Week van de Smaak  
Datum: 
10 november, 2016 (Gehele dag) - 20 november, 2016 (Gehele dag)
Van 10 tot 20 november staat heel Borgerhout in het teken van Week van de Smaak. 15 verschillende activiteiten vinden plaats op evenveel verschillende locaties. Heel wat lokale organisatoren steken de handen uit de mouwen om een gevarieerd en bovenal lekker programma aan te bieden. Het menu is erg divers: van demo’s door een foodarcheoloog en een workshop fermenteren tot een film voor foodies (mét eten) en proeven van Borgerhoutse frietsauzen.
 
Dit smakelijke aanbod kadert in de erfgoedwerking Borgerhout Bewaart, een project over vroeger en nu, dat al wat in Borgerhout suddert en bruist in de kijker wil plaatsen.
 
Districtsvoorzitter Stephanie Van Houtven: “Het Borgerhoutse erfgoedbeleid staat in 2016 en 2017 in het teken van eetcultuur. Onder de noemer ‘Borgerhout Bewaart’ gaan we op zoek naar alle eetgewoontes en -rituelen die ons met elkaar verbinden. Op die manier doen we onze inwoners letterlijk goesting krijgen in erfgoed.  Het thema van deze editie van de Vlaamse Week van de Smaak, ‘De Smaak van Toen’, sluit hier natuurlijk perfect bij aan. Onze oproep naar Borgerhoutse verenigingen en bewoners om hier mee de schouders onder te zetten, kon op heel wat bijval rekenen: in Borgerhout wonen en werken veel mensen die, behalve voor het district, ook een groot hart hebben voor eten. Het uiteindelijke programma van Week van de Smaak in Borgerhout is rijkelijk gevuld, van een workshop rond fermenteren tot een quiz over vergeten groenten en zelfs een echte culinaire cinema, ‘Film for Foodies’, waarbij je het eten dat in de film wordt vertoond ook krijgt voorgeschoteld. Een primeur in Borgerhout!” 
 
Een overzicht van het programma vindt u als bijlage en op www.borgerhoutbewaart.be. Op de Facebook-eventpagina staat ook meer informatie.
Plaats: 
Borgehout
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Week van de Smaak

 

Deals

Volg ons op Facebook