rondleiding

2017: het toerisme in Antwerpen neemt een hoge vlucht

Het toerisme floreert in Antwerpen. Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2017 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest. Met een 1,7% hogere bezettingsgraad en een gemiddelde kamerprijs die 4,2% hoger ligt, herstelt de hotelsector zich na een bewogen 2016. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend  verder  doortrekken in 2018 naar het voorbeeld van het recordjaar 2015. Toen lag de gemiddelde bezetting op 76,1%.Gratis rondleidingen in stadhuis

Traditiegetrouw worden elk jaar tijdens de Antwerpse kermisweek gratis rondleidingen gegeven in het stadhuis. Ook in 2014 krijgt het brede publiek weer de kans om het stadhuis te bezoeken.
 
Tijdens de kermisweek van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus stelt het stadhuis zijn deuren open voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een gratis rondleiding, waarbij onder meer de monumentale zalen op het Schoon Verdiep worden bezocht. Om de 15 minuten start aan de hoofdingang een nieuwe rondleiding.Bezoek de archeologische opgraving in de Sint-Jacobskerk

In de Sint-Jacobskerk, de laatste rustplaats van schilder Pieter Paul Rubens, vindt op dit moment een archeologisch onderzoek plaats. In de kerk worden er sleuven en putten gegraven voor de installatie van een nieuw systeem voor klimaatregeling. Een team van archeologen maakt van de gelegenheid gebruik om onder de vloer van de kerk op zoek te gaan naar sporen van kerkbegravingen en van oudere bouwfasen, vóór de huidige Sint-Jacobskerk. 
Sint-Jacobsmarkt_AntwerpenSint-Jacobsmarkt_Antwerpen

Sint-Jacobsmarkt_AntwerpenLees meer over Bezoek de archeologische opgraving in de Sint-Jacobskerk


Rondleidingen in het Paleis op de Meir

Vanaf 8 mei 2010 kan je weer in het Paleis op de Meir. Wie dit historische gebouw wil ontdekken, kan dit het best doen via een rondleiding o.l.v. een gids, die Erfgoed Vlaanderen en Antwerpen Toerisme & Congres uitwerkten.
Gratis rondleidingen stadhuis

Traditiegetrouw worden er elk jaar tijdens de Antwerpse kermisweek gratis rondleidingen gegeven in het stadhuis. Ook in 2008 krijgt het publiek weer de kans om het stadhuis te bezoeken.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook