Rubensmarkt op woensdag 15 augustus

  

Op woensdag 15 augustus kunnen bezoekers tijdens de Rubensmarkt op en rond de Antwerpse Grote Markt terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens.

Op de sfeervolle Rubensmarkt bieden marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers kunnen zo letterlijk en figuurlijk van het 17de-eeuwse leven proeven. De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt (Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Handschoenmarkt, Grote Markt en Kaasrui).

Antwerpen Barok

Visit Antwerpen, de toeristische dienst van de stad, stapt mee terug in de tijd: de medewerkers van de infobalie op de Grote Markt zijn die dag uitgedost in prachtige historische kledij en informeren de bezoekers van 10 uur tot 17 uur.

Dit jaar is de Rubensmarkt slechts één van de vele activiteiten waarbij de aanwezigen Rubens en de 17de-eeuwse barok in al zijn facetten kunnen herbeleven. Nog tot januari 2019 viert de stad Antwerpen haar bekendste inwoner en peetvader van de barok – Peter Paul Rubens – met een cultureel stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Tickets en info via www.antwerpenbarok2018.be.

Bereikbaarheid

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, het openbaar vervoer of via een park and ride naar de Rubensmarkt te komen. Zowel de Kaaien als de Leien en de Singel zijn onderbroken op woensdag 15 augustus. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.sna.be. Klik hier voor de rechtstreekse link naar de bereikbaarheidsfiche van de Rubensmarkt.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook