Studenten blokken opnieuw samen op bijzondere plekken in Antwerpen

  

GATE15, het studentenportaal in Antwerpen, organiseert ook dit jaar weer STUDY360. Vanaf 15 mei kunnen studenten opnieuw op 17 unieke en atypische pop-uplocaties terecht om samen te studeren. De locaties hebben een bijzonder uitzicht over de stad of zijn studieplekjes die op een andere uitzonderlijke manier het studiewerk bevorderen. Ook de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen openen opnieuw de deuren voor 200 studenten.

Onder het motto ‘samen studeer je beter’ kunnen studenten ook dit jaar weer gaan studeren in het MAS, maar ook in het nieuwe Havenhuis, bij de brandweer en op nog 14 andere unieke locaties verspreid over Antwerpen. Samen zorgen deze plekken voor niet minder dan 550 studieplekken.

Hieronder vindt u een overzicht:

 1. de boulevard van het MAS op de achtste verdieping, met uitzicht over Antwerpen;
 2. 2 vergaderzaaltjes met uitzicht over de stad, op de tiende verdieping van Den Bell, het administratieve centrum van de stad Antwerpen;
 3. 2 vergaderzalen bij Nokia met uitzicht op ZOO Antwerpen en de binnenrijdende treinen van het station Antwerpen-Centraal;
 4. de loftlocatie Campus National op het Zuid;
 5. de leeszaal van het Letterenhuis, tussen de onderzoekers;
 6. een vergaderzaal bij SD Worx met weids uitzicht op de Schelde en het Eilandje;
 7. een historische kasteelkamer van Het Steen;
 8. de leeszaal van het gloednieuwe Havenhuis met zijn brug als pauzeplek;
 9. een verdieping in het oude Havenhuis,  de nieuwe verzamelplek voor jonge creatievelingen;
 10. een open ruimte in de hoofdkazerne van de Antwerpse brandweer;
 11. een vergaderzaal in de Theaterbuilding waar de Internationale Scheldecommissie zetelt, aan de Italiëlei;
 12. de volledige vijfde verdieping van het CEPA gebouw aan Brouwersvliet;
 13. 2 vergaderzalen in het Scoutshuis aan de ingang van de Plantin en Moretuslei nabij het station van Berchem;
 14. het vernieuwde dakterras van het M HKA aan de Waalsekaai;
 15. een aantal ruimtes boven Mercado, het oude Postgebouw aan de Groenplaats hartje centrum;
 16. de co-working ruimte TAKEOFFANTWERP bij GATE15 in de studentenbuurt;
 17. de zaal Tarmac van GATE15 in de studentenbuurt.

"De stad Antwerpen soigneert haar studenten, zeker tijdens de blokperiode. Daarom stellen we een aantal unieke locaties ter beschikking waar studenten samen kunnen studeren", zegt schepen Claude Marinower. "Ik wens alle studenten heel veel succes met hun examens!"

Om te kunnen studeren op één van deze toplocaties moeten studenten zich slechts eenmaal registreren via de website www.study360.beMet de unieke code die ze krijgen, kunnen ze de hele blokperiode op elke locatie inloggen. Op de site zelf kunnen ze eenvoudig en snel live zien hoeveel plekken er nog vrij zijn per locatie.

Dankzij de samenwerking met partners als CM/Teleblok, Sennheiser, Decathlon, Chaudfontaine en koffiebranderij Verheyen worden de studenten daarbij ook extra in de watten gelegd met oordopjes, hoofdtelefoons, water en koffie. Wifi wordt standaard voorzien op alle locaties.

Naast de locaties van STUDY360, biedt ook Zorgbedrijf Antwerpen opnieuw blokplaatsen aan. In de dienstencentra en woonzorgcentra verspreid over de districten van de stad, kunnen in totaal meer dan 200 studenten terecht. Op alle locaties zijn zeker senioren in de buurt die de studenten die dat willen, met plezier zullen be(groot)moederen. Er is ook gratis wifi in de dienstencentra en woonzorgcentra.

“Studeren bij Zorgbedrijf Antwerpen is ondertussen een traditie waar onze ouderen naar uitkijken. En ook jongeren blijven de weg naar ons vinden. Hartverwarmend is dat”, zegt Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen.

Wie graag in een dienstencentrum of woonzorgcentrum komt studeren, neemt het best van tevoren even contact op met de locatie. Dat kan telefonisch of per e-mail.  Op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/studeren vinden studenten een overzicht van alle dienstencentra en woonzorgcentra die de deuren openzetten en hun contactgegevens.
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook