pieter paul rubens

Rubensmarkt op woensdag 15 augustus

Op woensdag 15 augustus kunnen bezoekers tijdens de Rubensmarkt op en rond de Antwerpse Grote Markt terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens.

Op de sfeervolle Rubensmarkt bieden marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers kunnen zo letterlijk en figuurlijk van het 17de-eeuwse leven proeven. De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt (Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Handschoenmarkt, Grote Markt en Kaasrui).
Ontdek de familyman in Rubens

In het Rubenshuis gaat zaterdag de tentoonstelling ‘Rubens privé’ van start. Zo’n 50 familieportretten tonen aan dat Rubens niet alleen in opdracht werkte, maar ook voor zichzelf schilderde. “Zo ken je Rubens niet. Het is de meester in zijn meest intieme vorm.”
Antwerpse kunst in Mumbai

De haven van Antwerpen en een aantal Antwerpse musea gaan samenwerken om een collectie 17de eeuwse topstukken uit de Vlaamse schilder- en prentkunst tentoon te stellen in India. Plaats van de tentoonstelling, die van 27 november 2013 tot 9 februari 2014 zal lopen, is het prestigieuze Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Museum in de Indische havenstad Mumbai. Dat museum werkte eerder al samen met onder meer het Louvre en het British Museum.
Peter Paul Rubens zelfportretJacob Jordaens soo d'oude songen, soo pepen de jongen

Jacob Jordaens soo d'oude songen, soo pepen de jongen

Lees meer over Antwerpse kunst in Mumbai

Copyright Jacob Jordaens, So d’ouden , soo peepen de jongen, s.d., Museum Plantin-Moretus
Peter Paul Rubens zelfportret

Peter Paul Rubens zelfportret

Lees meer over Antwerpse kunst in Mumbai 

Copyright P.P. Rubens , De schilder Peter Paul Rubens, z.d., KMSKA, LukasArt in Flanders, Hugo Maertens
Bezoek de archeologische opgraving in de Sint-Jacobskerk

In de Sint-Jacobskerk, de laatste rustplaats van schilder Pieter Paul Rubens, vindt op dit moment een archeologisch onderzoek plaats. In de kerk worden er sleuven en putten gegraven voor de installatie van een nieuw systeem voor klimaatregeling. Een team van archeologen maakt van de gelegenheid gebruik om onder de vloer van de kerk op zoek te gaan naar sporen van kerkbegravingen en van oudere bouwfasen, vóór de huidige Sint-Jacobskerk. 
Sint-Jacobsmarkt_AntwerpenSint-Jacobsmarkt_Antwerpen

Sint-Jacobsmarkt_AntwerpenLees meer over Bezoek de archeologische opgraving in de Sint-Jacobskerk


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook