Antwerpse studenten drinken op Beiaardcantus voor goede doel

  

Meer dan 2500 studenten verzamelden zich donderdagavond op de Groenplaats voor de tweede Antwerpse Beiaardcantus. Zeven studentenclubs sloegen de handen in elkaar om ook van deze editie een groot succes te maken. Onder begeleiding van de kathedraalbeiaard en een studentenfanfare zongen de studenten hun kelen schor en dronken ze liters bier.

Klokslag 17 uur openden de deuren en werd een massa studenten ontvangen op het plein. Op hen stonden maar liefst 250 vaten bier – goed voor ongeveer 45.000 pinten – en een honderdtal vrijwilligers te wachten. Om 18 uur was het dan eindelijk zo ver en werd het Io Vivat ingezet. Nieuw dit jaar: de gelegenheid om iets te eten aan een mobiele frituur.

Cantor Daeseleire

Deze editie kon burgemeester Bart De Wever (N-VA) er jammer genoeg niet bij zijn, maar veel moest daar niet om getreurd worden. De burgemeester werd opgevolgd door niemand minder dan bekend Antwerpenaar Axel Daeseleire. Die kwam enkele ad fundums inzetten. Daeseleire liet weten stevig onder de indruk te zijn door het jeugdige enthousiasme en de manier waarop het bier meer dan rijkelijk vloeide.

De Antwerpse acteur was in het academiejaar '89-'90 zelf nog cantor bij Andoverpia, en droeg trots zijn oude lint. Daeseleire heeft in z’n leven dus wel meerdere cantussen voorgezeten. “Maar zo'n massacantus is toch iets speciaals”, klonk het.

Solidariteit

De zeven organiserende studentenclubs – Sofia, PSW, Wikings-NSK, Lingua, Aesculapia, Eligia en Unifac – besloten dit jaar om de opbrengt van de cantus aan Mobile School te geven. Dat is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen.

"Wij hebben ervoor gekozen om dit doel te steunen, omdat wij als studenten veel belang hechten aan wereldwijde toegang tot onderwijs en vorming”, klinkt het. “We willen de opbrengst daarom teruggeven aan zij die minder of geen kansen krijgen om geschoold te worden, en onze steun uiten aan een Belgische organisatie die zich daarvoor inzet.”

© 2017 – StampMedia – Adiza Saliou
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook