Samen studeren op bijzondere plekken in Antwerpen

  
Elke blokperiode organiseert GATE15, het studentenplatform in Antwerpen, het project STUDY360 waarbij studenten samen kunnen studeren op verschillende pop-uplocaties in Antwerpen. Alle locaties hebben een uniek aspect waardoor ze het blokken aangenamer maken voor de studenten. STUDY360 kent ondertussen haar achtste editie en blijft keer op keer nieuwe studenten en nieuwe locaties aantrekken.

 
21 bloklocaties, 650 studieplekken
Samen blokleed en -pauzes delen is sinds enige tijd de nieuwe manier van studeren. Elke blokperiode hokken studenten samen op verschillende studielocaties om samen te studeren. GATE15 speelt daarop in met STUDY360. Ook voor deze achtste editie verzamelde GATE15 een verscheiden aanbod aan bedrijven en organisaties waar studenten van 14 mei tot 29 juni terechtkunnen. Online kunnen ze alle blokplekken en het beschikbare aantal plaatsen bekijken.

 
Schepen voor onderwijs Claude Marinower reageert enthousiast: “Dit is een topinitiatief van GATE15 en een win-win voor de studenten. Niet alleen hoeven zij niet meer aan te schuiven om een plaatsje te bemachtigen in de universiteitsbibliotheek, ze kunnen ook kennismaken met unieke locaties in de stad.”
 

Deze editie stellen maar liefst 21 locaties hun deuren open voor blokkende studenten. Naast enkele al gekende locaties, zijn er ook een aantal nieuwe bijgekomen. Hieronder een overzicht van alle locaties:
 

1.       Bourla: de prachtige foyer op de eerste verdieping van dit iconische gebouw

2.       MAS: de achtste verdieping van een  van de bekendste Antwerpse gebouwen, met 360° uitzicht over de stad

3.       Stramien: een creatieve omgeving met 360° uitzicht over stad en park

4.       PSA: vergaderruimte met uitzicht op het MAS

5.       Campus National: een loftachtige locatie van Thomas More hogeschool

6.       Kavka: een oude school, omgebouwd tot een bruisend jongerencentrum

7.       Letterenhuis: vredige leeszaal die het literaire archief van Vlaanderen herbergt

8.       Nokia: een boardroom op de 11de verdieping met panoramisch uitzicht over het station Antwerpen-Centraal en ZOO Antwerpen

9.       Scoutshuis met ontspanningsruimte in de tuin of op het dakterras

10.   Bar TAKEOFF_: co-workingspace bij GATE15

11.   GATE15: akoestisch afgesloten zaal Tarmac in GATE15

12.   Aquafin: de perfecte uitvalsbasis voor studenten van de buitencampussen

13.   DIVA: in twee museumzalen van het gloednieuwe diamantmuseum

14.   Park Lane: een superdeluxe woonzorgcentrum in een voormalig hotel

15.   Red Star Line Museum: in een loods die geschiedenis uitstraalt

16.   SD Worx: een vergaderzaal met breed uitzicht op Schelde en Eilandje

17.   Kinepolis: in de unieke eventruimte, inclusief groot dakterras

18.   Standaard Uitgeverij: tussen de boeken, met zicht op de Schelde

19.   HETPALEIS: opperste concentratie in de Tuin, met uitzicht op het Theaterplein

20.   Urban City: een prachtig gerenoveerd pand, met een fenomenaal zicht op het Eilandje

21.   deSingel: in de foyerruimtes van deze bekende kunstinstelling
 

Alle studieplekken beschikken over gratis wifi en stroompunten. Om de studenten extra te ondersteunen zorgt elke locatie volgens haar kunnen - en in samenwerking met partners Sennheiser, Decathlon en Teleblok - voor extra gastvrijheid: ontspanningsmogelijkheden, thee, water, gezonde snacks en hoofdtelefoons.  

 
Toegang met unieke code, maar geen reservatie
Om op een van de locaties te kunnen studeren, registreren studenten zich eenmaal aan het begin van de blokperiode op de website www.study360.be. Vervolgens krijgen ze een unieke code toegestuurd waarmee ze zich op elke locatie kunnen inloggen. Op de website kunnen studenten ook zien welke faciliteiten elke locatie aanbiedt en wordt live getoond hoeveel beschikbare plaatsen er nog zijn per locatie.

 
Gemiddeld 5000 studenten registeren zich per editie van STUDY360. Per editie worden deze registratiecodes meer dan 15.000 keer gebruikt om in te loggen op een locatie.
 

Deelenemen als bedrijf
De website is niet alleen voor studenten bedoeld, maar geeft ook aan bedrijven en organisaties de mogelijkheid om meer te weten te komen over STUDY360. Via een onlineformulier kunnen locaties zich kandidaat stellen om deel te nemen aan een volgende editie.  

 

Andere initiatieven
Naast de locaties van STUDY360 en het aanbod van de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs, bieden ook Zorgbedrijf Antwerpen en de Antwerpse bibliotheken opnieuw blokplaatsen aan, verspreid over de stad en haar districten.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook