De werken voor de heraanleg van het openbaar domein van de Scheldekaaien en de nieuwe waterkering in het deelgebied Sint-Andries en Zuid zijn afgelopen zomer gestart. Om de werken vlot te laten verlopen, wordt vanaf donderdag 7 december  de parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat, goed voor 1.000 parkeerplaatsen.
 
De eerste  fase van de werken aan de Scheldekaaien is afgerond.Waterkeringspoorten gaan pas zaterdagmorgen 14 januari terug open

De waterkeringspoorten in Antwerpen, die sinds woensdagavond gesloten zijn, gaan pas op zaterdagochtend terug open.
 
De stad Antwerpen besliste afgelopen woensdag op basis van de beschikbare info om de waterkeringspoorten te sluiten. Er werden vanaf woensdagnacht tot en met vrijdagnamiddag waterstanden voorspeld boven de blauwe boordsteen aan de Scheldekaaien. Vanuit het voorzorgsprincipe koos de stad ervoor om de poorten te sluiten en de parkings te ontruimen.meer over:

Waterkeringspoorten gaan dicht op 11 januari

Er wordt voor de komende dagen hoogwater op de Schelde voorspeld, wat ook een impact zal hebben op Antwerpen. De waterkeringspoorten zullen vanaf woesndag 11 januari 2017 23 uur gesloten worden.
 
De verwachtingen zijn momenteel dat het water in de nacht van woensdag op donderdag en donderdag overdag eerder beperkt over de blauwe steen komt. Op vrijdag zouden de kaaienparkings volgens de huidige voorspellingen zeker onder water komen te staan. Automobilisten verwijderen daarom best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens.meer over:

Waterkeringspoorten gaan dicht

De laatste prognoses voor het voor vandaag en morgen aangekondigde stormweer wijzen erop dat Antwerpen de komende nacht wellicht met hoogwaterstanden zal worden geconfronteerd.
 
De waterkeringspoorten zullen uit voorzorg gesloten worden vanaf vanavond, aan de parkings om 20 uur, tot morgenvroeg 7 uur.
 
De hoogste waterstanden worden in Antwerpen verwacht omstreeks 3.20 uur. De verwachtingen zijn momenteel dat er een minieme maar reële kans is dat het water beperkt over de blauwe steen komt.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook