Nieuwe tarieven voor musea stad Antwerpen

   De Musea stad Antwerpen (*) zullen vanaf 17 mei 2011 nieuwe tarieven hanteren. De prijszetting sluit aan bij andere op Vlaams niveau erkende en toeristische musea in Vlaanderen. Ook met musea in het buitenland zijn de tarieven concurrentieel. Voor verschillende doelgroepen zoals (school-)groepen, jongeren en Antwerpenaars worden aantrekkelijke reductietarieven ingevoerd. Het college besliste vandaag deze tarieven voor te leggen aan de gemeenteraad.

MAS: een museum van en voor iedereen

Het MAS is bij uitstek een breed toegankelijk museum, van en voor iedereen. Er is een democratische prijszetting op maat ontwikkeld voor individuele bezoekers met individuele smaken. Voor 5 euro kunnen bezoekers gedurende een hele dag de vijf museumboxen van het museum ontdekken. Voor 8 euro krijgen ze toegang tot de tijdelijke expo Meesterwerken in het MAS – Vijf eeuwen beeld in Antwerpen. Een combiticket voor de tijdelijke en de permanente collectie kost 10 euro.

Maar niet alles is betalend. Het MAS wil een plek van ontmoetingen zijn, waar bezoekers op vele manieren kunnen genieten van het gebouw, de omgeving en de sfeer. Vanuit het MAS krijgen bezoekers een uniek uitzicht op Antwerpen. Op het gelijkvloers vertrekt de gratis toegankelijke wandelboulevard waarlangs de bezoekers kunnen genieten van de mooiste vergezichten op de stad en de haven. Het eindpunt is een vrij toegankelijk 360° panorama van op het 60 meter hoog gelegen dakterras. In het kijkdepot kunnen geïnteresseerden gratis achter de schermen van het museum kijken.

Andere musea: toegangsprijzen aangepast aan het aanbod

De prijzen van de andere musea zijn aangepast aan de tarieven van andere toeristische nationale en internationale musea. Voor het Rubenshuis, Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet en Museum Mayer van den Bergh bedraagt de nieuwe toegangsprijs 8 euro. Het Letterenhuis en het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad zijn de voorbije jaren volledig heringericht en krijgen een toegangsprijs van 5 euro. Het Middelheimmuseum blijft gratis voor iedereen.

Reducties en voordelen op maat

Antwerpenaars kunnen op vertoon van de A-kaart de permanente collectie van de Musea stad Antwerpen gratis blijven bezoeken, en dus ook de permanente collectie van het MAS. Bovendien kan iedereen met een A-kaart punten sparen die kortingen opleveren in de museumshops en op tijdelijke tentoonstellingen.

Ook voor groepen worden de Antwerpse musea nu nog aantrekkelijker. Zo geldt het reductietarief voor groepen voortaan vanaf 12 personen (in plaats van 15 personen). Vooral voor schoolgroepen zet Antwerpen zijn beste beentje voor: zij mogen immers volledig gratis de musea bezoeken. Jongeren tussen 12 en 26 jaar genieten in alle musea van het 1 euro-tarief.

De nieuwe tarieven en reducties zullen ingaan op 17 mei 2011.

(*) Musea stad Antwerpen is de overkoepelende naam voor alle stedelijke musea van de stad Antwerpen: Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, Middelheimmuseum, MAS | Museum aan de Stroom, Letterenhuis, Museum Mayer van den Bergh, Rubenshuis en Museum Vleeshuis | Klank van de Stad.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook