musea

2017: het toerisme in Antwerpen neemt een hoge vlucht

Het toerisme floreert in Antwerpen. Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2017 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest. Met een 1,7% hogere bezettingsgraad en een gemiddelde kamerprijs die 4,2% hoger ligt, herstelt de hotelsector zich na een bewogen 2016. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend  verder  doortrekken in 2018 naar het voorbeeld van het recordjaar 2015. Toen lag de gemiddelde bezetting op 76,1%.Anthony van Dyck (Antwerpen, 1599 - Blackfriars, 1641), Rockox

Anthony van Dyck (Antwerpen, 1599 - Blackfriars, 1641), Rockox Lees meer over Open vanaf 24 februari 2018: Het Snijders&Rockoxhuis. Een verrassend museum in hartje Antwerpen!


Open vanaf 24 februari 2018: Het Snijders&Rockoxhuis. Een verrassend museum in hartje Antwerpen!

Nog geen stemmen
Op 24 februari 2018 opent het Snijders&Rockoxhuis. Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC dat het Rockoxhuis al sinds 1977 openstelt als museum. Het concept van het Rockoxhuis is onder de loep genomen en hertekend. Het Snijdershuis is eraan toevoegd.
Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
Toegangsprijs: 
8 euro
Anthony van Dyck (Antwerpen, 1599 - Blackfriars, 1641), Rockox
Straatnaam & Huisnummer: 
Keizerstraat 10-12
2000 Antwerpen
Telefoon: 
32 (0)3 201 92 50
Fax: 
32 (0)3 201 92 51
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
10-17 uur
0
wijk: 
Universiteitsbuurt
Adres

Keizerstraat 10-12
2000 Antwerpen

Contact

Tel: 32 (0)3 201 92 50
Fax: 32 (0)3 201 92 51
Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoStedelijke musea nemen deel aan Google Arts & Culture

De stad Antwerpen neemt met de stedelijke musea deel aan het platform Google Arts & Culture. Zo zullen onder andere (delen van) de museumcollecties wereldwijd aan een breed en divers publiek kunnen getoond worden.

Google Arts & Culture is een product van Google Cultural Institute, een not-for-profit afdeling van Google. Op het platform Google Arts & Culture kunnen kunstcollecties van over de hele wereld aan een breed en divers publiek ontsloten worden. meer over:

Eerste donderdagavonden van de musea een succes

Musea zijn weer helemaal in. Dat bleek althans op 21 april, bij de eerste editie van Donderdagavonden van de Musea op het Antwerpse Zuid. Vier grote musea zetten de deuren open voor het jonge geweld en maakten er een onvergetelijke avond van.

DonderdagavondenDonderdagavonden

Donderdagavonden Lees meer over Eerste donderdagavonden van de musea een succes


Nieuwe tarieven voor musea stad Antwerpen

De Musea stad Antwerpen (*) zullen vanaf 17 mei 2011 nieuwe tarieven hanteren. De prijszetting sluit aan bij andere op Vlaams niveau erkende en toeristische musea in Vlaanderen. Ook met musea in het buitenland zijn de tarieven concurrentieel. Voor verschillende doelgroepen zoals (school-)groepen, jongeren en Antwerpenaars worden aantrekkelijke reductietarieven ingevoerd. Het college besliste vandaag deze tarieven voor te leggen aan de gemeenteraad.Jongeren geven Antwerpse musea andere functies

De ‘Donderdagavonden van de musea’ is een nieuw project dat volledig door jongeren wordt vormgegeven in het kader van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011′. Tijdens een inspraakmoment dachten jongeren o.m. aan paintballen in het Middelheim Museum.

Vanaf volgend jaar zal de stad Antwerpen de ‘Donderdagavonden van de musea’ organiseren. De Antwerpse jongeren zullen zelf de touwtjes in handen nemen. Wat er concreet gaat gebeuren ligt nog open. Op het inspraakmoment kwamen al enkele ideeën naar boven.

InspraakmomentInspraakmoment

Inspraakmoment


Cultuur opsnuiven in Antwerpen

Antwerpen heeft tal van interessante musea, historische gebouwen en monumenten, groene parken,...

Een bezoek aan deze plaatsen is zeker de moeite waard.
Apen.be geeft jou een duidelijk overzicht met nuttige informatie.

Bekijk de lijst van:

meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook