rubenshuis

Wapper

Rating: 5 op 5 (1 stem)
De Wapper is een plein in Antwerpen,  gelegen tussen de Meir en de Stadsschouwburg. Het dankt zijn bekendheid aan de aanwezigheid van het Rubenshuis. 


In 1490 werd een rui gegraven in het midden van de plaats waar nu de Wapper ligt. Deze rui, ook wel zoetwatervaart, Herentalse vaart of Nieuw Schijn geheten, zorgde voor drinkwater in Antwerpen. In 1819 werd de rui volledig overkapt. 
In 1972 werd het plein aangelegd, zoals we dat vandaag kennen.


Categorie: 
Over de stad
Soort Over de stad: 
Openbare plaatsen
Straatnaam & Huisnummer: 
Wapper
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
wijk: 
Meir
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)
Adres

Wapper
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoRubenshuis - tuin

Rubenshuis - tuin Lees meer over Rubenshuis


meer over:

Rubenshuis - Gevel

Rubenshuis - Gevel Lees meer over Rubenshuis


meer over:

Nieuwe tarieven voor musea stad Antwerpen

De Musea stad Antwerpen (*) zullen vanaf 17 mei 2011 nieuwe tarieven hanteren. De prijszetting sluit aan bij andere op Vlaams niveau erkende en toeristische musea in Vlaanderen. Ook met musea in het buitenland zijn de tarieven concurrentieel. Voor verschillende doelgroepen zoals (school-)groepen, jongeren en Antwerpenaars worden aantrekkelijke reductietarieven ingevoerd. Het college besliste vandaag deze tarieven voor te leggen aan de gemeenteraad.Rubenshuis concerten voorjaar 2010

In het Rubenshuis klinkt ook in 2010 muziek. De komende maanden staan drie concerten gepland in het unieke historische kader.Valentijn in Antwerpen 2009

Op 14 februari viert Antwerpen valentijn. Voor wie een lief heeft of verliefd is, of wie op zoek, ... Antwerpen organiseert tal van activitieten.

Programma:
In de bibliotheek van Permeke hebben de medewerkers de "Bibband" opgericht. Zij brengen kamerpop, met amoureuze invloeden. 
Geniet van hun muzikale uitspattingen om 11.30u, 13.30u en 15.00u.
Kunst om 8 rubenshuis

Na de inspirerende ‘Kunst om 8’-avonden in het Letterenhuis en Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet vorig jaar, kunnen jonge cultuurfreaks in het najaar voor de tweede maal op een unieke manier kennis maken met het verrassende aanbod van de musea, ditmaal in het Rubenshuis en in het museum Vleeshuis | Klank van de Stad.
meer over:

1-euroregeling voor -26-jaringen in erkende musea

In de erkende stedelijke musea betalen -26-jarigen nog maar 1 euro inkom.

Minister Anciaux heeft onlangs de 1-euroregel voor de landelijk erkende musea gelanceerd. Hiermee betaalt iedereen jonger dan 26 slechts 1 euro voor een museum- of tentoonstellingsbezoek in één van de landelijk erkende musea. De regel maakt deel uit van het nieuwe erfgoeddecreet en wil de moeilijk bereikbare doelgroep van jongeren en jongvolwassenen stimuleren tot een museumbezoek.Het feest van Sint-Maarten in het Rubenshuis

Het Antwerpse Rubenhuis heeft donderdag zijn nieuwe aanwinst bekendgemaakt. Het museum kocht het paneel "Het feest van Sint-Maarten", een 17de eeuwse kopie van het schilderij van Maarten van Cleve.

Het schilderij is niet van de hand van Rubens, maar het Rubenshuis mag zeker tevreden zijn met haar nieuwe aanwinst. Peter Paul Rubens zou het trouwens wel hebben bijgewerkt. Het schilderij werd wellicht gebruikt als leermateriaal om zijn studenten en assistenten te leren schilderen.
Nacht van de Duisternis

Tijdens de Nacht van de Duisternis op 15 maart 2008 dooft de stad Antwerpen één nacht symbolisch het licht en schenkt de Antwerpenaar op die manier één keer een donkere nacht.
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook